Leje af autocamper i USA

Drømmer du om en rejse til USA fyldt med oplevelser, du vil huske resten af livet? Lej en autocamper og giv dig selv friheden til at udforske det enorme lands mest berømte attraktioner og de mange lidt mere ukendte skatte i dit eget tempo. USA er faktisk som skabt til en ferie i autocamper. Amerikanerne er da også selv vilde med at tage på eventyr i disse rullende feriehjem.

Hvis du skal afsted med familien eller gode venner, er et motorhome, amerikanernes betegnelse for en autocamper, det oplagte valg. I kan nå langt omkring og udforske mange forskellige steder samtidig med, at I har autocamperen som en komfortable, fast base. Især når der er børn med på rejsen, synes mange, at det er en lettelse ikke konstant at tjekke ind og ud af motelværelser.

Udforsk USA’s storslået natur i en autocamper.

Lejer du en autocamper i USA, giver du dig selv optimale betingelser for at opleve det bedste af ’Guds eget land’. Det giver naturligvis nok ikke så meget mening at drage afsted i en autocamper, hvis du kun vil udforske storbylivet. Til gengæld er autocamperen ideel, hvis du vil kombinere byens kulturelle tilbud med den storslåede natur, som USA også er så kendt for. Det er for eksempel meget populært at leje en autocamper i Californien for at opleve de fantastiske nationalparker og andre naturområder i den vestlige del af landet.

USA – Autocamperens hjemland

Autocampere er efterhånden blevet et almindeligt syn på vejene i Europa. Det var dog i USA, at de først fandt på at lave et feriehjem på hjul. I USA har autocamperen således en over 100 år lang historie.

Kort tid efter de første masseproducerede biler rullede af samlebåndet, begyndte amerikanerne at udforske deres store land på kør-selv-ferier. Dette var før udbredelsen af de senere så vidt udbredte moteller. På den tid var overnatningsmulighederne uden for byerne og de mest befolkede områder ofte få og dyre. Det lå derfor lige for, at autocamperen blev født i USA.

Det var dog hjemmebyggede, Storm P-agtige køretøjer, amerikanerne drog på deres første campingture i. Den første autocamper i USA, man med sikkerhed kender til, var således en ombygget personbil i 1904. Den havde plads til fire voksne i køjer og sågar udstyret med en indbygget isboks.

Allerede i 1910 præsenteredes dog den første fabriksproduceret, rigtige autocamper, en Pierce-Arrow Touring Landau, på en udstilling i Madison Square Garden. Den var udstyret med en foldudseng, en lille håndvask og et toilet. Omregnet til nutidspenge kostede denne første autocamper dog efter sigende omkring 1½ million danske kroner og var utvivlsomt forbeholdt samfundets absolutte overklasse. Den var ikke til udlejning.

Stigende interesse for at leje autocamper i USA

Siden den første autocamper rullede afsted, er infrastrukturen i USA blevet til en af de bedste i verden til kør-selv-ferier. Det inkluderer tusindvis af hoteller og moteller spredt ud over det meste af landet. Men selvom det således nu til dags er lettere at finde et sted at overnatte, er autocampere stadig vældig populære i USA. Amerikanerne kalder dem dog normalt for motorhomes eller RVs (Recreational vehicles), sidstnævnte betegnelse inkluderer dog campingvogne, der skal hægtes efter en bil.

Camping har i mange år været en af de mest populære udendørs fritidsaktiviteter i USA. For millioner af amerikanere er dette ensbetydende med en ferie i et lejet motorhome i USA. Med pandemiens begrænsninger på udlandsrejser og fokus på at holde sikker afstand til andre rejsende fik den i forvejen populære ferieform et gevaldigt boost.

Autocamper-forhandlere og udlejere har således i endnu højere grad end normalt haft travlt med at tilfredsstille efterspørgslen fra rejselystne amerikanere. Iagttagere forventer, at selvom det aktuelt har skabt rift om autocamperne, vil resultatet på sigt være et større udvalg af udlejere af autocampere i USA. Et større udbud plejer traditionelt at betyde billigere priser.

Hvad koster det at leje autocamper i USA?

