Lej en autocamper i Danmark

Lej en billig autocamper og opleve det bedste det danske ferieland har at byde på i dit helt eget tempo. Hold ind på Danmarks bedst placerede campingpladser i gåafstand af smukke strande omgivet af smuk natur med bølgende bakker og skyggefulde skove, eller tag på opdagelse i de hyggeligste byer. I en autocamper er det næsten kun fantasien, der sætter grænser for ferieoplevelserne. Book din autocamper i søgemaskinen her på siden nu!

Afslappende tosomhed eller hygge med familien. Spænd surfbrættet på taget og kør op ad Vestkysten eller tage familien med på ø-hop. Uanset hvilken type ferie du skal leje en autocamper i Danmark til, kan du finde den i søgemaskinen her. Book den gerne i god tid, hvis du vil være sikker på at få den helt rigtige model.

Få mest muligt ud af ferien i Danmark ved at leje en autocamper. Foto: Blokhusdk, CC BY-SA 3.0

Der er mange typer autocampere at vælge mellem hos de danske udlejere. Her får du vores bedste tips til at vælge rigtigt, når du skal leje. Går du med tanker om at eje din egen camper? Leje er en god mulighed for at blive klogere på dine behov, før du investerer dine sparepenge.

Hvilken autocamper skal jeg vælge?

Hvor mange sovepladser har I brug for? Skal der være indbygget brusekabine? Hvor vigtigt er det at kunne lave mad selv undervejs? Det er nogle de ting, du bør overveje inden du booker en autocamper, så turen lever helt op til jeres forventninger. Tænk også over om du er tryg ved at køre en af de største modeller, eller vil du være mere tilpas med en mindre autocamper?

I Danmark har modellerne med en alkove henover førerhuset traditionelt være populære at leje op grund af deres gode rummelighed med op til 6-8 sovepladser. Alkoven giver en ekstra soveplads og god ståhøjde i resten af kabinen. Især når du skal afsted med familien, er det rart, at I ikke behøver at pakke alle sovepladser helt væk hver dag. Den højere profil og størrelsen giver dog også et højere brændstofforbrug og nogle køreegenskaber, man måske lige skal vænne sig til.

I dag lejer mange da også de lidt mere kompakte, strømlinede modeller. De er også ganske rummelige med 4-5 sovepladser. Skal I afsted som par, kan en endnu mindre campervan være et oplagt valg. Denne lidt løst defineret kategori af de mindste autocampere er normalt ikke udstyret med så mange faciliteter som for eksempel eget toilet. Der er i sagens natur desuden mindre plads at røre sig på og typisk kun 2-3 sovepladser. Til gengæld er køreegenskaberne lidt tættere på en almindelig personbil, hvilket især mange førstegangslejere synes er et plus. Især hvis ruteplanen inkluderer bykørsel eller mange småveje.

Hvilket kørekort skal jeg have?

De fleste autocampere du kan leje i Danmark, må du køre med et almindelig B-kørekort. Det er vægten af køretøjet, som afgør, hvad du må køre. Med dit almindelige kørekort kan du således i Danmark leje en camper med en maksimal vægt på 3.500 kg. Vær opmærksom på, at dette inkluderer både selve køretøjet, bagage og passagerer. Særligt hvis du ønsker at leje en af de største autocampere, der kan køres med et almindeligt kørekort, vil der ikke være så meget frivægt at gøre godt med til eventuelt ekstraudstyr.

Autocamper-branchen har de senere år på EU-plan arbejdet for at vægtgrænsen for almindelige kørekort skal hæves. Særligt hvis hybrid-autocampere med tunge batterier lanceres de kommende år, kan den eksisterende vægtgrænse blive et problem. Indtil videre er der dog ikke vedtaget noget, så i skrivende stund skal du derfor være i besiddelse af et kørekort i kategori C1 (lille lastbil) eller C (lastbil) for at leje en af autocamper med en totalvægt på over 3.500 kg.

Overnatning i autocamper

Næsten uanset hvor i Danmark du befinder dig, vil der være under en halv times kørsel til nærmeste campingplads med autocamperfaciliteter. Her er der en plads, hvor du kan parkere din camper på et jævn og stabilt underlag. Der vil typisk være mulighed for at tilkoble el, påfylde rent vand og tømme spildevand og toilet.

