Billeje i Orlando Lufthavn

Orlando Lufthavn ligger cirka 11 km sydøst for Orlando centrum og med gode vejforbindelser til resten af Florida. Lej en bil i lufthavnen og få mest muligt ud af din ferie i Solskinsstaten. Billeje er billigt i Florida, og giver dig masser af frihed til at sætte dit eget tempo i ferien.

Orlando Lufthavn
Orlando Lufthavn er det perfekte udgangspunkt for en ferie med billeje i Florida. Foto: bebatut, CC BY-SA 2.0

Floridas største lufthavn

Målt på antallet af passagerer er Orlando Lufthavn den største i Florida. Over 47 millioner rejsende benytter således lufthavnen årligt, hvilket gør den til USA’s 10. største lufthavn. En stor del af de rejsende vælger at leje en bil i lufthavnen. Faktisk udgør lufthavnen og selve Orlando et af verdens største markeder for billeje. Kombinationen af Floridas lave prisniveau på lejebiler og en perlerække af interessante seværdigheder gør det da også indlysende, hvorfor bestilling af billig billeje i Orlando Lufthavn bør være et af de første punkter i din rejseplanlægning.

Orlando Lufthavn består af én stor hovedterminal, som er opdelt i en A- og B-side. Her finder du masser af butikker, restauranter og et hotel med 446 værelser (Hyatt Regency). Det største udvalg af spisesteder finder du før sikkerhedstjekket, omend der også her er en overvægt af de velkendte amerikanske kæderestauranter. Ankommer du i meget god tid til lufthavnen før din flyafgang, kan det derfor anbefales at finde noget at spise før du går gennem sikkerhedstjekket. Det er ligeledes på dette såkaldte ‘level 3’ af terminalen før sikkerhedstjekket, at du finder det største udvalg af butikker. Fik du ikke købt et souvenir, kan du her for eksempel finde et i Universal og Disney World gavebutikker. Udover spisestederne og butikkerne finder du alle de andre faciliteter i Orlando Lufthavn, som du kan forvente af en moderne, døgnåben international lufthavn. Det inkluderer naturligvis et godt udvalg af biludlejningsfirmaer for dig, der vil nemt videre til din endelige destination i Florida.

Orlando International Airport, der har forbindelser til talrige destinationer både i resten af USA og internationalt, bruger lufthavnskoden MCO. Det er en forkortelse for lufthavnens oprindelige navn, McCoy Air Force Base, opkaldt efter Oberst Michael McCoy. Denne base lukkede ned i 1975, og siden da har der kun været civil luftfart i lufthavnen. I dag betjener en bred vifte af flyselskaber Floridas største Lufthavn med blandt andet mere end 60 ruter til internationale destinationer, herunder direkte ruter til København og Oslo.

Lej en bil i Orlando Lufthavn

Orlando Lufthavn er takket sin centrale beliggenhed i Florida og de gode vejforbindelser på mange måder et ideelt udgangspunkt for en kør-selv ferie med billeje. Det er da også yderst populært at leje en bil i Orlando Lufthavn.

Som et af de største markeder for biludlejning i verden, er der ikke overraskende et stort udvalg af udlejere i lufthavnen. I forbindelse med den seneste udvidelse af lufthavnen fik biludlejningsfirmaerne bedre faciliteter. Du finder derfor nu deres skranker på både A- og B-siden af terminalens niveau 1. Det inkluderer firmaer som Advantage, Avis, Budget, Hertz, National og Thrifty. Du skal altså ikke først finde en shuttle-bus for at komme hen til disse udlejere, når du skal videre med billeje fra Orlando Lufthavn. Tilsvarende har lufthavnen gjort det nemt for dig, som skal aflevere din lejebil at lave check-in-skranker til flyene på niveau R1 i parkeringshuset.

Der blev ved den seneste udvidelse plads til flere biludlejningsfirmaer inde i terminalen. Men udover et dusin biludlejningsselskaber i selve lufthavnen, er der også stadig adskillige mindre, lokale biludlejere med udlejningskontorer “off-airport”, dvs. uden for lufthavnsområdet. Det inkluderer typisk en række mindre, lokale firmaer, som ofte også har gode tilbud på billeje i Orlando Lufthavn. Som regel tilbyder disse firmaer gratis shuttle-transport fra lufthavnen til deres udlejningsstationer.

Selvom der normalt er mange lejebiler at vælge mellem i lufthavnen, anbefales det, at du bestiller din billeje hjemmefra. Det kan du hurtigt og sikkert gøre i søgemaskinen her på Billeje.info, som på få sekunder samler de billigste priser fra de forskellige biludlejningsfirmaer i Orlando Lufthavn i en overskuelig liste. Så kan du nemt finde det bedste tilbud på den bil, der passer bedst til dine ønsker og budget.

Er du på udkig efter en bestemt lejebil, kan du med fordel benytte søgemaskinens filterfunktion. Skal du afsted med hele familien til Florida, kan du for eksempel vælge kun at se tilbud på mini-vans eller andre større biltyper. Tilsvarende kan du med filteret vælge kun at se lejebiler fra bestemte udbydere i dit søgeresultat.

Skal du tanke din lejebil op inden aflevering i Orlando Lufthavn, bør du være opmærksom på, at nogle af de nærmeste tankstationer til lufthavnen har ry for at tage overpris. Den ufine praksis har dog fået en del opmærksomhed de senere år, og der er derfor indført krav om at tankstationerne skal skilte tydeligt med deres priser. Det er dog alligevel værd lige at tjekke prisen en ekstra gang, inden du begynder at tanke. Det er generelt billigt at tanke sin lejebil i USA, så selv på de dyre tankstationer nær lufthavnen er priserne set med europæiske briller dog ikke uhørt høje.