En optankning er billig i USA i forhold til de priser, vi er vant til herhjemme. Alligevel skal du i sagens natur regne med at bruge betydeligt mere på brændstof med en stor autocamper, end hvis du lejer en almindelige personbil. Du skal desuden forvente, at det ikke er ret meget billigere at overnatte på campingpladser med gode faciliteter end på et typisk motel.

Er dit mål at strække feriebudgettet længst muligt, er det således ikke sikkert, at det gør nogen mærkbar forskel at leje en autocamper i USA. Skal man tro på en undersøgelse fra den lokale brancheorganisation Recreation Vehicle Industry Association (RVIA) sparer en amerikansk familie på ferie i USA dog helt op til 62% ved at vælge en autocamper fremfor hoteller. Som udenlandsk turist vil flybilletterne til USA ganske vist nok vægte tungere i dit feriebudget, men vælger du de billigste, lidt mere primitive campingpladser, er der da også ofte en del penge at spare.

Der er desuden mange andre klare fordele ved at leje et amerikansk motorhome end blot at spare penge. Først og fremmest er du langt mere fleksibel, når det gælder overnatning og rutevalg.

Her kan du overnatte i din autocamper i USA

Den lange tradition for at tage på ferie i autocampere betyder, at der i USA er et godt netværk af campingpladser og parkeringsområder for autocampere. Det inkluderer steder med alt, du kan ønske dig af faciliteter i form af for eksempel bålpladser, legepladser, restauranter og mulighed for at slutte vand direkte til din camper. Du kan således i skrivende stund overnatte på over 16.000 campingpladser og parkeringsområder, hvis du rejse i autocamper i USA. Dette omfatter både offentlige og private pladser. Der kommer hele tiden nye steder til, men i højsæsonen kan der dog alligevel godt være rift om for eksempel campingpladserne i de mest berømte nationalparker.

I en autocamper med eget køkken og toilet er du dog ikke kun begrænset til at overnatte på de etablerede campingpladser med mange faciliteter. I stedet kan du gøre, som mange amerikanere selv gør og tage på “boondocking”. Denne campingform, som du måske vil høre amerikanerne også kalde for “dry camping” eller “wild camping”, går kort fortalt ud på, at du parkere din autocamper på steder uden elektricitet, vand eller kloak.

BLM-områder

Der er store statsejede naturområder i USA, de såkaldte Bureau of Land Management (BLM) områder. Her er der også campingområder med faciliteter, men også rig mulighed for at parkere dit motorhome i skøn, uspoleret natur langt væk fra alfarvej og uden faciliteter. Det kan for eksempel være en chance for at campere i Arizonas ørken eller ved havet i Florida. I de fleste stater kan campisterne ganske vist højst blive på samme sted i nogle dage i BLM-områder, men i en autocamper er det nemt at rykke til et nyt sted.

Er du stadig langt fra nærmeste campingplads eller et velegnet BML-område, når dagen går på hæld, kan du prøve en anden, mere urban form for boondocking. Det kræver lidt mere diskretion og er måske ikke så charmerende som at campere i naturen. Men i en snæver vending kan du således også parkere for natten ved store indkøbscentre som Walmart, restauranter eller på rastepladser langs en highway. Uanset om du campere med din autocamper i BLM-områder eller på en parkeringsplads ved et indkøbscenter, er det god stil ikke at efterlade nogen spor efter dit ophold og vise hensyn, mens du er der.

Det bedste tidspunkt at leje et motorhome i USA

Blandt amerikanerne selv er april den mest populære måned for en kør-selv-ferie i autocamper ifølge RVIA. Juni, juli og september er henholdsvis den anden, tredje og fjerde mest populære måned. Den mindst populære måned blandt autocamper-folket i USA er december. Dette afhænger dog lidt af, hvor i USA du rejser til, da der er klimaforskelle i det store land. I for eksempel Florida, der har lune vintre, er der mange autocampere på vejene i julemåneden.

Hvis du ønsker at undgå folkemængderne, bør du altså måske undgå april, juni, juli og september. I stedet kan du med fordel vælge ydersæsonen i marts og oktober eller de koldere måneder november, december, januar og februar. I august vil der også ofte være god plads på campingpladserne i mange dele af landet. Dog kan der da blive temmelig hedt i for eksempel Nevada og Arizona.

