Lejebil på kystvej

Hvornår skal du bestille din lejebil for at få den billigste pris? De fleste af os har nok oplevet, at priserne på billeje kan svinge meget. Men vidste du, at det ikke er helt tilfældigt, hvornår priserne er lavest? Læs med her, hvor du får nogle tips til, hvornår du skal bestille og afhente din lejebil for at få den laveste pris.

Priserne på billeje ændrer sig generelt alt efter tilgængelighed af lejebiler, efterspørgsel og sæson. Særligt i højsæsonen justerer biludlejningsfirmaerne ofte priserne for at få mest muligt ud af den store efterspørgsel. Ligesom det gælder i resten af rejsebranchen, sænker udlejerne priserne igen i lavsæsonen, hvor der er mere kamp om kundernes gunst. Men selv i højsæsonen er der ting, du kan gøre for at finde billigere billeje.

Når du er klar til at bestille, kan du i søgemaskinen her på siden lynhurtigt sammenligne priser fra Avis, Enterprise, Europcar, Hertz, Sixt og mange andre biludlejningsfirmaer.

Hvilken ugedag er det billigst at leje en bil?

De fleste af os fortrækker at starte vores rejse med billeje i eller op til weekenden. Derfor vil der specielt i de større lufthavne og byer være mere stille hos biludlejningsfirmaerne midt på ugen. Kan du få det til at passe med dine rejseplaner, kan du derfor ofte få gode tilbud på lejebiler med afhentning midt på ugen, altså tirsdag og onsdag.

Det gælder dog ikke helt i samme grad i mindre lufthavne og byer, hvor efterspørgslen normalt ikke har samme store udsving. Til gengæld er det en god ide, at booke sin lejebil i god tid sådanne steder. Der er som regel ikke så mange biler til rådighed, så der bliver hurtigere udsolgt.

Hvornår skal jeg bestille min billeje?

Hvis du vil sikre dig den bedste pris på din lejebil, er det optimale tidspunkt at bestille typisk 2-6 måneder i forvejen. Biludlejningsfirmaerne belønner nemlig kunder, som booker tidligt, med de laveste priser. Når du bestiller din lejebil i god tid, får du desuden mulighed for at vælge blandt flere modeller. Efterhånden som datoen for din udlejning nærmer sig, vil du normalt se, at priserne begynde at stige, især op mod skolernes sommerferie og andre travle perioder.

Så hvis du allerede ved, hvornår du skal bruge en lejebil, kan det i de fleste tilfælde ikke betale sig at vente på billigere priser. Især ikke hvis du kun er interesseret i bestemte typer lejebiler, bør du bestille i god tid. Har du brug for et køretøj med plads til hele familien og bagagen, er det ikke så sjovt, hvis der til sidst kun er helt små modeller tilbage.

Gratis afbestilling

Mange af os planlægger ikke vores ferie ned i mindste detaljer mange måneder i forvejen. For hvad nu, hvis noget kommer i vejen? Så måske tænker du, at det er bedst at vente med at bestille en lejebil til datoen for din afrejse nærmer sig? Men faktisk behøver du ikke være bange for at fortryde din bookning.

Reserverer du en lejebil igennem søgemaskinen her på Billeje.info, er det nemlig i de fleste tilfælde gratis at afbestille din billeje helt indtil 48 timer inden afhentning. Hvis altså du har bestilt lejebilen i god tid, typisk mindst 4-5 måneder inden afhentning. Husk, at læse lejebetingelserne nøje igennem inden du booker. Her kan du se de præcise betingelser for gratis afbestilling. Reglerne kan godt variere mellem biludlejningsselskaberne.

Sammenlign priser før du bestiller din lejebil!

Der kan være en del penge at spare på at booke din lejebil på det rigtige tidspunkt. Det allervigtigste du kan gøre for at få den billigste billeje, er dog at sammenligne priser fra de forskellige biludlejningsfirmaer. Både i høj- og lavsæsonen kan der være markante prisforskelle mellem de forskellige udlejere.

Brug billeje-søgemaskinen her på siden, hvor du nemt kan vælge dato og sted for afhentning. Så får du hurtigt en oversigt over lejepriser fra hundredevis af biludlejningsfirmaer i hele verden. I søgemaskinen kan du desuden vælge at sammenligne priser for bestemte bilkategorier, tilbehør og mere. Med mindre andet er angivet, så er alle priser på billeje i udlandet inklusiv fri kilometer, ligesom lovpligtige forsikringer er inkluderet.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *