Leje af autocamper i New Zealand

Udlejning af autocamper på New Zealand

Hvis der findes et land, der er som skræddersyet til autocampere, er det New Zealand. Her kan du parkere ved bredden af azurblå gletsjersøer, blandt rygende vulkaner eller ved tropiske Stillehavsstrande. Følelsen af at være omgivet af spektakulær natur lige så snart du træder ud af din autocamper, glemmer du aldrig. Lejer du en autocamper i New Zealand, kommer du desuden nemt rundt til perlerækken af stemningsfulde byer, du finder på både Nord- og Sydøen.

Lej en autocamper i New Zealand, hvis du ønsker friheden til at følge dine egne indskydelser og opleve steder, du ellers ville gå glip af. Så uanset om du er en erfaren campist eller for første gang skal leje en autocamper, kan du i denne guide læse, hvordan du får mest muligt ud af at din rejse til New Zealand.

New Zealand er perfekt til en ferie i autocamper.

At leje en autocamper i New Zealand er et godt valg til rejser af både kort og lang varighed. Uanset om du blot skal besøge New Zealand i et par uger eller har et par måneder, får du mest muligt ud af rejsen med en autocamper. Rejs i dit eget tempo, vågn op til en ny udsigt hver morgen, og nyd fleksibiliteten til at kunne ændre dine planer, når du ønsker det.

Skal jeg vælge en campervan eller motorhome?

Det første spørgsmål, du skal stille dig selv, inden du bestiller din autocamper, er: Hvor mange personer skal der være plads til? Typisk kan udlejerne i New Zealand tilbyde alt fra kompakte campervans med 2-3 sovepladser til mere rummelige motorhomes, der har op til 6 sovepladser.

For par eller dig som rejser solo, er det oplagt at leje en af de små autocampere (betegnes ofte som campervans i New Zealand og Australien). Selvom der ikke er så meget plads, kan der sagtens være god komfort og overraskende meget udstyr i en campervan. Nogle af disse mindre modeller har både en tank til drikkevand og spildevand samt toilet. Dette giver en ekstra uafhængighed til at overnatte steder uden ret mange faciliteter.

Skal hele familien med til New Zealand, eller rejser I flere venner sammen? I en større autocamper (kaldes typisk for et motorhome eller mobil home), som har 4-6 sovepladser, får I perfekte rammer om en oplevelsesrige kør-selv-ferie med masser af kvalitetstid sammen. Du kan leje disse med et almindeligt kørekort (husk at medbringe et internationalt). Her kan du få et fuldt udstyret køkken og et opholdsrum, hvor I kan slappe af og nyde udsigten fra de store vinduer. I de større campere er der sågar ofte indbygget brusebad, så du nemt kan skylle sandet af efter en strandtur. Der er mange par, som vælger at leje et 4 sengs motorhome for at få lidt ekstra plads. Det er rart, hvis man er på farten flere uger i træk.

Hellere lille og vågen

Prisen for at leje en autocamper i New Zealand afhænger af størrelse og udstyrsniveau. Inden du blot bestiller det største motorhome, som du har plads til i budgettet, er det værd at overveje eventuelle ulemper ved et stort køretøj. En mere rummelig autocamper er ganske vist normalt ensbetydende med et højere komfortniveau, men med et stort køretøj følger også nogle andre udfordringer.

New Zealand er et bjergrigt land. Særligt på Sydøen vil der være meget bjergkørsel. Til tider af snoede, smalle veje. Et stort motorhome vil med sin højere vægt og større omfang vil alt andet lige være mere udfordrende at køre i bjergrigt terræn. Har du ikke brug for de ekstra sovepladser, kan dette være en grund til at vælge en mindre campervan. Vær under alle omstændigheder forberedt på, at du særligt i New Zealands mere bjergrige egne i en autocamper ikke kan tilbagelægge så mange kilometer om dagen som i en almindelig lejebil.

Hvor må jeg overnatte med en autocamper i New Zealand

Der er talrige af såkaldte ‘Holiday Parks’ i New Zealand, der henvender sig til autocampister. Mange af dem ligger i flotte omgivelser. En Holiday Park er som regel kendetegnet ved at tilbyde gode faciliteter såsom toiletter, brusebade, vaske- og køkkenfaciliteter, septiktank-tømning samt mulighed for at tilslutte strøm og vand direkte til din autocamper. Derudover har mange Holiday Parks legepladser, swimmingpools etc. Det er med andre ord det, vi herhjemme typisk forstår ved en moderne campingplads.

Derudover findes der også mange ‘campgrounds’, som enten er privatejede eller hører under Department of Conservation (DOC). Her er der særligt i sidste tilfælde som regel ikke mange faciliteter udover det basale som toiletter og vand. Til gengæld ligger især de over 250 DOC-campingpladser ofte i meget naturskønne omgivelser – for eksempel i nationalparker. Disse mere primitive campingpladser er billigere end Holiday Parks eller sågar gratis.

Freedom camping

Tidligere var der også en del steder rundt om i landet, der var afsat til såkaldt ‘Freedom camping’ helt uden faciliteter. De er forbeholdt autocampere, som har certifikationsmærket “Self-contained”. Det kan en autocamper i korte træk få, hvis den er udstyret med eget toilet og har opsamling af spildevand. Desværre er den slags gratis, uformelle pladser blevet et mere sjældent syn i takt med at autocamping er blevet populært i New Zealand. Når ordningen misbruges af campister, som ikke respektere reglerne opstår der lokal modstand mod ‘Freedom camping’. Er du i tvivl om, du må overnatte et sted, er det bedre at køre videre. De lokale myndigheder udsteder heftige bøder for overtrædelser.