Udforsk USA i dit eget tempo med en autocamper.

Oplev USA’s højdepunkter i en autocamper

En lejet autocamper er en af de mest spændende og givende måder at udforske USA på. Få transportformer giver dig samme mulighed for komfortabelt at tilbagelægge så store afstande, mens du samtidig kommer ansigt til ansigt med landets kultur og ikke mindst naturskatte.

Det kontinentale USA er 188 gange større end Danmark. I sagens natur er det derfor umuligt her at beskrive alle de områder, du kan opleve på en autocamper-ferie. Der er dog en række ruter og områder, som med rette er mest populære blandt autocampister. Herunder lidt inspiration til din tur:

  • Californien: The Golden State byder på et sandt overflødighedshorn af naturoplevelser med alt fra de tårnhøje redwoodskove og golde ørkener til vingårde og betagende Stillehavskyster. Californien er af indlysende grunde et af de mest populære steder at leje en autocamper i USA. Her kan du på en rundtur blandt meget andet besøge den berømte Yosemite National Park, Death Valley National Park og den koboltblå bjergsø i Lake Tahoe, der ligger på grænsen til Nevada. Det er da også oplagt at fortsætte i din autocamper fra Californien ind i nabostaterne Nevada og Arizona, hvor Grand Canyon, Hoover Dam og den ikoniske Monument Valley venter.
  • Rocky Mountains: Hovedattraktionen for de autocampister, der tager på tur gennem Rocky Mountains i det vestlige USA, er Yellowstone National Park. Den store park er med varme kilder og rigt dyreliv da også en enestående naturoplevelse, som man kan bruge mange dage på. Men glæd dig også til de andre interessante seværdigheder i Rocky Mountain-regionen såsom Rocky Mountain National Park og Grand Teton National Park.
  • Florida: De sydlige stater har også masser at byde på, når det gælder natur og kultur. Især hvis du planlægger en ferie i vintermånederne, er Florida med sit tropiske, solrige klima interessant. Faktisk er Florida også blandt amerikanerne selv en af de mest populære autocamper-destinationer i USA. Med tusindvis af kilometer kystlinje, Disney World og de smukke Florida Keyes, er staten ideel til en familierejse med noget for både børn og voksne. Vil du se mere af USA, kan du eventuelt fortsætte op ad Golfkysten mod New Orleans.
  • Route 66: Dette er nok den mest klassiske amerikanske roadtrip. I hvert fald den af navn mest kendte. Ruten der går fra Chicago til Los Angeles, handler i modsætning til de andre ture i denne liste, ikke så meget om natur. I stedet kan du med base i dit motorhome udforske masser af museer, traditionelle diners og sjove attraktioner langs ruten.

En rundrejse, hvor man vender tilbage til udgangspunktet, er et populært valg. Men mange udlejere af autocampere i USA tilbyder også envejs-leje (one-way). Det kan give dig en chance for at se lidt mere af landet i løbet af ferien. Der er ganske vist et gebyr forbundet med envejs-leje, men det kan være prisen værd.

Bestil en autocamper i USA her

Ikke overraskende er prisen for at leje en autocamper i USA højere end for selv en stor lejebil. Det er dog heller ikke en helt fair sammenligning, da der er tale om to meget forskellige typer køretøjer med hver deres styrker og svagheder. Fælles for både almindelige lejebiler og autocampere i USA er dog, at du normalt får den bedste pris ved at bestille i god tid. Særligt i disse år, hvor der også er en stor efterspørgsel på motorhomes fra amerikanerne selv, er det således ikke spor for tidligt at booke din autocamper allerede et halvt år før ferien.

Generelt er det dyrest at leje autocampere i USA i sommerperioden, så kan du rejse på andre tider af året, kan der være gode tilbud at få. Der er dog undtagelser fra denne “regel”. Der er for eksempel typisk er mest rift om de billig autocampere i Florida om vinteren.

Brug søgemaskinen her på siden til at finde den billigste pris på den autocamper, som passer bedste til dine ønsker. I den kan du med få klik få en oversigt over de bedste tilbud på både kompakte campervans eller store motorhomes.

Find den billigste lejebil i Autocamper USA Find Billeje her --> Sammenlign priser her