Lej en autocamper i Norge

I en autocamper eller ‘bobil’, som nordmændene ynder at kalde det, ligger et af de smukkeste lande i verden for dine fødder. Norge er så rig på spektakulær, uspoleret natur og landskaber, at det er oplagt at tage på eventyr i dit eget tempo. Ved at leje en autocamper har du for eksempel mulighed for at søge lidt væk fra hovedvejene for at følge de 18 “Nationale turistveje”, der byder på dramatiske kyster og fjorde, bjerge og vandfald.

I denne korte guide får du alt den vigtigste information om at leje og køre en autocamper i Norge. Når du er klar til at booke, kan du i søgemaskinen her på siden nemt sammenligne priser og finde det billigste tilbud på den autocamper, som passer bedst til dine behov.

Lej en autocamper i Norge og nyd nogle af de smukkeste landskaber i verden.

Trollstigen med sine 11 hårnålesving og udsigter ned mod Geiranger-fjorden er bare én af de mange spektakulære veje, du kan følge i din autocamper. Hvis du elsker eventyr og rå natur, så er en kør-selv ferie i Norge lige noget for dig! Herunder er alt, hvad du behøver at vide for at få mest muligt ud af rejsen i din bobil, inklusiv tips til de bedste ruter og vejledning i at sammenligne priser.

Hvilken autocamper er bedst i Norge?

Ejer du ikke din egen autocamper, er der gode muligheder for at leje en i Norge. Du kan for eksempel sejle eller flyve til Oslo, Stavanger, Bergen eller Trondheim og afhente den der. Herfra kan du straks begive dig ud i storslået natur eller udforske spændende kulturelle seværdigheder med din camper som en komfortabel base.

Vejnettet er fintmasket og velholdt i Norge. I sagens natur vil du dog møde en del snoede bjergveje, tunneler og broer på din rejse rundt i det langstrakte land. Det er en del af charmen, men kan også have betydning for dit valg af autocamper. Især hvis det er første gang, du skal leje en autocamper i Norge.

På en smal bjergvej eller inde i en af de små landsbyer, kan det være udfordrende at komme omkring med et stort motorhome. Der minder køreegenskaberne i en kompakt campervan mere om dem, du kender fra en almindelig personbil.

De mindste autocampere har 2-3 sovepladser og er ideelle for par, som måske har et mindre barn med. Rejser I flere par sammen, kan I vælge hver at leje en af disse lidt mindre “campervans”. I kan selvfølgelig også vælge et større “motorhome”, der typisk fås med op til 6 sovepladser. Selv hvis I kun er en familie på fire, kan den ekstra plads og komfort i en rummelig autocamper være pengene værd.

Bedste årstid til autocamper-ferie

Sommerhalvåret er højsæson for autocamping i Norge. Dagene er lange, vejret kan være overraskende varmt. Selv om det også om sommeren kan regne meget i Norge, er det den mest oplagt årstid til en kør-selv ferie i autocamper. Ikke mindst fordi vejene normalt er helt åbne fra maj til oktober. I foråret og efteråret er højtliggende veje ofte lukkede på grund af sne.

Om vinteren er det på grund af de snedækkede veje, mørket og kulden kun de mest eventyrlystne autocampister, som tager til Norge. Når det er sagt, er det om vinteren, at Norge lokker med snesikre skiområder og betagende nordlys.

Planlægger du at følge nogle af de nationale turistveje, kan du på den officielle hjemmeside se, hvornår de er åbne. Fra slutningen af oktober til tidlig april er mange campingpladser lukkede.

Her må du autocampere i Norge

Ligesom hvis du lejer en autocamper i Sverige, kan du i nabolandet Norge nyde godt af den såkaldte Allemannsret. I korte træk betyder det, at du må slå lejr og overnatte under åben himmel i det uopdyrkede landskab.

I din autocamper kan du derfor overnatte på nogle af de mest naturskønne steder i Norge med udsigter, der andre steder i Europa ville være forbeholdt eksklusive hoteller og sommerhuse. Parker sidst på dagen. Lav din egen aftensmad i det indbyggede køkken. Sæt dig så til rette for at betragte solen, når den sænker sig stor og rød, mens den kaster sit lys på fjeld.

