Hvis du er udlandsdansker og ikke er tilmeldt det danske folkeregister, har du mulighed for at leje en tax free lejebil – også nogle gange kaldet for “valuta-bil” eller “tax free car” – i Danmark. Reglen gælder naturligvis også for udlændinge, der vil leje en bil i Danmark. Jeg har i nedenstående samlet nyttige tips og informationer om tax free lejebiler, der kan lejes til en lavere grundpris af udlandsdanskere.

Sådan finder du priser på Tax free billeje

Indtast i søgemaskinen her til venstre hvor du vil afhente din lejebil, samt i hvilken periode. Vælg herefter i hvilket land du bor i og tryk “find billigste pris“. Så vil søgemaskinen automatisk udregne priser og vise lejebetingelser for Tax free billeje.

Billeje

Fordele for udlandsdansker

De fordelagtige priser, man som udlandsdansker får, når man lejer en tax free lejebil, skyldes, at man med folkeregisteradresse uden for Danmark har adgang til at leje biler, som biludlejningsfirmaet ikke skal betale den danske registreringsafgift af. Den manglende registreringsafgift kommer bil-lejeren til gode i form af en nedsat grundpris på billejen.

Da reglen kun gælder for udlandsdanskere (og udlændinge) er det ikke tilladt for lejere med folkeregisteradresse i Danmark at leje eller køre disse lejebiler.

Ved udlevering af lejebil i Danmark skal man derfor som udlandsdansker skrive under på, at man ikke har folkeregisteradresse i Danmark.

Moms og fri kilometer

Du bør desuden være opmærksom på, at det ikke er muligt at få refunderet momsen, da service-ydelser såsom billeje og hotelophold ifølge SKAT er en serviceydelse, som forbruges i Danmark.

Ud over den lavere grundpris på billejen som følge af  de særlige afgiftsregler for udlandsdanskere, er der som regel fri kilometer i udlejningsbetingelserne på billeje i Danmark til udlandsdanskere.

Konkurrence fra udlandet

Ordningen med de afgiftsfri lejebiler stammer tilbage til den sidste halvdel af sidste århundrede, hvor bilafgifterne i Danmark steg i en sådan grad, at biludlejnings-branchen i Danmark fandt det mere og mere vanskeligt at konkurrere mod billeje-selskaber i udlandet, hvor man undgik de høje danske afgifter. Udlandsdanskere – og udlændinge – kan nemlig fuldt lovligt leje biler i et andet land og derefter køre ind i Danmark.

De gunstige priser i udlandet medførte, at mange udlandsdanskere og udlændinge lejede deres bil i f.eks. Sverige eller Tyskland, når de skulle rejse til Danmark i en lejebil. Som svar på denne udvikling gik den danske biludlejnings-branche til den danske  regering og krævede andre regler, der ville gøre den danske biludlejningsbranche konkurrencedygtig i forhold til udlandet. Resultatet blev de såkaldte tax free cars eller valuta-biler.

Dette indlæg er opdateret i juni 2014  og jeg håber at du finder informationerne nyttige. Har du selv gode tips og råd om Tax free biludlejning som andre kan få glæde af, så er du altid velkommen til at kontakte os. Da betingelser for Taxx free billeje hele tiden ændre sig, tager jeg for god ordens forbehold for fejl og ændringer og anbefaler som altid, at du altid læser aktuelle betingelser i lejekontrakten godt igennem, når du bestiller en lejebil.