1. Søg priser
2. Bestil
3. Bekræft
4. Ordrebekræftelse
Sammenlign priser fra mere end 500 biludlejningsfirmaer blandt andet

Billeje i Canada

Canadas smukke natur bliver mere tilgængelig med en lejebil. Foto: Tobias Alt

Billeje i Canada giver dig mulighed for at udforske verdens næststørste land i dit eget tempo og selv bestemme, hvad du ønsker at se, og hvor længe du ønsker at blive hvert sted.

Canada er et stort land, og det er usandsynligt, at du vil bruge din udlejningsbil til at udforske hver enkelt af de særskilte regioner.

Bestil lejebil i Canada

Uanset om man ønsker at opleve den maritime kultur i Atlanterhavets provinser, den fransktalende region, Québec, naturskønne Prairies, kosmopolitiske British Columbia eller spektakulære Rockies, så giver en udlejningsbil mulighed for at opsuge så meget som muligt af dette fantastiske land og dets indbyggere.

Niagara Falls med lejebil

Dette er især tilfældet i Ontario, som omfatter den multikulturelle Toronto, Niagara Falls, vinregionerne, to store skove, hovedstaden Ottawa, The Great Lakes, samt mange dejlige landsbyer.

Ønsker du at leje en bil i Canada, så kan du med fordel bruge vores søgemaskine her på siden til at finde billig biludlejning i Canada, og booke din lejebil online, således at du sikrer din foretrukne bil og den billigste pris på forhånd.

Det kan være nyttigt at afhente sin lejebil i lufthavnen, så man kan nyde friheden og bekvemmeligheden ved en lejebil helt fra starten af rejsen, ligesom man nemt og bekvemt kan ankomme til sit hotel.

Biludlejning i Canada kan være en dyr fornøjelse, hvis man rejser alene, men det er den ideelle måde for familier og grupper at udforske det canadiske landskab.

Indtast dine ønsker i søgemaskinen her på Billeje.info og du kan i fred og ro sammenligne priser på billeje i Canada fra alle biludlejnings-selskaber som bl.a. tæller Hertz, Avis og Alamo biludlejning.

Vinter i Lake Louise Park, Alberta, Canada. Kilde: laszlo

Besøg Canada i Nordamerika med biludlejning og kom nemt rundt i landet på egen hånd, når I har en bil til rådighed. Canada er et utroligt spændende land at besøge med billeje, og der er masser af spændende seværdigheder.

Leje af bil i Canada

Canada har en spændende historie og kultur, oprindeligt opdaget af indianere fra Asien, mange år senere vikingerne, og har i dag måske en af verdens højeste andel af forskellige etniciteter, hvor af kun omkring 32% er canadiere. Landet er således påvirket af en masse forskellige kulturer, primært fra Europa. I størstedelen af Canada taler de engelsk, men I visse byer er hovedsproget dog fransk.

Det er både nemt og billigt at booke billeje i Canada via Billeje.info og der findes car rental poster rundt omkring i hele landet, hvor fra I kan afhente jeres lejebil, når I ankommer til Canada.

Lufthavne

Canada er et kæmpe land og har derfor af helt naturlige årsager mange lufthavne. Det er dog langt fra alle lufthavne som har international trafik og dermed yderst sjældent der kommer turister. Ikke desto mindre kan du søge billeje priser i alle lufthavne i Canada i søgemaskinen. Fra Danmark kan du i skrivende stund flyve direkte til Canada fra Københavns lufthavn med Air Canada eller med andre flyselskaber som f.eks KLM, Air France og Lufthansa via henholdsvis Paris, Amsterdam og Frankfurt lufthavn.

Det er primært de fire nedenstående lufthavne som benyttes af turister og du kan naturligvis lejer biler i dem alle.

  • Toronto lufthavn
  • Calgary lufthavn
  • Montreal lufthavn
  • Vancouver lufthavn

Lidt historie

Canada er det næststørste land i verden med 90% af befolkningen bosat tæt ved grænsen til USA. Indbyggerne nyder godt af en levestandard, som sagtens kan måle sig med den i nabolandet mod syd. Men Canadas enorme størrelse, en lille, spredt befolkning og gnidninger mellem de engelsk- og fransktalende borgere har medvirket til at gøre det svært at skabe en stærk samlet nationalfølelse.

I Canada boede der oprindelig inuitter (eskimoer) og “First Nation-stammer (som indfødte canadiske indianere kaldes). Europæiske nybyggere begyndte at slå sig ned i 1541, efter Jacques Cartier havde opdaget St. Lawrencefloden i 1534. Kort efter tog franske opdagelsesrejsende ind i landet i håb om at finde pelse og handel. Franskmændene var stadig i flertal, da britisk sejr i Syvårskrigen (1756-63) resulterede i britisk herredømme over de franske kolonier i Québec. Efter USA. fik sin uafhængighed i 1783, var der imidlertid mange britiske nybyggere, der rejste mod nord, hvilket blev begyndelsen til en ømtålelig situation, hvor et fransk mindretal føler sig domineret af en større engelsktalende befolkning. Den fransktalende gruppes utilfredshed har inden for de senere år resulteret i adskillige tiltag med henblik på at gøre Québec selvstændigt. Resultatet af folkeafstemningen i 1995 var 50,6% mod 49,4%, så den demokratiske afgørelse formåede ikke at berolige de utilfredse gemytter.

Befolkning og kultur

Mange forskellige folkeslag har i dag hjemme i Canada. Den største del af befolkningen er af britisk og fransk afstamning, men der er tillige andre europæere, hovedsagelig fra det østlige og sydlige Europa, samt asiater efterkommere af den oprindelige befolkning. Nu om dage er de fleste bosat i byområder, men det er en temmelig ny udvikling. I 1867, da England gav Canada hjemmestyre, boede 80% af befolkningen på landet, og kun Montréal havde over 100.000 indbyggere. Det var ikke før efter Anden Verdenskrig, at by- og landbefolkningerne blev nogenlunde lige store. Krigsårene styrkede økonomien, industrialiseringen bredte sig hurtigt, folk flyttede til byerne som arbejdskraft på fabrikkerne, og som følge heraf havde Canada efter krigen en stærk industri. Det var på det tidspunkt, britisk indflydelse begyndte at aftage, og USA. kom til at spille en stadig større økonomisk og kulturel rolle i Canada.

Book leje af bil i Canada

Mest oplagt er det selvfølgelig at bestille biludlejning fra en af de mange lufthavne i Canada, og der er masser af gode grunde til at have en bil til rådighed, når rejsen går til Canada, hvis man vil opleve så meget som muligt på sin ferie.

Få flere informationer om Canada på Wikipedia