De hundredvis af campingpladser, der ligger spredt ud over landet, gør det nemt at tage på en kør-selv ferie i autocamper i Danmark. Lejer du en autocamper i Canada er det også oplagt at udnytte autocamperens uafhængighed til at overnatte i naturen helt uden faciliteter. Herhjemme må du dog ikke campere, hvor du vil. De officielle regler lyder således i skrivende stund:

“Det følger af sommerhuslovgivningen og vejlovgivningen, at campering alene må ske på campingpladser. Dette gælder også for autocampere, campingbiler, campingvogne, telte og lignende transportable konstruktioner. Der sondres i lovgivningen mellem at ”campere” og at ”raste”. At raste betyder, at man
parkerer for at hvile sig – fx hvis man sover, slapper af eller indtager mad med henblik på at kunne fortsætte sin kørsel forsvarligt. Hvis man derimod indtager et område for en periode med et andet formål end blot at raste, fx ved at opholde sig på pladsen i en længere periode, slå lejr, have opslåede fortelte og teltlignende
konstruktioner på taget eller gøre lignende større indrettelser på parkeringsarealet, betragtes opholdet som campering og kan alene ske på en campingplads.”

Plads til fortolkning?

Præcis hvor grænsen går mellem at “raste” og “campere” kan være lidt svært at afgøre. Der er således offentlige parkeringspladser, som indbyder til en overnatning. Hvis din autocamper kan holde inden for en parkeringsbås, og der ikke er tidsbegrænsning på parkeringpladsen, er der således formentlig ikke noget i reglerne til hinder for dette. Undlad blot at bruge området udenfor din camper. Du kan dog støde på parkerings- og rastepladser, hvor kommunen har indført en tidsbegrænsning på ophold netop for at undgå autocampister.

Er det svært at køre en autocamper?

Har du hidtil kun siddet bag rattet i en almindelig personbil, kan størrelsen på en autocamper vække bekymring. Det er da også noget, du skal være opmærksom på under kørslen. Der skal ofte tages større sving. Der kan desuden være område, hvor højden eller bredden på camperen gør, du ikke kan passere.

Hvis du blot tager dig god tid og er tålmodig, skal du dog nok vænne dig til de lidt anderledes køreegenskaber. Moderne autocampere er generelt behagelige at køre. Især hvis du ikke er så rutineret, kan en model med automatgear dog være værd at betale lidt ekstra for. Det letter kørslen.

Det koster det at leje en autocamper i Danmark

Lejeprisen afhænger af en række faktorer såsom alder på autocamperen og ikke mindst sæson. En almindelig autocamper under 3.500 kg som i lavsæsonen typisk kan lejes i en uge for 4.000 til 7.000 kr., kan nemt koste det dobbelte eller mere i højsæson – især hvis du bestiller i sidste øjeblik.

I Danmark er lavsæsonen hos de fleste udlejere fra september til april, hvor mange campingpladser endnu ikke er åbnet og vejret ofte ikke indbyder til camping. Men til gengæld er der i denne periode chance for at leje en autocamper til en pris, der er helt i bund. Det er for eksempel oplagt til en billig forlænget weekend i foråret.

I højsæsonen, der er de varmeste måneder fra maj til august, er priserne højest. Har du planer om en kør-selv ferie i autocamper den kommende sommer, er det derfor en god ide at være tidligt ude med din bookning.

Udstyr og kilometer

Udvalget af udstyr, som er inkluderet i lejeprisen for en autocamper i Danmark, kan variere fra udlejer til udlejer. Ofte inkluderer standardudstyret dog alt, du har brug for af for eksempel køkkenudstyr og service. Men for eksempel sengetøj, dyner og håndklæder er hos danske udlejere ofte noget, du selv skal medbring eller bestille som ekstra tilbehør.

Lejer du en autocamper til en ferie i Danmark, har du næppe tænkt dig at køre mange tusinde kilometer. Vær dog alligevel opmærksom på om lejeprisen inkluderer ubegrænset kilometerforbrug. Hos nogle udlejere skal du betale et ikke ubetydeligt beløb pr. kørt kilometer, hvis du overskrider det kilometerantal, som er inkluderet i lejen.

Book en autocamper i Danmark online

Danske campister har traditionelt spændt en campingvogn efter egen bil. I de senere år har flere og flere dog fået øjnene op for autocamperens fordele. Derfor kan du i dag finder adskillige udlejere rundt om i landet. Vil du finde den billigste autocamper til leje, kan du gøre det i søgemaskinen her på siden.

I stedet for at skulle tjekke de priser hos hver enkelt udlejer, kan du med søgemaskinen på få sekunder få et overblik over de bedste tilbud fra en lang række autocamper-udlejere i Danmark. Det inkluderer alt fra de mindste campervans op til motorhomes, som kræver stort kørekort. Under reservationsprocessen vil du kunne se yderligere informationer om blandt andet tilbehør, depositum og lignende.

Find den billigste lejebil Autocamper Danmark Find Billeje her --> Sammenlign priser her