Billeje og kreditkort

Hos stort set alle biludlejningsfirmaerne er en betingelse for at få udleveret din lejebil, at udlejeren kan reservere et depositum på dit kreditkort. Det gør udlejeren for at have sikkerhed for sin bil i lejeperioden. Har du kun et Visa-Dankort, bør du læse videre nedenfor.

Billeje kreditkort
Husk altid et gyldigt kreditkort når du skal hente din lejebil – Mastercard eller VISA anbefales (IKKE VISA/Dankort)

Kreditkort bruges til depositum

Når du benytter billeje, skal du sørge for at biludlejningsfirmaet har mulighed for at reservere et beløb/depositum på dit kreditkort. Dette gøres så biludlejeren er sikker på, at du har penge til at betale for eventuelle skader eller tyveri, hvis uheldet er ude — samt eventuelt kan afregne benzin.

Dette er dog kun et depositum, som kun ‘reserveres’ på dit kort. Beløbet hæves i sidste ende kun, hvis du ikke kan betale eller ikke allerede er dækket af forsikring ved uheld. Beløbets størrelse varierer fra land til land og fra biludlejer til biludlejer. Vigtigst er at vide, at dette depositum altid skal betales med et kreditkort udstedt i førerens navn, også hvis du har tegnet forsikring uden selvrisiko.

Det er værd at bemærke, at selvom depositummet som biludlejningsfirmaet lægger beslag på altså ikke rent faktisk hæves fra dit kreditkort, skal du dog fraregne beløbet din kredit. Det vil altså sige, at hvis du skal bruge samme kreditkort til andre betalinger, mens du har din lejebil, skal du sørge for at have tilstrækkelig kredit til dette udover det reserverede beløb.

Ifølge CarTrawler, som står bag billeje-søgemaskinen her på Billeje.info, er accepterede kreditkort i skrivende stund MasterCard, Visa i nogle tilfælde American Express.

Hvor meget bliver der opkrævet i depositum?

Et depositum består som regel af summen af selvrisikoen på den lovpligtige forsikring, værdien af en fuld tank brændstof og eventuelle gebyrer, du betaler lokalt (ekstra forsikring, udstyr, envejsgebyrer osv.), så det er helt forskelligt fra billeje til billeje. Sørg altid for at læse Vilkår og Betingelser fuldt ud, inden du reserverer en lejebil, uanset om du gør det her på billeje.info, eller andre hos andre udbydere.

Du skal sørge for at have kredit nok på kortet til at et større beløb kan være reserveret under hele lejeperioden. Kunder oplever ofte, at de senere i deres ferie ikke længere kan benytte deres kreditkort, fordi der står et større beløb og blokerer for flere hævninger. Til en god ferie anbefaler vi et kreditkort med minimum 30.000 i hæveret, så du ikke får problemer senere.

Eksempler på størrelser af depositum:

  • Kort ferie, en uge i Sydeuropa med en mellemstørrelse bil fra AVIS: 5.000
  • Længere ferie, et par uger i højsæsonen i mellemstørrelse bil fra Hertz: 12.000
  • Lang ferie, 3 uger i fx. USA i en større bil fra Alamo: 15.000-20.000

Husk at ovenstående er meget grove estimater og du skal altid kigge dine lejebetingelser grundigt igennem inden du booker!

Kan jeg bruge VISA-Dankort til billeje depositum?

For mange danskere udgør Visa-Dankortet det foretrukne betalingsmiddel og er ofte det eneste kreditkort i pungen. Selvom du godt kan booke og betale for din billeje online med et Visa-Dankort, kan du opleve, at det ikke går lige så let ved selve udleveringen af din lejebil.

Selvom Finansrådet ifølge Forbruger Europa har bekræftet, at Visa/Dankortet er et gyldigt kreditkort i udlandet, oplever en del billeje-kunder således, at Visa-Dankortet afvises af biludlejningsfirmaet.

Begrundelsen der gives er, at det er et såkaldt debetkort, som det ikke er muligt at reservere et depositum på. I disse tilfælde vil biludlejningsfirmaet så stille krav om tilkøb af ekstra forsikringer til gengæld for at acceptere et Visa-Dankort.

Uanset om biludlejningsfirmaerne med rette kan afvise Visa-Dankort med henvisning til en øget risiko eller ej, er det altså godt at være forberedt på, at det kan ske. Vil du være på den sikre side, anbefaler vi derfor, at du også medbringer et af de anerkendte kreditkort (udover Visa-Dankortet), som er i dit / førerens navn. Ellers risikerer du i værste fald ikke at kunne få udleveret din lejebil.

Igen må det understreges, at da det er den primære chauffør, som underskriver lejeaftalen og er juridisk ansvarlig for bilen i lejeperioden, skal navnet være det samme som på kreditkortet.

I billeje-søgemaskinen her på Billeje.info har vi gjort det muligt at sortere efter udbydere, som i princippet både tager imod kredit- og betalingskort. Brug filteret i venstre side:

Betal billeje-depositum med Dankort

Er billeje uden kreditkort eller betalingskort muligt?

Det korte svar er: Nej!

Og så alligevel. Efter vores opfattelse er det ikke muligt at leje en bil hos en af de store udlejere (dem, som du kan finde online) uden brug af kreditkort. Men vi ved også at der på mange destinationer er små biludlejningsfirmaer med små flåder, som lejer biler ud under lidt mere lempelige vilkår.

Så hvis du vil leje en bil uden kreditkort, er det vores bedste bud, men samtidig opfordrer vi dig til at være varsom, både i forhold til kvaliteten af bilerne – herunder den sikkerhedsmæssige tilstand – og de vilkår, som du lejer under. Spørg evt. på dit hotel eller hos din udlejer og få tip til at finde biludlejning, hvor der kan betales kontant.


» Har du spørgsmål i forbindelse med bestilling og betaling af billeje, bør du starte med at kigge i vores FAQ med ofte stillede spørgsmål om billeje.

» Har du øvrige spørgsmål til din lejekontrakt, betaling, forsikringer etc. hos CarTrawler, skal du altid kontakte CarTrawlers kundeservice direkte, der har åbent 24 timer i døgnet.


>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!