Leje af autocamper i Tyskland

Tyskland er med sine storslåede alpelandskaber, dybe skove, romantiske middelalderlandsbyer og betagende slotte et slaraffenland for den eventyrlystne rejsende. Hvis du vil have mest muligt ud af ferien her, er det perfekt at leje en autocamper. Så kan du drage på opdagelse i eget tempo uden at bekymre dig om hoteller. Tyskland giver dig desuden et perfekt udgangspunkt for at køre i autocamper længere ud i Europa.

Har du ikke tænkt dig at bruge hele ferien i Tyskland, men at køre videre til for eksempel Frankrig, Østrig eller Italien? Så bør du alligevel overveje at leje autocamperen i Tyskland. Der findes ganske vist også danske udlejere, men du får mere autocamper for pengene syd for grænsen. Du kan finde autocampere i alle størrelser i søgemaskinen her på siden, hvor du kan sammenligne priser og bestille din autocamper med afhentning i det meste af Tyskland.

Det er nemt og billigt at leje en autocamper i Tyskland – og vejen er åben for en god campingferie i Sydeuropa

Vil du starte din kør-selv-ferie helt hjemmefra, anbefaler vi, at du lejer din autocamper i Flensborg lige på den anden side af grænsen eller i Hamborg lidt længere nede. Kør eventuelt dertil i din egen bil, som du så efterlader der, mens du selv fortsætter videre i en lejet autocamper. Vil du hellere starte længere sydpå, kan du dog også vælge at flyve til for eksempel München eller Frankfurt. Her findes også et godt udvalg af autocamper-udlejere.

Tyskland er perfekt til leje af autocamper

Er du en af de mange danskere, som foretrækker kør-selv-ferier, kender du måske mest Tyskland som et transitland på vej mod sydligere rejsemål. Men kun at se vores fantastiske, alsidige naboland suse forbi fra autobahn’en er dog en skam. Drejer du fra motorvejen, vil du nemlig opdage, at der venter masser af spændende seværdigheder og attraktioner for hele familien.

Vidste du for eksempel, at ligesom vi herhjemme har Margueritrute, har man i Tyskland oprettet mere end 150 spændende temaruter, de såkaldte FerienStrassen. Mange af disse velafmærkede ruter er som skabt til at følge i en autocamper. Det kunne for eksempel være en tur ad Romantische Strasse, der strækker sig ca. 350 km fra Würzburg til Füssen i Bayern. Undervejs passerer du nogle af Tysklands smukkeste middelalderbyer og slotte. For børn og barnlige sjæle, er en tur i autocamper ad Die Deutsche Märchenstrasse, Den Tyske Eventyrvej, også en oplagt mulighed.

Det er ikke kun andre udenlandske turister, du vil møde på din vej. Tyskerne har i høj grad selv taget campinglivet til sig, og ikke mindst i form af autocampere. Det inkluderer alt fra unge par på deres første tur i en lille campervan til hele familier på tur i store mobilhomes. Der er derfor flere udlejere af autocampere i Tyskland end herhjemme. Desuden er der også med tiden blevet etableret en moderne infrastruktur og faciliteter, der gør det endnu mere attraktivt at leje en autocamper.

Overnatning i din autocamper i Tyskland

I Tyskland har man ikke samme allemandsret, som du måske kender den fra Norge og Sverige. Du har derfor ikke på samme måde ret til blot at holde ind for natten, hvis du finder et velegnet sted.

Der er til gengæld etableret over 3.500 stellplätze. Dette er holdepladser beregnet til netop autocampere. En stor del af dem er gratis at benytte eller koster et beskedent gebyr afhængigt af udvalget af faciliteter. Det kan inkludere el, vand og mulighed for at tømme spildevand. Derudover vælger mange autocampere at overnatte på en såkaldt autohof, hvor der udover de basale faciliteter ofte er et cafeteria. Fordelen ved disse pladser sammenlignet med almindelige campingpladser er især en større fleksibilitet i forhold til ankomst og afrejsetidspunkter. Har du planer om at blive flere nætter samme sted, er det også oplagt at benytte sig af de utallige campingpladser i Tyskland.

Uanset hvor du vælger at parkere autocamperen for natten kan du ved at leje et ”feriehjem på hjul” glæde dig til at nyde en høj grad af frihed. I din autocamper behøver du nemlig ikke følge en fastlagt rejseplan, men kan langt nemmere lave spontane afstikkere uden at gå på kompromis med komforten.

Komfortniveauet i din autocamper afhænger naturligvis til dels af dens størrelse og udstyrsniveau. Men selv en lille campervan til to personer er betydeligt mere rummelig end en almindelig, stor lejebil. Vælger du at leje et stort motorhome med alt, du kan tænkes at have brug for, er du naturligvis ekstra uafhængig.

Hvad koster det at leje autocamper i Tyskland?

I forhold til danske priser kan du typisk spare adskillige tusinde kroner på at leje din autocamper i Tyskland. Det giver plads i feriebudgettet til andre fornøjelser i ferien eller eventuelt til at leje en lidt større og mere veludstyret camper end ellers. Ligesom det gælder for de almindelige lejebiler, er de billigere autocampere i Tyskland fuldt på højde med dem, du finder hos danske udlejere.

De fleste tyske udlejere tilbyder et bredt udvalg autocampere. Du kan således leje alt fra mindre, kompakte campervans med plads til 2-3 personer op til store mobilhomes, der rummer op til 7-8 personer. Ligesom det gælder for almindelige biludlejningsfirmaer, udskifter de fleste anerkendte udlejere deres autocampere inden for de første par år. I søgemaskinen vil du derfor se, at det ikke er svært at leje en nyere autocamper-model.

Hvilken størrelse autocamper skal jeg vælge?

Den mindste og billigste klasse af autocampere (også kendt som campervans) har naturligvis nogle begrænsninger i forhold til plads og udstyrsniveau. Til gengæld er denne form for autocamper netop på grund af størrelsen let at komme omkring i. Det er i virkeligheden blot en standard varevogn, som er blevet ombygget.

Det kan være en betydelig fordel med den mindre bredde på en campervan, hvis du vil kunne komme ubesværet gennem middelalderbyers smalle gader. Ligeledes er det som regel lettere at finde plads til en campervan på almindelige parkeringspladser.

De større autocampers (også kendt som motorhomes) minder i udstyrsniveau og rummelighed mere om en almindelig campingvogn. Kabinen breder sig således typisk ud over den oprindelige varevognsramme, som autocamperen er baseret på. I de større modeller er der for eksempel ofte tilføjet en alkove hen over førerhuset. Det giver et meget rummeligt køretøj med plads til op mod 7-8 personer. Ligeledes har disse større autocampere både et veludstyret køkken samt bad/toilet indbygget.

Masser af komfort ombord

Vil du ikke gå på kompromis med komforten, er det de større kategorier af autocampere, du bør vælge blandt. Disse er da også et populært valg hos familier, som sætter pris på kør-selv-ferier i helt private rammer med alle bekvemmeligheder til rådighed. De største modeller kan i sagens natur være lidt mindre alsidige, når det for eksempel gælder kørsel på snoede bjergveje eller i smalle gader. Tager du højde for dette, opvejes det dog til fulde af komforten.

Når du altid har dit eget køkken lige ved hånden, kan du for eksempel let tilberede indkøb fra de lokale markeder, du har besøgt. Trænger I efter frokost til en middagslur, er der blot få skridt hen til sengen. På de fleste større autocampere er der desuden mulighed for at få en cykelholder på. I de mange naturskønne dele af Tyskland er der rig mulighed for at cykle en tur, så det er en mulighed vi varmt kan anbefale dig at udnytte. Du kan jo nemt tage et forfriskende brusebad i autocamperen, når du vender hjem fra en strabadserende tur.

Hvis du har rejst i USA, vil du vide, at autocamperne der ofte ses i endnu større udgaver. Denne kategori af autocampere, som amerikanerne kalder Recreational Vehicles (RVs), kan bedst beskrives som store busser, der er ombygget til ferieboliger. Det er endnu ikke ret tit, at man ser disse kæmper til udlejning på denne side af Atlanten. Det skyldes nok, at mens de kan være gode til et roadtrip på de brede, amerikanske veje, er de knap så velegnede til at manøvrere rundt i Europas mere kompakte byer.

Bestil din autocamper online

Prisen på autocampere er dynamisk. Det betyder, at når efterspørgslen er stor, for eksempel op til sommerferien, stiger prisen. Når efterspørgslen igen falder i lavsæsonen, falder prisen dog også.

Det er godt at vide, når du skal planlægge din ferie med autocamper leje i Tyskland. Har du mulighed for at lægge din tur uden for skolernes sommerferie, kan du således udnytte, at priserne normalt er markbart lavere. Under alle omstændigheder anbefaler vi, at du sørger for at leje autocamperen i god tid. Det kan du let gøre i søgemaskinen her på siden.

Du kan i søgemaskinen udover aktuelle priser også se mere detaljerede oplysninger om, hvilket udstyr der er inkluderet i lejeprisen. Du kan naturligvis tjekke betingelser for ændringer og afbestilling, inden du laver den endelige booking.

Vær opmærksom på, at du på grund af særlige danske regler ikke umiddelbart har mulighed for at leje en autocamper i Tyskland til brug i Danmark. Du har dog mulighed for at indhente en særlig tilladelse, der som dansker giver dig ret til i et døgn at køre i transit i en autocamper på tyske plader i Danmark. Det er en mulighed for at køre videre til vores nordiske nabolande.

Find den billigste lejebil i Autocamper Tyskland Find Billeje her --> Sammenlign priser her