Lej en autocamper i Sverige

Billig autocamper udlejning Sverige: Det et let og hurtigt at komme til Sverige når turen går nordpå. Du kan selv køre og parkere din bil ved en autocamperudlejer, som ofte ligger tæt på motorvejen. Flyver du i stedet, tilbyder mange udlejere transfer fra lufthavnen. Du spilder derfor ingen tid og kan snart sætte dig bag rattet en autocamper i Sverige. Vores smukke naboland er ideelt til en kør-selv ferie, hvor du helt selv sætter tempoet og bestemmer ruten.

Til forskel fra en almindelige bil får du ved at leje en autocamper endnu mere frihed til at udforske det, som Sverige især er kendt for: storslået, vild natur. Der er masser af hyggelige campingpladser med alle moderne bekvemmeligheder for hele familien, hvor du kan holde ind. Men autocamperen, som svenskerne kalder for en ‘husbil’, kommer for alvor til sin ret, når du begiver dig ind i de dybe skove med spejlblanke søer og ud i de åbne fjeldlandskaber.

Lej en autocamper og vågn op ved en svensk skovsø. Foto: Gunilla G, CC BY-SA 2.0

Autocamperen giver dig transport og feriebolig som én samlet løsning. Book den i søgemaskinen her på siden, hvor du nemt kan sammenligne priser på alt fra små campervans til store motorhomes. Sveriges vilde skønhed venter.

Vælg den rigtige autocamper

En autocamper kan være mange ting. Det inkluderer både mindre varevogne, som blot har fået en ny indretning, og specialbyggede køretøjer med en ekstra stor kabine. Hos de fleste udlejere af autocampere i Sverige kan du nemt finde en, som passer, uanset hvor mange I skal afsted.

I de mindste autocamper-modeller, der ofte kaldes for ‘campervans’ er der kun 2-3 sovepladser. Selvom I blot skal afsted som par, kan I med sådanne modeller få både bruser og toilet. Der findes også udlejere, som tilbyder såkaldte ‘Sleepervans’. Det er dog den mest skrabede udgave af en autocamper, hvor der udover 1-2 sovepladser ikke er inkluderer nogen egentlige campingfaciliteter.

Ønsker du at have en komfortabel base for hele familien, er det et af de store ‘motorhomes’, du skal kigge efter. I de største modeller, som du kan køre på et almindeligt kørekort, er der en alkove med en soveplads hen over førerkabinen. Det giver typisk op til 6 sovepladser. Er de alle fyldt, kan selv en stor autocamper dog føles lidt trang. Man skal i hvert fald helst kende hinanden godt for at rejse lang tid så mange sammen i ét køretøj.

Der er da også mange familier og andre grupper, som lejer en 6-personers autocamper, selvom de kun er 4-5 personer. Det giver lidt mere luft og komfort for alle, hvilket især er rart på de længere ture i Sverige.

Nogle udlejere tilbyder autocampere, hvor du gerne må have hund med. Typisk vil der dog så blive opkrævet et ekstra rengøringsgebyr. Fremgår det ikke tydeligt at lejebetingelserne, skal du ikke forvente at husdyr må medbringes. Ligeledes er det som med almindelige lejebiler normalt heller ikke tilladt at ryge indendørs.

Hvor må jeg overnatte i autocamper i Sverige

Du har måske allerede hørt om den svenske ‘allemandsret’. Den giver dig lov til at færdes frit (næsten) overalt i naturen – også på privatejet grund – hvis du blot tager hensyn. Der er dog blandt andet regler for, hvor tæt du må campere på beboelse og dyrkede arealer. Er du på tur i en autocamper i Sydsverige, der er den tættest befolkede del, vil det derfor ofte være nemmest blot at benytte sig af de mange campingpladser her. Nu til dags har mange af disse særlige områder til autocamping.

Udover at de ofte ligger i utrolig naturskønne omgivelser, kan serviceniveauet på de svenske campingpladser variere meget. Her findes både 5-stjernede pladser med alle tænkelige, topmoderne faciliteter og underholdning for børnene, men også pladser der kun tilbyder det allermest basale. I sidste kategori er ‘Vildmarkscamping’, hvor hovedattraktionen er pladsens omkringliggende natur.

Endelig har Sverige såkaldte ‘ställplatser’, der er rastepladser beregnet til campingvogne og autocampere. Her er der normalt kun få faciliteter (WC), men til gengæld koster de mindre end en almindelige campingplads. Det kan være et godt valg, hvis du blot har brug for at holde ind for natten. Du har alligevel alt, du behøver, med dig i autocamperen.

Oplevelser med autocamper i Sverige

Kører du fra Malmø helt op til det svenske Lapland længst mod nord, er det en tur på på et par tusinde kilometer. Du kan dog eventuelt vælge at flyve til Kiruna og få udleveret din autocamper her. I nord kan du ved denne særprægede mineby besøge det berømte is-hotel eller køre videre ud til fjeldet for at vandre en tur i en af Europas sidste vildmarker. Så langt mod nord er der midnatssol først på sommeren. Kommer du her i august, er nætterne dog allerede mørke nok til, at du kan se det spektakulære nordlys danse på nattehimlen over din autocamper. Måske får I lyst til at fortsætte helt op til Nordkap for at stå på Europas nordligste spids og kigge ud over Barentshavet.

Det er dog ikke kun i det nordlige Sverige, du med en autocamper kan få en ferie fyldt med smukke naturoplevelser. I Midtsverige venter de dybe skove mod vest, mens I mod øst kan besøge den charmerende hovedstad Stockholm. Kør for eksempel op til Dalarna i slutningen af juni for at opleve den traditionsrige midsommer-fejring eller til Värmland, som udover enorme skove har over 10.000 søer og Klarälven, en af Sveriges længste floder.

Endnu længere mod syd er der også masser at komme efter, selvom landskaber og natur måske begynder at virke lidt mere bekendte. I Skåne, Blekinge samt på Øerne Öland og Gotland kan I udforske utallige historiske seværdigheder og hyggelige byer. Det sydlige Sverige er det senere år blevet kendt for de lokale smagsoplevelser. Langs vestkysten er for eksempel Göteborg og den omkringliggende skærgård rig på fisk og skaldyr. Har du børn med i autocamperen, vil en tur til den store forlystelsespark Liseberg nok vække endnu større glæde end de kulinariske oplevelser.

Sådan kan du leje autocamper online

Autocamper Sverige: Sverige er over ti gange større end Danmark. Du kan derfor sagtens bruge flere uger her på en kør-selv ferie i autocamper, hvis du ønsker. Der er dog også gode muligheder for at tage på kortere ture og stadig give hele familien en unik rejseoplevelse. Det første du skal gøre er naturligvis at bestille en billig autocamper i Sverige til turen.

Det kan du gøre i søgemaskinen her på siden, hvor du kan filtrere søgeresultaterne efter dine behov. Som du kan se, kan du vælge at afhente din campervan eller motorhome i en bred vifte af byer fordelt på det meste af det store land. Nogle udlejere tilbyder mod et gebyr en-vejs-leje, hvor du ikke afhenter og afleverer autocamperen det samme sted. Det kan være en god mulighed for at nå rundt til flere områder.

I søgemaskinen kan du nemt sammenligne priser på de forskellige typer autocampere og se detaljer om, hvilke faciliteter og udstyr lejeprisen inkluderer (køkken, bruser, toilet, vandtank). I de fleste tilfælde er der ubegrænset kilometerforbrug inkluderet i lejeprisen. Det er en fordel i Sverige, hvor afstandene er større end vi er vant til herhjemme. Hos de fleste udlejere vil du også have mulighed for at tilvælge forskelligt udstyr såsom sengetøj og grill.

Lejer du en autocamper i Sverige, skal du være opmærksom på, at du ikke må køre i den i Danmark, medmindre du har indhentet en tilladelse til transitkørsel. Du får de bedste priser ved at booke i god tid når du skal leje en autocamper i Sverige.

Find den billigste lejebil i Autocamper Sverige Find Billeje her --> Sammenlign priser her