Billeje i København

Det hyggelige Nyhavn i København. Foto: Quistnix

Billeje i København finder du er nemt og hurtig på billeje.info, og uanset om du søger en billig lejebil til arbejde eller ferie i København, kan du i billeje-søgemaskinen sammenligne priser på biludlejning fra flere af de kendte billeje-selskaber.

Biludlejning København

Husk, der indgår altid den nødvendige forsikring i prisen på din lejebil. Du finder flere biludlejningskontorer i København, så uanset om du ankommer til København med tog, fly, eller du måske bor i København og blot skal bruge en lejebil en dag, er der altid et sted i nærheden, du kan afhente din lejebil.

Du vil automatisk i søgemaskinen få en oversigt med alle adresser du kan afhente lejebilen på. Du skal blot skrive ‘København’ (uden citationstegnene).

Oplev København med lejebil

Københavns middelalderprofil med de mange smukke tårne er uforglemmelig, og en spadseretur eller sejlads gennem den gamle bydel er særdeles stemningsfuld. Er du turist og vil besøge centrum af byen, er det dog ikke nogen fordel at medbringe sin lejebil.

Bestiller du billeje under dit ophold i København, er det en god ide at undersøge, om du kan parkere din lejebil på hotellet. Du finder biludlejningssteder overalt i byen, men langt de fleste vælger at bestille billeje i Københavns lufthavn

Sammenlign priser på billeje i København

Når du bestiller en billig billeje i København igennem Billeje.info, indgår der altid de lovpligtige og nødvendige forsikringer, ligesom der er fri kilometer hos de fleste udlejningsselskaber.

Når du søger efter priser på biler, kan du altid se de aktuelle betingelser for billejen. Vi gør opmærksom på, at der kan være forskel på betingelser på billeje, hvis du er udenlandsdansker eller bor i Danmark. Husk disse informationer, når du sammenligner priser på billeje online i søgemaskinen.

Københavns historie

I Københavnsområdet har der eksisteret bopladser i mere end 6000 år, men byen nævnes første gang i 1043 som Havn, der var en ubetydelig landsby ved havet. Da handlen i området øgedes, ikke mindst mellem Roskilde og hovedbyen Lund i det danske Skåne, voksede Havn gradvist.

Kong Valdemar tildelte i 1150 biskop Absalon magten over Havn, og i 1167 grundlagde han den nye borg og med den købmændenes by, København. Borgen var residens og også et fort, der skulle holde sørøvere væk fra den stadigt større by.

Københavns voksende velstand gjorde byen til en ny konkurrent i Østersø-området, og nordtyske Lübeck angreb byen to gange i 1200-tallet. Begge gange blev København hurtigt genopbygget. Det var også årene, hvor biskop Erlandsen gav København købstadsrettigheder (1254).

I 1334 var befolkningen nået 5000 mennesker, og Gammeltorv var nu et vigtigt mødested i landet. Byens udvikling havde også tiltrukket mange tyskere.

I 1397 blev København centrum for det samlede Norden under Kalmar-unionen. Dronning Margrethe I giftede sig med Norges konge og blev også hersker over Sverige. I 1417 fik kongemagten ved kong Erik af Pommern tilbageerobret magten over København fra kirken, og byen blev nu residens for regenterne.

København lå centralt i Riget, der bestod af Danmark, Norge og Sverige, og byen blomstrede og blev hurtigt også militært og politisk centrum. Kong Christian I var den første, der blev kronet i København, og han satte gang i opførelsen af nye bygninger og institutioner, bl.a. Københavns Slot og universitetet, der er fra 1479.

Reformationen nåede Danmark og København i 1536, men i årene inden havde der været indenlandske stridigheder, der endte med, at kong Christian III smed biskopperne i fængsel og proklamerede den protestantiske tro, der fortsat er Danmarks statsreligion.

I 1596 blev Christina IV kronet til konge, og i sin regerings satte han om nogen sit præg på København. Mange af byens fineste bygninger er opført i hans tid, bl.a. Rosenborg, Rundetårn, Børsen, Nyboder, bydelen Christianshavn og det smukke Frederiksborg Slot.
København voksede til stadighed, og i begyndelsen af 1700-tallet boede her 60.000 mennesker, alle fortsat i den lille middelalderbykerne.