Helt uden begrænsninger er allenmannsretten dog ikke. Du skal blandt andet huske, at du er forpligtet til at holde mindst 150 meter afstand fra de nærmeste beboede huse. Du må desuden kun campere det samme sted én nat. Bemærk desuden, at det i nationalparker og på nogle af de mest populære rejsemål som for eksempel Lofoten har været nødvendigt at suspendere allemannsretten for at skåne naturen. Her må du derfor kun overnatte på de dertil indrettede campingpladser. Vær derfor opmærksom på lokale regler.

I en autocamper med eget køkken, toilet og bruser, har du stor frihed til at overnatte på steder uden faciliteter. Der findes dog også over tusinde campingpladser i Norge, hvoraf mange er indrettet til autocampere. De har ligeledes ofte en flot beliggenhed tæt ved søer, fjorde, bjerge eller strande. Her har du typisk mulighed for at slutte din camper direkte til strøm, vand osv. Selv hvis du planlægger at udnytte autocamperens uafhængighed, vil det være praktisk at overnatte på en campingplads med flere faciliteter nogle gange undervejs.

Ruter i Norge – dybe fjorde og høje bjerge

Du skal ikke undervurdere, hvor tidskrævende det er at rejse rundt i Norge i en autocamper. Starter du nede ved Oslo, er det således ikke blot en smuttur op til Lofotenøerne. Selv i en almindelig personbil tager det mindst 30 timer i effektiv køretid at køre hele vejen op gennem Norge fra Kristiansand til Hammerfest, verdens nordligste by. Medmindre du har adskillige uger til din rådighed, kan det derfor anbefales allerede hjemmefra at udvælge nogle bestemt områder, du ønsker at koncentrere dig om med autocamper-leje.

Det er ganske vist svært at vælge mellem alle de fantastiske destinationer. Men sørg for at der er god tid til oplevelser undervejs, så du ikke ender med at bruge hele dagen bag rattet. Norge er simpelthen et land, som du måske skal udforske på flere ferier. Mangler du lidt inspiration til at komme i gang med planlægningen, er det nationale turistveje et godt sted at starte.

Der er 18 af disse turistveje, som løber gennem den unikke norske natur. Langs vejene finder du kunstværker, udsigtspunkter og rastepladser med innovativ arkitektur, der falder ind i de smukke landskaber. Det inkluderer for eksempel den spektakulære Trollstigen med de mange hårnålesving og Atlanterhavsvejen ved Kristandsund, der også er kendt som “Vejen over havet”. Længere inde i landet er ruten gennem Sognefjellet også en uforglemmelig oplevelse. Fra de højeste punkter kan du se bjergtoppene i det nærliggende Jotunheimen.

Se beskrivelser af alle 18 veje på den officielle hjemmeside for Nasjonale Turisveger.

Bestil en autocamper i Norge her

Sæson for camping er forholdsvis kort i Norge. Derfor topper efterspørgslen på leje af autocampere også normalt inden for nogle få sommermåneder hvert år. Vil du være sikker på at kunne få en campervan eller et motorhome, som passer til jeres ønsker og feriebudget, bør du derfor bestille den i god tid. Flere og flere får øjnene op for de mange fordele, der er ved at rejse på ferie i disse rullende feriehjem. Det er derfor ikke for tidligt allerede i løbet af vinteren at booke en autocamper til sommerferien i Norge.

Har du mulighed for at rejse i foråret eller efteråret, kan det dog være en chance for at finde ekstra billige priser. Brug søgemaskinen til at finde den billigste pris på den autocamper, som passer bedste til dine ønsker. Du skal blot angive det ønskede tidspunkt og afhentningssted for at få en oversigt over de aktuelt billigste lejepriser fra en bred vifte af udlejere i Norge.

Find den billigste lejebil i Autocamper Norge Find Billeje her --> Sammenlign priser her