Forsikring af din lejebil

Hvad er inkluderet i din billejeforsikring? Hvordan fungerer selvrisiko på en lejebil? Der er en række helt klassiske spørgsmål som trænger sig på i forbindelse med billeje og forsikring af lejebiler. Her klæder vi dig på, så du er godt forberedt når du møder frem for at afhente din lejebil.

Bestiller du en lejebil gennem Billeje.info, er de lovpligtige forsikringer altid inkluderet i prisen. Du har også mulighed for at tegne fuld forsikring, så du slet ingen selvrisiko har. Vi gør opmærksom på at informationer her på siden om forsikringer gælder hvis du bestiller billeje hos CarTrawler.

FAQ om forsikring når du lejer bil i udlandet

Hvilken forsikring er inkluderet i prisen?

billist

Foto: Pixabay

Der indgår altid lovpligtige forsikringer i prisen, når du bestiller en billig lejebil igennem Billeje.info – der er dog også en selvrisiko. De lovpligtige forsikringer er: Tyveriforsikring, ansvarsforsikring og selvrisikoforsikring (læs mere under typer af forsikring).

Er der selvrisiko ved billeje?

Lejer du en bil uden at tegne fuld forsikring, er der en selvrisiko, som fremgår af lejekontrakten. Selvrisikoen betyder, at du skal betale første del af en eventuel skade, du pådrager lejebilen. En skade kan for eksempel være et uheld, tyveri eller stenslag. Normalt udgør selvrisikoen det beløb, du deponerer ved udlevering af lejebilen (med kreditkort). Omkostninger der overstiger dette beløb dækkes af biludlejningsselskaberne.

Du kan også vælge at tegne fuld forsikring uden selvrisiko (læs fuld forsikring)

Fuld forsikring uden selvrisiko

Vi anbefaler altid, at man tegner en fuld forsikring uden selvrisiko, og du vil kunne se i søgemaskinen, at forskellen på at leje bil med eller uden selvrisiko er relativ lille. Fuld forsikring betyder kort og godt, at du ikke skal bekymre dig om skader på bilen, da du ikke skal betale, hvis bilen bliver stjålet eller pådrager sig en skade.

OBS! Tegner du først fuld forsikring ved udlevering af lejebilen, er prisen ofte meget højre end ved bestilling her på Billeje.info.

Når du søger efter en lejebil vil du automatisk få tilbudt at tegne fuld forsikring. Dette sker i bookingens andet eller tredje step. At det kan være i step 2 eller 3 skyldes, at det er forskelligt fra land til land, da nogle forsikringer tegnes igennem et eksternt forsikringsselskab, som hedder Mondial Assistance.

Typer af forsikring når du bestiller billeje

Kollisionsforsikring

Denne forsikring dækker, hvis du er ude for en kollision i din lejebil. Vær opmærksom på, at ofte indgår ting som vinduer og dæk ikke i denne forsikring. Forsikringen fremgår i bookingoversigten i booking step 2.

Ansvarsforsikring

Denne varierer fra land til land, men er altid obligatorisk, og er en forsikring, der dækker skader på personer – både fører af lejebilen, men også andre personer, der eventuelt er impliceret i et uheld. Forsikringen dækker også ejendele. Forsikringssummen er ofte meget høj mellem 500.000 og 1.500.000 million euro. Forsikringen fremgår i bookingoversigten step 2.

Du kan læse mere om ansvarsforsikring i forbindelse med din billeje her.

Tyveriforsikring

Er en forsikring, der dækker, hvis lejebilen eller dele af bilen bliver stjålet. Forsikringen fremgår i bookingoversigten step 2.

Rejseforsikring

Der findes mange forskellige typer af rejseforsikringer, og nogle dækker delvis, når du lejer en bil. Derfor vil vi anbefale, at du gennemlæser betingelserne for din rejseforsikring – uanset om det er en rejseforsikring, der er tegnet igennem en indboforsikring, et kreditkort eller et forsikringsselskab.

Billeje.info kan anbefale Europæiske Rejseforsikring og Gouda rejseforsikring, som er specialister på området.

Læs om rejseforsikring når du leje bil

Vi gør opmærksom på, at ovenstående informationer om forsikringer er vejledende og gælder ved billeje gennem Billeje.info samarbejdspartner CarTrawler. Vi anbefaler altid, du læser lejebetingelserne for eventuelt lokale forhold og ændringer.

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!