Du kan med fordel hente en af de apps, som viser godkendte campingpladser for autocampere i New Zealand. Blandt de mest populære er Rankers Camping NZ og CamperMate, som findes til både iOS og Android.

De største oplevelser i New Zealands med autocamper

New Zealand ligger næsten præcis på modsatte side af jordkloden i forhold til Danmark. Rejser du helt derom, siger det næsten sig selv, at det vil være en skam ikke at tage dig god tid til at udforske det smukke land. Du kan nemt bruge 3-4 uger på en kør-selv-ferie i autocamper her uden at løbe tør for nye oplevelser.

New Zealand består af to store øer, Nordøen og Sydøen, samt en række mindre, kystnære småøer og enkelte fjerntliggende øgrupper. Lejer du en autocamper kan du i løbet af en måneds tid nå omkring til mange af de mest interessante steder på de to hovedøer.

Nordøen

New Zealands største by, Auckland på Nordøen, er et populært udgangspunkt for autocampere. Der er gode internationale flyforbindelser hertil og et godt udvalg af udlejere. Start eventuelt med et par dage i byen for at komme dig over eventuelt jetlag og udforske byens seværdigheder. Derefter kan du køre nordpå til det smukke Bay of Islands. Her indbyder utallige strande og det subtropiske klima til afslapning nær vandet.

En spektakulær kystlinje med uberørte strande og regnskove finder du også på halvøen Coromandel, når du vender autocamperen sydpå igen. Et andet populært stop på Nordøen, som de fleste autocampister lægger vejen forbi, er det fantastiske Rotorua. Her når den geotermiske aktivitet helt op til overfalden i form af boblende mudderhuller, springende gejsere og farvestrålende søer. De vulkanske landskaber kan du også opleve på nærmeste hold i Tongariro National Park, som ligger 2-3 timers kørsel sydpå. Her kan det anbefales at parkere din autocamper på en nærliggende Holiday Park og tage dig tid til at vandre den 19 kilometer lange Tongariro Alpine Crossing.

Sydøen

Fortsæt via hovedstaden Wellington over Cookstrædet til Sydøen. Efter færgeturen på 3-4 timer tager du hul på den naturskønne Sydø. Vil du afslutte din rejse i Christchurch, hvorfra der er flyforbindelser til det meste af verden, er det mest oplagte at køre øen rundt mod uret. Start dog eventuelt med at køre ned til kystby Kaikoura for herfra at sejle ud på hvalsafari. Der er gode chancer for at møde havets kæmper.

Derefter kan du på din rundtur i autocamper langs kysten vestpå gøre holdt ved enestående naturområder som Abel Tasman Nationalparken, Punakaiki Pancake Rocks, Franz Josef og Fox gletsjerne. Længere nede på øen begiver du dig ind mod midten forbi Wanaka og Queenstown, to af Sydøens mest indbydende byer. Her kan du bruge dagevis på et væld af friluftsaktiviteter i storslåede omgivelser. Inden du vender nordpå mod Christchurch bør du også opleve det smukke fjordland med Milford Sound og Mount Cook Nationalpark med den turkisblå Lake Pukaki.

Ved alle de omtalte højdepunkter på Nord- og Sydøen kan du finde gode campingpladser til din autocamper. Nogle steder ønsker du måske kun blive en enkelt nat, men mange steder kan du nemt bruge flere dage på at udforske områdets seværdigheder. Med en autocamper har du hele tiden en komfortabel base og friheden til at tilpasse dine planer undervejs.

Bedste tidspunkt for autocamping i New Zealand

Højsæsonen for autocamping i New Zealand er december til marts. Foråret (november) kan trods et lidt mere omskifteligt vejr også være et rigtig godt tidspunkt at leje en autocamper. Da skal du ikke dele veje og campingpladser med lige så mange medturister. Forårsvejret er ofte fint til vandreture og udendørs aktiviteter. Sidst, men ikke mindst, er det billigere at leje en autocamper om foråret end om sommeren.

Det samme gælder til en vis grad, hvis du tager afsted et stykke inde i marts (efterår i New Zealand). I de travle sommermåneder (december, januar og februar) drager newzealænderne også selv på ferie, så både autocampere og campingpladser bør da bookes i god tid. I det tidlige efterår begynder at blive køligt om aftenen, men dog ikke nok til at det generer dig i din autocamper.

Bestil en autocamper i New Zealand online

Campervans og motorhomes kan lejes i New Zealands større byer. Her er der de fleste steder adskillige udlejere at vælge mellem. Nogle udlejere tilbyder fleksible afhentnings- og afleveringsmuligheder. Det inkluderer muligheden for at afhente din autocamper ét sted og aflevere den et andet. Så behøver du ikke lave en rundrejse, men kan for eksempel lettere nå at opleve både Nord- og Sydøen.

Uanset hvor i New Zealand du ønsker at leje din autocamper, bør du sammenligne priser og booke den i god tid. Lejepriserne varierer ofte meget alt efter sæson – i den populære sommersæson kan den samme autocamper meget vel koste dobbelt så meget som om vinteren. Derudover vil priserne også afhænge af køretøjernes størrelse og stand. Nogle firmaer har specialiseret sig i at udleje ældre campervans til unge backpackere, der ønsker at rejse mere frit et par uger, men stadig har et stramt budget. Andre udlejere henvender sig til kunder, der gerne betaler lidt mere for en nyere model med mere moderne udstyr og en højere grad af komfort.

I søgemaskinen her på siden kan du nemt finde den billigste pris på netop den type autocamper, du har brug for i New Zealand. Søgemaskinen indhenter nemlig aktuelle priser fra en lang række udlejere, så du hurtigt får et overblik over de bedste tilbud. Book hellere i dag end i morgen!

Find den billigste lejebil i Autocamper New Zealand Find Billeje her --> Sammenlign priser her