Autocamper i USA

At tage på eventyr i en lejet autocamper er en unik måde at rejse på. Selve det at leje en autocamper er på mange måder er det samme at bestille almindelig billeje. Men der er alligevel væsentlige forskelle, som du bør være opmærksom på. En autocamper er ikke kun et transportmiddel, men også en bolig på hjul.

Her får du 10 tips til at få mest muligt ud af en ferie i en lejet autocamper. Uanset om du er en erfaren autocamper-entusiast eller for første gang skal prøve denne frie og fleksible rejsestil, vil disse tips hjælpe dig med at få det optimale ud af din autocamper-leje. Få tips til at finde de bedste ruter til, hvordan du håndterer praktikaliteter som madlavning og overnatning.

I en autocamper kan du nyde de smukke omgivelser i dit eget tempo.

1. Lej den rette autocamper

Sørg for, at autocamperen passer til dine behov. De findes i forskellige størrelser og prisklasser. Hvis du rejser som par og planlægger en mere intim og minimalistisk tur, kan en kompakt campervan være det ideelle valg. Disse mindre modeller tilbyder det mest nødvendige udstyr, har gode køreegenskaber og er nemme at parkere.

Hvis du på den anden side ønsker god plads og komfort, såsom et køkken, bad og yderligere bekvemmeligheder, kan en af større autocamper-modeller være det, du skal kigge efter. Lejer du for eksempel et af de helt store autocampere i USA, følger næsten alle tænkelige bekvemmeligheder med. Det gør dem ideelle til længere ture, eller hvis du rejser med en gruppe eller familie.

2. Sammenlign priser på autocamper-leje

Fordi det generelt er dyrere at leje en autocamper end en almindelig bil, er det ekstra vigtigt, at du sammenligner lejepriser for at finde det bedste tilbud. Brug søgemaskinen her på siden, der gør det nemt for dig at sammenligne priser og faciliteter mellem forskellige autocampere.

I autocamper-søgemaskinen kan du effektivt søge blandt et bredt udvalg af muligheder for at finde den autocamper, der passer bedst til dine behov og budget. Uanset om du er på udkig efter en kompakt campervan til en romantisk get-away eller et rummelig motorhome til en ferie med hele familien, kan du finde den her. I søgemaskinen kan du nemt filtrere efter forskellige kriterier og sikrer, at du får den bedste pris på markedet.

3. Planlæg ruten i løse træk

Når du rejser i autocamper, er det ikke kun destinationen, men også rejsen, der tæller. Ved at leje en autocamper får du frihed til at følge pludselige indskydelser. Men selvom du ikke bør planlægge din rute i detaljer hjemmefra og følge den slavisk, kan det stadig være en god idé at have en overordnet rute i tankerne. Hvis du blot følger din GPS’s standardanvisninger til din næste destination, kan du nemt ende med at køre det meste af din tur på motor- og hovedveje. De fører dig måske nok hurtigt frem, men du risikerer også at gå glip af de bedste oplevelser på en autocamper-rejse.

Den store fordel ved at leje en autocamper til ferien ligger i muligheden for at vælge langsommere ruter, opdage skjulte perler og gøre spontane stop undervejs. Det gælder uanset om du lejer et stort motorhome eller en mindre campervan. Du kan udforske charmerende landsbyer, naturskønne veje, og holde pause ved lokale seværdigheder, som du måske ikke ville støde på ved blot at følge den hurtigste rute. Med en autocamper er det nemt at holde ind ved en flot udsigt for at nyde en picnic eller en kop kaffe.

4. Del opgaven med at navigere

Når man er på tur i en autocamper er det en stor fordel, hvis ikke kun chaufføren tager aktiv del i navigationen. Chaufføren, især bag rattet i en større autocamper, er ofte fuldt beskæftiget med selve kørslen. Derfor bør opgaven med at følge med på kortet eller holde udkig efter interessante seværdigheder være fælles for alle i autocamperen. Det gælder naturligvis især på helt nye rejsemål. Med en autocamper i New Zealand er personen bag rattet for eksempel i starten nok fuldt koncentreret om at blive i den rigtige side af vejen.

Er det første gang, du skal køre i en autocamper? Så kan det godt kræve lidt tilvænning i starten at finde sig til rette med køretøjets nye, større dimensioner. Da er det også en stor hjælp at have et par ekstra øjne til at tjekke autocamperens blinde vinkler og være opmærksom på smalle eller lave passager.

white RV / campervan in canyonlands USA with red cliffs and blue sky behind it

5. Hav styr på regler for parkering og overnatning

Tjek reglerne for parkering og overnatning i det område, du besøger. I nogle lande er det tilladt at overnatte gratis overnatning i naturen – også i en camper, mens det andre steder kræves, at du overnatter på officielle campingpladser. Vær opmærksom på de lokale love og regler for at undgå bøder. Mange steder rundt om i Europa og resten af verden, kan du udover campingpladser også holde ind for natten på særlige pladser indrettet til autocampere.

Det kan du læse mere om i vores guide med endnu flere tips til billig leje af autocamper.

6. Parkér i vatter

Dette kan lyde som en mindre detalje. Men at parkere i vatter er faktisk ikke uvæsentligt for både komfort og funktionalitet. En meget ujævn parkering får ikke blot ting til at trille ad bordet, men kan også give dårlig nattesøvn. Brug de niveaublokke eller indbyggede stabilisatorer, som typisk følger med, for at sikre, at din autocamper står helt lige, når du parkerer for natten.

7. Brug bløde tasker

Endnu et simpelt tip, som kan gøre en stor forskel. Det gælder specielt i en campervan, man selv hvis du vælger at leje en stor autocamper, er pladsen begrænset. Derfor er det en fordel at medbringe din bagage i bløde tasker, frem for hårde kufferter,. De bløde tasker kan foldes sammen og nemt gemmes væk efter udpakning, hvilket sparer værdifuld plads og gør det lettere at organisere og bevæge sig rundt i autocamperen.

8. Pak din autocamper rigtigt

Selv på de mest jævne veje vil det uundgåeligt vippe og rykke lidt i autocamperen under kørslen. Derfor bør du, som det sidste inden afgang, tjekke, at alle skuffer og låger er lukket korrekt, for at forhindre, at ting falder ud under kørslen.

Når det kommer til selve pakningen, kan du med fordel overveje placeringen af dine ejendele. Tunge, hårde ting som køkkengrej bør placeres nede nær gulvet, hvor de er mindre tilbøjelige til at forårsage skade, hvis de flytter sig. Lettere, blødere ting som tøj og håndklæder er bedre egnede til opbevaring i overskabene. Det reducerer risikoen for at tunge genstande falder ud og skader nogen eller noget under kørslen.

Sidst, men ikke mindst, er det naturligvis essentielt altid at huske at frakoble strømkablet og lukke for spildevandshanen inden afgang fra campingpladsen. Af sikkerhedshensyn anbefales det også at slå gassen fra, hvis du har en autocamper med køkken.

Autocamper i Jylland
Med en autocamper har du altid, hvad du behøver med dig. Foto: Julian AckroydUnsplash

9. Tøm toilettanken når chancen byder sig

Få en god rutine med at tømme autocamperens toilettank regelmæssigt. Især når du rejser uden for etablerede campingpladser. Hvis du primært overnatter på campingpladser, er behovet for at tømme tanken ikke så stort, da her ofte både er rigtige toiletter og særlige faciliteter til rådighed for tømning af toilettanken.

Men hvis du også bruger autocamperen til at overnatte på primitive Stellplatz eller andre steder uden sådanne tømningsfaciliteter, er det klogt at udnytte enhver mulighed for at tømme tanken. Det er ærgerligt pludselig at står i en situation, hvor toilettanken er fuld og ikke kan rumme en dråbe mere, når det er allermest kritisk. Nogle rastepladser har faciltieter til tømning af toilettanke – eventuelt mod et gebyr. Det er selvfølgelig helt udelukket blot at tømme den i kloakken eller i naturen. Ikke mindst fordi kemikalierne, som bruges i toilettanken til at fjerne lugt, ikke er biologisk nedbrydelige.

10. Vær åben for eventyr

Sidste og måske det vigtigste råd; vær åben for nye oplevelser! Autocamper-ferier handler om frihed og eventyr. I dette feriehjem på hjul får du en enestående chance for at være fleksibel, følge pludselige indskydelser og lade vejen føre dig til uforglemmelige oplevelser.

Husk, en ferie i autocamper handler om at nyde rejsen, udforske nye steder og skabe varige minder. God tur!

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *