Tesla model 3 i solnedgang

Tesla har været en pioner inden for elbiler, og deres modeller er stadig blandt de mest eftertragtede. De sidste par år har den amerikanske elbil-gigant sænket prisen dramatisk på deres mest populære modeller. Det har fået salget til at skyde endnu mere i vejret. Men paradoksalt nok betyder prisfaldet, at du fremover kan få sværere ved at leje en Tesla.

Prisfaldene skader gensalgsværdien på Teslaerne, hvilket har stor betydning for biludlejningsfirmaer, der har få vane at forny deres lejebiler efter få år. Læs her, hvilken betydning det får for dig, som vil leje en elbil.

Hertz sælger sine Tesla-lejebiler

Står du og skal købe en elbil, er et prisfald på et godt stykke over 100.000 kr på en Tesla selvfølgelig blot en fordel. Men for eksisterende Tesla-ejere efterlader de drastiske prisfald en bitter eftersmag. Ikke mindst hos storkunderne. For et biludlejningsfirma som Hertz, der har tusindvis af Teslaer i deres flåde, betyder de store prisfald således, at den samlede værdi af vognparken pludselig reduceres med mange millioner. Det er ikke godt for regnskabet. Hertz i USA har derfor nu valgt at sælge 20.000 Tesla-lejebiler. Det udgør omkring en tredjedel af deres elbiler. Ligeledes har Sixt meddelt, at de vil udfase deres Teslaer.

Hertz Biludlejning annoncerede ellers efteråret 2021 med begejstring, at selskabet de kommende år ville indkøbe 100.000 Teslaer. Siden da er kærligheden til Tesla dog tilsyneladende falmet noget. Udover prisnedsættelserne har Hertz også haft større omkostninger end forventet på at vedligeholde deres Tesla-lejebiler. En del af forklaringen er, at i USA har omkring halvdelen af Teslaerne hos Hertz været udlejet til chauffører hos Uber. Deres brug af elbilerne til taxi-kørsel har slidt mere på bilerne end andre former for billeje.

Hertz vil dog fortsætte med at tilbyde leje af elbiler. Men ifølge den store biludlejer vil man kun at tilbyde elbiler, hvor det giver mening, og desuden være mere forsigtig med hensyn til udbud og efterspørgsel.

Stadig mange el-lejebiler

Heldigvis for grønne billejekunder er markedet for elbiler stadig i hastig vækst med mange producenter, der tilbyder en bred vifte af modeller, der kan tilfredsstille forskellige behov og præferencer. Mærker som Volkswagen, Nissan, Hyundai, og Kia har intensiveret deres udvikling af elbiler og tilbyder nu konkurrencedygtige modeller, der appellerer til både prisbevidste og miljøbevidste forbrugere.

For dig, der overvejer at leje en elbil, betyder dette, at der er mange alternativer til Tesla. Disse alternativer inkluderer biler med forskellige prisklasser, rækkevidder, og funktioner, hvilket giver lejere muligheden for at vælge den bil, der bedst passer til deres behov og livsstil.

Selvom det måske bliver sværere at leje en Tesla i USA, vil det altså ikke afholde dig fra at booke en el-lejebil. Herhjemme tilbyder Hertz stadig Tesla-lejebiler. Dem og andre lejebiler, der kører på el, kan du nemt booke i søgemaskinen her på Billeje.info.

Her finder du den billigste el-lejebil

I søgemaskinen her på Billeje.info kan du nemt sammenligne lejepriser på både el- og hybridbiler fra Hertz, Sixt, Europcar, Avis og de andre udlejere med miljøvenlige lejebiler i deres sortiment. Du skal blot angive, hvor og hvornår du har brug for din el-lejebil. Derefter kan du ved hjælp af søgemaskinens filter få en oversigt over priser på de billigste elbiler og hybridbiler.

Der er stadig et større udvalg af “almindelige” lejebiler, der kører på benzin. Men også hos biludlejningsselskaberne sker der i disse år en grøn omvæltning. Fra år til år bliver udvalget af elbiler til leje bedre og bedre. Bruger du søgemaskinen her på siden, kan du næsten med garanti finde en, der passer til dit behov.

Få flere gode råd om at leje en elbil.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *