Forsikring af lejebil

Hvad er inkluderet i din billejeforsikring? Hvordan fungerer selvrisiko på en lejebil? Der er ofte en række spørgsmål, som trænger sig på i forbindelse med billeje og forsikring af lejebiler. Her klæder vi dig på, så du er godt forberedt, når du møder frem for at afhente din lejebil.

Bestiller du en lejebil gennem Billeje.info, er de lovpligtige forsikringer altid inkluderet i prisen. Du har derudover også mulighed for at tegne fuld forsikring, så du slet ingen selvrisiko har. Vi gør opmærksom på at informationer her på siden om forsikringer gælder, hvis du bestiller billeje hos CarTrawler.

billist
Foto: Pixabay

Hvilken forsikring er inkluderet i prisen?

Der indgår altid lovpligtige forsikringer i prisen, når du bestiller en billig lejebil igennem Billeje.info – der er dog også en selvrisiko.

De lovpligtige forsikringer er:

  • Tyveriforsikring
  • Ansvarsforsikring
  • Selvrisikoforsikring

(læs mere under Typer af forsikring).

Er der selvrisiko ved billeje?

Lejer du en bil uden at tegne fuld forsikring, er der en selvrisiko, som fremgår af lejekontrakten. Selvrisikoen betyder, at du skal betale første del af en eventuel skade, du pådrager lejebilen. En skade kan for eksempel være et uheld, tyveri eller stenslag. Normalt udgør selvrisikoen det beløb, du deponerer ved udlevering af lejebilen (med kreditkort). Omkostninger der overstiger dette beløb dækkes af biludlejningsselskaberne.

Du kan også vælge at tegne fuld forsikring uden selvrisiko (læs Fuld forsikring).

Fuld forsikring uden selvrisiko

Vi anbefaler altid, at man tegner en fuld forsikring uden selvrisiko, og du vil kunne se i søgemaskinen, at forskellen på at leje bil med eller uden selvrisiko er relativ lille. Fuld forsikring betyder kort og godt, at du ikke skal bekymre dig om skader på bilen, da du ikke skal betale, hvis bilen bliver stjålet eller pådrager sig en skade.

OBS! Tegner du først fuld forsikring ved udlevering af lejebilen, er prisen ofte meget højre end ved bestilling her på Billeje.info.

Når du søger efter en lejebil vil du automatisk få tilbudt at tegne fuld forsikring. Dette sker i bookingens andet eller tredje skridt. At det kan være i skridt 2 eller 3 af bestillingen skyldes, at det er forskelligt fra land til land, da nogle forsikringer tegnes igennem et eksternt forsikringsselskab.

Typer af forsikring når du bestiller billeje

Kollisionsforsikring

Denne forsikring dækker, hvis du er ude for en kollision i din lejebil. Forsikringen fremgår i bookingoversigten i booking step 2. Vær opmærksom på, at ting som vinduer, fælge og dæk ofte ikke indgår i denne forsikring. Da dette samtidig er steder, hvor der ofte opstår skader, kan det være en god ide at tegne en tillægsdækning til den begrænsede kaskoforsikring.

Ansvarsforsikring

Denne varierer fra land til land, men er altid obligatorisk og er en forsikring, der dækker skader på personer – både fører af lejebilen, men også andre personer, der eventuelt er impliceret i et uheld. Forsikringen dækker også ejendele. Forsikringssummen er ofte meget høj mellem 500.000 og 1.500.000 million euro. Forsikringen fremgår i bookingoversigten step 2.

Du kan læse mere om ansvarsforsikring i forbindelse med din billeje her.

Tyveriforsikring

Er en forsikring, der dækker, hvis lejebilen eller dele af bilen bliver stjålet. Forsikringen fremgår i bookingoversigten step 2.

Din egen rejseforsikring

Din egen bilforsikring omfatter ikke lejebiler, men har du også en rejseforsikring, gør den måske. Der findes mange forskellige typer af rejseforsikringer, og nogle dækker således delvis, når du lejer en bil. Derfor vil vi anbefale, at du gennemlæser betingelserne for din rejseforsikring – uanset om det er en rejseforsikring, der er tegnet igennem en indboforsikring, et kreditkort eller et forsikringsselskab. Vær særligt opmærksom på, at mange rejseforsikringer kun dækker selvrisikoen, men ikke selve skaderne på bilen.

Billeje.info kan anbefale Europæiske Rejseforsikring og Gouda rejseforsikring, som er specialister på området.

Læs om rejseforsikring når du lejer bil

Gardér dig mod uoverensstemmelser

Har du de rette forsikringer, kan du med ro i sindet sætte dig bag rattet i din lejebil. Vil du alligevel sikre dig yderligere mod uoverensstemmelser med din udlejer, anbefaler vi, at du sørger for at dokumentere lejebilens stand ved at tage billeder af den – både i forbindelse med afhentning og aflevering. Kan du dokumentere at eventuelle ridser, buler eller andre skade var der i forvejen, kommer du ikke til at hæfte for skaden.

Derfor bør du tage billeder af din lejebil

Vi gør opmærksom på, at ovenstående informationer om forsikringer er vejledende og gælder ved billeje gennem Billeje.info samarbejdspartner CarTrawler. Vi anbefaler altid, du læser lejebetingelserne for eventuelt lokale forhold og ændringer.

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!