I 1711 blev byen ramt af en pestepidemi, hvor en tredjedel af befolkningen døde, og senere i århundredet blev København ramt af to store alvorlige brande, i 1728 og igen i 1795, der ødelagde store områder af byen. Det blev startskuddet til et stort nybyggeri af større stenhuse, som man kan se i nogle af byens kvarterer i dag.

Ødelæggelserne af byen fortsatte i 1801 og 1807, hvor den engelske flåde bombede København fra søsiden. I 1807, da England ville forhindre den store danske flåde i at falde i den allierede Napoleons hænder, blev 300 huse og byens højeste kirketårn ødelagt.
Gennem 1800-tallet udviklede København sig voldsomt.

Industrialisering kom til byen. Her blev anlagt store skibsværfter og anden industri, i 1847 blev den første jernbane anlagt til Roskilde, og byens middelaldervolde blev nedlagt, så store nye boligområder opstod i de nuværende brokvarterer og på Frederiksberg.

Kulturen blomstrede, og 1800-tallet blev byens og landets guldalder. Personligheder som H.C. Andersen, Søren Kierkegaard og Bertel Thorvaldsen arbejdede her.

Kongens residensslot, Christiansborg, blev ramt af en ny brand, og kongefamilien flyttede til den nuværende regentbolig på Amalienborg. Christiansborg blev genopført i starten af 1900-tallet som landets nye parlament.

Københavns bygninger kom nådigt gennem 2. Verdenskrig, hvor der kun blev foretaget ganske få bombardementer, og det var en af grundene til, at byen hurtigt efter krigen på ny blev knudepunkt for Skandinavien. Udbygningen er fortsat gennem sidste halvdel af 1900-tallet, hvor det danske velfærdssamfund er grundlagt og udviklet.

I 2000 blev København landfast med de tidligere danske områder i det nuværende Sverige. Øresundsbroen blev anlagt, og udviklingen af Øresundsområdet som en stor østersøregion er i gang med bl.a. anlæggelsen af den nye moderne bydel Ørestad.

København er byen ved vandet, Danmarks hovedstad, hvor seværdighederne er mange og afstandene små og den berømte danske hygge er også en naturlig del af besøget i Wonderful Copenhagen, uanset om det er i lejebil eller til fods.

Spar penge på billeje i København

Bestil din billeje i København online på billeje.info og spar penge. Det er gratis at sammenligne priser på billeje i København i billeje-søgemaskinen, og finder du en lejebil, der passer dine behov, er det hurtig og nemt at bestille bilen. Husk at du normalt kan afbestille din billeje i København helt op til 24 timer før afhentningstidspunktet uden gebyr. Læs de aktuelle betingelser for billeje, når du sammenligner priserne.

Når du søger efter billeje i København hos Billeje.info sammenligner vi priser på lejebiler hos udlejningsselskaber som Avis Billeje, Hertz, SIXT og EuropCar.

De største lokaliteter for afhentning af billeje i København er København Kastrup Lufthavn og området omkring Gl. Kongevej hvor både AVIS, SIXT, Hertz og EuropCar har udlejningskontorer midt i hjertet af København.

Læs meget mere om København hos Wonderful Copenhagen. Nedenfor finder du også andre nyttige links til billeje og biludlejning i København, bl.a. en artikel på wikipedia om København,

Aktuel trafikinformation fra København
København på wikipedia
København på Google maps

Bestil billeje i København

Tag en tur til hovedstaden i weekenden eller ferien. Bestil billeje i København og oplev mere af en af Skandinaviens måske mest interessante og spændende byer med en lejebil til rådighed.

I kan spare den lange køretur og flyve eller tage toget til København. Der er mange muligheder for offentlig transport, men vil man også opleve seværdigheder, der ligger lidt uden for centrum af byen, er det en rigtig god idé at booke leje af bil til sit ophold i København.

Biludlejning i København

Hvis I lejer en bil i København online hjemmefra, kan I afhente bilen ved ankomst. Mest oplagt er det at vælge Kastrup Lufthavn som afhentningssted, men der findes også andre biludlejningsposter rundt omkring i den danske hovedstad.

Find en lejebil i Kbh

Find billig billeje i København via rent a car søgemaskinen Billeje.info. Det er altid en fordel at leje en bil i København, hvad end du kommer fra den østlige del af landet eller du er bosiddende i Sverige. Med billeje til rådighed når I at opleve mere, får mere frihed og kommer også nemt til de attraktioner, der ligger i udkanten af byen, hvis det er det, I vil.

Find den billigste lejebil i København Find Billeje her --> Sammenlign priser her