1. Søg priser
2. Bestil
3. Bekræft
4. Ordrebekræftelse
Sammenlign priser fra mere end 500 biludlejningsfirmaer blandt andet

Billeje i New Zealand

New Zealands fantastiske natur. Man kan skimte vejen nederst til højre. Foto: Ville Miettinen

Selv om man ikke kan krydse øerne i New Zealand i bil, så er det alligevel værd at overveje billeje i New Zealand, da biludlejning generelt er en god måde at komme rundt og opleve mest muligt af landet på.

Der findes en bred vifte af biludlejningsfirmaer i New Zealand, og man får som regel det bedste tilbud på en billig lejebil ved at booke på forhånd. Ved at sammenligne priserne kan man finde netop det tilbud og den lejebil, der passer bedst til ens behov.

Billeje og sport i New Zealand

Biludlejning i New Zealand er den ideelle måde at udforske det naturskønne sceneri, som landet har at byde på. Kørsel i New Zealand er som regel en fornøjelse med begrænset trafik og generelt høflige chauffører.

I byerne kan trafikken være mere tæt og en anelse forvirrende, men billeje er alligevel den bedste måde at udforske New Zealands skønne natur. Landet byder desuden på en bred vifte af aktiviteter såsom bungee jumping, mountain biking og rapelling.

Oplev vingårde med lejebil i New Zealand

Ved at leje en bil i New Zealand kan man besøge de mange vingårde og den spektakulære natur eller udforske Maori-kulturen. Ornitologi er populært i New Zealand, og med en lejebil kan man beundre landets mange fuglearter og opleve regionerne i sit eget tempo og efter eget ønske.

Få flere informationer om det fascinerende land på New Zealands officielle turisme-hjemmeside. Siden er på engelsk.

Udsigt over Lake Wahea. Kilde: lwtt93

Find og bestil leje af bil i New Zealand, sydøst for Australien, her på Billeje.info. Vi har altid de bedste og senest opdaterede priser på biludlejning i New Zealand. Med en bil til rådighed kan I køre en tur ud i New Zealands storslåede natur.

Bestil en lejebil på New Zealand

Alene New Zealands landskaber og natur er en god grund til at besøge landet, og det er da også naturen i sig selv, der er en af de største turistmagneter.

Med billeje i New Zealand bør I besøge nogle af New Zealands vulkaner. Især White Island er en af de mest aktive vulkaner på øen, men også Mount Ruapehu, der ligger i Tongariro National Park, er et besøg værd, hvis man holder sin ferie på New Zealand.

Leje af bil på New Zealand

New Zealand er det perfekte feriemål for turister med hang til udendørsliv og spænding. Med en lejebil i New Zealand kommer I nemt rundt til landets mange ekstremsportssteder. Prøv for eksempel bungy jump, river rafting eller hang-gliding. Med en lejebil kommer du nemt ud til New Zealands attraktioner.

Vil I have en mere rolig ferie på New Zealand, kan I køre rundt i landet i jeres udlejningsbil og se, om I kan genkende landskabet fra film, optaget i landet. New Zealands natur er ideel til eventyrfilm, og er i de sidste tyve år især blevet brugt til det.

Bliv klogere på New Zealand

New Zealand er bjergrigt, delvis vulkansk og ligger cirka 1.600 km sydøst for Australien; det er den største af øgrupperne i Oceanien. Landet består af to hovedøer, der er adskilt af Cookstrædet, adskillige mindre øer, og tre små territorier i Stillehavet. Landets tempererede klima varierer stærkt med beliggenheden; Nordøens nordlige del er subtropisk, mens sne er almindelig om vinteren i den yderste, sydlige del af Sydøen.

New Zealands politiske historie har været præget af liberale og progressive tendenser; kvinderne fik allerede stemmeret i 1893, i 1938 indførtes en velfærdsstat omfattende et offentligt sundhedsvæsen, og de etniske relationer har været forbilledlige.

De første mennesker, der kom til landet for ca. 1000 år siden, var de polynesiske forfædre til maorierne. Den hollandske opdagelsesrejsende Abel Tasman var sandsynligvis den første europæer, der i 1642 så øerne; og den engelske kaptajn James Cook var den første, der i 1769 gik i land. En periode præget af bosættelse af hvalfangere og sæljægere, samt af krige, som maorierne førte med skydevåben, afsluttedes, da morihøvdingerne overdrog overhøjheden til den britiske krone, og man i 1840 underskrev Waitangi-traktaten. Fra da af fandt der en systematisk og for det meste fredelig kolonisering sted. Men i 1860-erne medførte stridigheder mellem kolonister og maorier om jordbesiddelserne, specielt på Nordøen, at der udbrød en egentlig krig. Da fjendtlighederne ophørte i 1872, opnåede nybyggerne favorable betingelser. I de senere år har maoriernes erstatningskrav været et politisk hovedtema. “Aotearoa” er maoriernes ord for New Zealand.

Geologisk er New Zealand et ungt land. Sydalperne på Sydøen dukkede op af havet inden for de sidste 15 til 10 mio. år, mens den vulkanske aktivitet, der skabte store dele af Nordøen, fandt sted for mellem 4 og 1 mio. år siden. De relativt lave bjergkæder på Nordøen består af foldede sedimenter med højere vulkanske bjergtoppe. Disse bjergarter er midt på Nordøen overlejret af et plateau opbygget af lava, pimpsten og vulkansk tuf. Mindre jordskælv er almindelige, og mange områder på Nordøen præges af vulkansk og geotermisk aktivitet. Tre vulkaner dominerer centralplateauet (heraf er Ruapehu den mest aktive), mens Lake Taupo, landets største naturlige sø, udfylder et gammelt krater. På Sydøen danner Sydalperne et nordøst-sydvestorienteret, isdækket centralmassiv, hvori Mount Cook er central placeret. Gletschere glider ned ad dette bjergmassivs flanker, og på den regnfulde vestside falder skovklædte bjergskråninger brat ned mod havet. På østsiden fører vældige smeltevandskegler ned til det langt mere tørre, træløse lavland på Canterbury Sletterne. Sydøens vildt forrevne, skovklædte kyst længst mod sydvest præges af dybe fjorde og omfatter Fiordlands, landets største nationalpark.

Det er få landskaber, der er blevet omskabt så voldsomt af mennesker som New Zealands. Fra 1850 til 1950 blev enorme arealer med storskov ryddet og efterladt med stejle, nøgne bakker dækket med græs til de græssende får. Erosion udgør i dag et alvorligt problem mange steder. Rige græsgange skabt af regn året rundt udgjorde oprindelig grundlaget for økonomien. Eksporten af frosset fårekød til England begyndte i 1882, og New Zealand er stadig en af verden førende eksportører af uld, ost, smør og kød. Denne produktion går til Australien, USA, Japan og andre lande i Asien. Siden 1984 har successive regeringer søgt at dreje det overvejende landbrugsorienterede erhvervsliv i retning af en mere industrialiseret, åben økonomi, der er internationalt konkurrencedygtig. Det har udgjort en del af en økonomisk reform, der har haft til formål at mindske statens betydning og fremme den private aktivitet.

New Zealand råder over begrænsede olieforekomster, men producerer naturgas, hvoraf næsten en tredjedel anvendes til at fremstille syntetisk olie. Der findes store kulreserver. Den vigtigste hjemlige energikilde er vandkraft, der er let tilgængelig på grund af gunstige nedbørs- og terrænforhold. Det har muliggjort udviklingen af en aluminiumsproduktion, der anvender importeret bauxit. I de seneste år er man begyndt at producere nye varer til det internationale marked. Et af disse er kiwifrugten, den vigtigste friske frugt til eksport i 1996; nye æblesorter af høj kvalitet er for tiden en førende eksportvare. Vinavl, der for bare 20 år siden kun spillede en minimal rolle i landbruget, er nu vidt udbredt med Marlborough, Hawke Bay og Gisborne som de vigtigste vinproducerende områder. Skovbruget spiller en afgørende rolle. Pinus radiata, den vigtigste leverandør af kommercielt tømmer, dyrkes i mægtige statsejede fyrreskove. Hugstrettighederne til en del af disse er solgt og savværkerne i det store og hele privatiseret. New Zealands vekslende landskaber med stille havne og solbeskinnede strande, vulkaner, søer, alpine skiområder og fjorde tiltrækker over 1,5 million besøgende hvert år. Turismen tegner sig for større valutaindtægter end noget andet erhverv, med undtagelse a primærerhvervene.