Læs mere om brændstofregler ved billeje

Udforsk Florida med biludlejning i Orlando Lufthavn

Som rejsemål er Orlando især kendt for sine store tema- og forlystelsesparker som Disney World og Universal Studios og verdens største Legoland. De og selve byen er inden for kort rækkevidde, hvis du benytter dig af biludlejning i Orlando Lufthavn.

Der er dog meget andet at opleve i Florida, og omend staten er fire gange større end Danmark, kan du nå omkring til det meste i løbet af én ferie med billeje. Der er da også mange, som booker billig biludlejning i Orlando Lufthavn netop for at tage på et ægte roadtrip i USA. Du kan for eksempel følge Interstate 95 ned langt østkysten til Miami, undervejs kan du lægge vejen forbi det interessante Kennedy Space Center eller springe i bølgerne ved Fort Lauderdale. Du kan også vælge i stedet at køre mod sydvest til Tampa og Fort Myers, der er kendt for sine flotte strande ud til Den Mexicanske Golf.

Tips til interessante destinationer med billeje

Orlando Lufthavn ligger mellem to betalingsmotorveje, som giver hurtig adgang til de andre større veje i regionen. Lejer du en bil, vil det derfor sjældent tage dig mere end en halv time at nå de fleste dele af Orlando eller Disney World-området. Hvad enten du blot lejer en bil for at kunne tage på kortere dagsudflugter eller vil udforske Florida på en rundrejse, som strækker sig over mange dage, er der nok destinationer at vælge mellem. Her er bare et lille udpluk:

  • Orlandos forlystelsesparker: Det er helt fortjent, at Orlando er kendt som verdens forlystelseshovedstad. Inden for kort afstand finder du her nemlig adskillige enorme forlystelsesparker, som især for børnefamilier er byens hovedattraktion. Det inkluderer først og fremmest Walt Disney World og Universal Orlando Disney World, hvor børn og barnlige sjæle nemt kan få mange timer til at gå. Har du lejet en bil, kan I helt selv bestemme, hvornår og hvor længe I vil besøge dem.
  • Kennedy Space Center: Efter de berømte forlystelsesparker er Kennedy Space Center tæt ved Cape Canaveral en af de mest oplagte attraktioner at besøge, når du benytter biludlejning i Orlando Lufthavn. Både unge og voksne rumnørder valfarter hertil fra hele verden.
  • Fort Myers: Kører du mod sydvest har både Tampa og ikke mindst afslappede Fort Myers meget at byde på, hvis du vil koble af ved Floridas azurblå vestkyst.
  • Miami: Hvor Orlando er kendt for at have de bedste forlystelsesparker, er Miami Floridas kulturelle knudepunkt. Hvad enten det er de smukke art deco bygninger, de berømte strande eller det mangfoldige restaurant- og natteliv, der har din primære interesse, bør statens folkerigeste by være et stop på din rejse i Florida med billeje.
  • Everglades National Park: I den sydlige ende af Florida finder du en af USA’s mest kendte nationalparker: Everglades. Det er populært at tage på guidede airboat-ture for at komme tæt på alligatorer og parkens øvrige dyreliv, men faktisk er en lejebil et must for at besøge Everglades. Medmindre du er på en guidet tur, der inkluderer transport, er der således ingen offentlig transport indenfor parken, som hører til blandt de største af sin slags i USA.

Til og fra lufthavnen

Lufthavnens adresse er: Orlando International Airport One Jeff Fuqua Blvd Orlando, Florida 32827. Enhver gps kan dog vise dig den rette vej til lufthavnen, hvis du blot søger efter Orlando Airport og husker, at den har lufthavnskoden MCO og ikke SFB (Orlando-Sanford International Airport).

Lufthavnsterminalen ligger omkranset af en form for stor, flersporet rundkørsel med talrige afkørsler til begge sider, der fører mod enten de omkringliggende parkeringsbygninger eller videre ud af lufthavnsområdet. Efter en lang flyrejse kan denne “ringvej” godt virke lidt uoverskuelig, når du første gang skal videre herfra i din nyerhvervede lejebil. Der er dog ingen grund til at gå i panik, hvis du misser den rette afkørsel. Brug hellere fem minutter ekstra på at tage en runde mere om terminalen fremfor at foretage en hasarderet manøvre.

Leje af elbil i Orlando Lufthavn

Orlando Lufthavn har ligesom mange andre internationale lufthavne oplevet en stigende efterspørgsel på leje af el- og hybridbiler. Derfor er der i dag god mulighed for at leje moderne elbiler fra Tesla og andre producenter i lufthavnen. Lejer du en elbil i Orlando Lufthavn, kan du se frem til besparelser på brændstof, en glat og rolig køreoplevelse samt adgang til den seneste teknologi, herunder navigation og underholdningssystemer. Med det hurtigt voksende netværk af ladestationer i Florida, både i byer og langs vejene, har det aldrig været nemmere at udforske Sunshine State med en elbil.

Lufthavnens officielle hjemmeside
Læs mere om Orlando på byens officielle hjemmeside.

Find den billigste lejebil i Orlando Lufthavn Find Billeje her --> Sammenlign priser her