Billeje i Stansted Lufthavn

Billeje.info giver dig mulighed for at leje bil og afhente den direkte i Stansted lufthavn, så du kan komme billigt, nemt og hurtigt videre på din rejse, hvad enten det er til landets spændende hovedstad London eller andre destinationer i England.

Terminalen ved Standsted Lufthavn.
Terminalen ved Stansted Lufthavn. Foto: London Stansted Airport

Med mere end 27 millioner passagerer, der hvert år bringes til og fra mere end 200 destinationer fordelt på over 40 lande, er Stansted en af de vigtigste lufthavne for London og Midlands. Rutenetværket fra Stansted Lufthavn omfatter hovedsagelig europæiske destinationer. Lufthavnen tilbyder ifølge egne oplysninger faktisk flere europæiske destinationer end nogen anden lufthavn i Storbritannien.

Den mest populære internationale destination fra Stansted Lufthavn er ifølge den seneste opgørelse Dublin i Irland. Det er dog derudover især de spanske ruter, der har mange rejsende. Spanien er da også et af englændernes favoritrejsemål, når trangen til sol og sommer melder sig. For os andre, der rejser i den modsatte retning til England, er Stansted ikke blot interessant på grund af beliggenheden nær London.

Hurtig og nem billeje i Stansted lufthavn

Stansted Lufthavn, der officielt hedder London Stansted Airport, ligger i Uttlesford, Essex omkring 50 kilometer nordøst for centrum af den engelske hovedstad. Den hører til blandt Londons fem “bylufthavne”, men er dog også relevant, hvis du skal videre til andre dele af England. Herfra kan du med en lejebil for eksempel nemt køre videre nordpå mod det berømte Peak District eller vestpå mod det idylliske Cotswolds.

Adskillige lavprisflyselskaber som Easyjet og Ryanair bruger Stansted, der til trods for, at den kun har én landingsbane, er mere rummelig og meget mindre travl end Heathrow og Gatwick. Lufthavnens simple design og mindre størrelse gør tilslutninger nemme. Dette gør det også lettere at bestille billeje i Stansted lufthavn. Biludlejningsfirmaerne er samlet i den såkaldte Car Rental Village, der ligger cirka en kilometer fra selve lufthavnsterminalen. Der kører en gratis bus hertil hver 10. minut. Her holder blandt andre Alamo, Avis, Enterprise, Europcar, Sixt og Hertz til.

Udover et bredt udvalg af biludlejningsfirmaer finder du også på gode indkøbsmuligheder i Stansted, hvor der er flere gode toldfri butikker i afgangshallen. Der er desuden et bredt udvalg af restauranter med alt fra fastfood til sushi samt et par barer, plus en stribe frit tilgængelig faciliteter allerede i ankomsthallen.

Sådan blev Stansted Airport Englands 3. største

Stansted lufthavn blev åbnet i 1943 og var en af utallige flyvepladser, som blev brugt under anden verdenskrig af Royal Air Force. Det blev en international bombeflybase og senere et forsynings- og lagerområde til støtte for fly på kontinentet. Da krigen sluttede, blev Stansted lufthavn brugt som vedligeholdelsesenhed og til at huse tyske krigsfanger.

Stansted blev første gang brugt til civile flyvninger fra omkring 1966. Den blev især brugt af flyselskaber, der forsøgte at undgå de høje omkostninger ved at operere fra Heathrow og Gatwick, og sådan er det stadig den dag i dag. Regeringen havde imidlertid planer om, at Stansted skulle blive ‘Londons tredje lufthavn’ og medvirke til at lette det høje trafikpres på de to store lufthavne omkring storbyen. Stansted Lufthavn tilbød efterhånden en stadig større vifte af destinationer op gennem 1980’erne og 1990’erne, men indtil 1984 var lufthavnens kapacitet begrænset til 25 millioner passagerer om året pga. sikkerhedsretningslinjer for området.

Siden år 2000 har Stansted Lufthavn haft en enorm vækst og er fortsat med at ekspandere og tilbyde flere flyrejser end nogensinde før. I dag står Stansted Lufthavn som den tredje travleste lufthavn i hele Storbritannien. Det er bl.a. Ryan Airs hovedbase og betjener et stort antal indenlandske og internationale destinationer.

Find den billigste biludlejning i Stansted Lufthavn

Skal du på storbyferie i London, er det nemmeste i de fleste tilfælde at taget toget eller en af busserne ind til centrum. Har du brug for at have en bil inde i byen, er det dog takket være Stansted Lufthavns placering tæt ved M11-motorvejen også nemt at køre derind i en lejebil.

Skal du udelukkende bevæge dig rundt i det centrale London, anbefales det dog normalt i stedet at benytte sig af den offentlige transport. Selv hvis du lejer en kompakt lejebil, der er nem at håndtere og parkere, vil du således nok opleve London som værende ret udfordrende trafikalt. Du skal desuden være opmærksom på, at der er indført en såkaldt “congestion charge” for at køre i det centrale London i hverdagene.

Der er naturligvis mange andre grunde til, at det mange vælger at rejse videre med en lejebil fra Stansted Lufthavn. Hvad enten du skal på en bilferie i Storbritannien eller bare ikke har lyst til at sætte din lid til den offentlige transport, kan du næsten med garanti finde et køretøj, der lever op til dine behov.

Søg efter billeje i Stansted lufthavn i søgemaskinen her på Billeje.info. Her kan du med blot én søgning hurtigt sammenligne priser på forskellige bilstørrelser fra en lang række biludlejningsfirmaer. Hvis du bestiller billeje i Stansted lufthavn, er alle priser inkl. fri kilometer og uden skjulte gebyrer. Ønsker du kun at se priser fra bestemte firmaer eller søger du kun efter lejebiler i en bestemt størrelse, kan du med fordel bruge søgemaskinens filterfunktion.

Med den rette lejebil til den rigtige pris kan du uden bekymringer begive dig afsted på en oplevelsesrig rejse fra Stansted lufthavn til de mange spændende seværdigheder og byer i England.

Populære destinationer fra Stansted

 • London
 • Cambridge
 • Oxford
 • Liverpool
 • Birmingham
Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Lufthavne i London-området efter passagertal

 1. London Heathrow
 2. London Gatwick
 3. London Stansted
 4. Luton
 5. London City
 6. Southend
 7. (Birmingham Airport)

Lufthavnens egen hjemmeside

Find den billigste lejebil i Stansted Lufthavn Find Billeje her --> Sammenlign priser her