Billeje i Gatwick lufthavn

Billeje i Gatwick Lufthavn giver dig mulighed for at komme nemt, hurtigt og ikke mindst billigt videre på din rejse til den engelske hovedstad London eller til en af de mange andre spændende destinationer i England.

Af de engelske lufthavne, som forsøger at tiltrække rejsende til London, har Gatwick gode kort på hånden. Lufthavnen ligger således blot 45 kilometer syd for London og har tilmed gode vejforbindelser hertil, hvilket gør lufthavnen til et oplagt valg for både forretnings- og ferierejsende, som benytter billeje.

Omkring 50 forskellige flyselskaber benytter Gatwick Lufthavn. Foto: Martin Roell, CC BY-SA 2.0

Vær opmærksom på, at hvis du kører ind til det centrale London i en lejebil i hverdagene opkræves der en såkaldt “congestion charge”. Det gælder dagtimerne i hverdagene. Forhør dig eventuelt nærmere hos dit biludlejningsselskab om, hvordan afgiften betales hos dem, hvis du regner med at køre ind til den engelske hovedstad.

Flyselskaber i Gatwick

Det er ikke kun danske rejsende til London, som ofte vælger at benytte Gatwick Lufthavn. København er ganske vist med i Top 10 over lufthavnens mest populære ruter målt på antal passagerer. Men Gatwick er Storbritanniens andenstørste lufthavn med forbindelser til omkring 230 destinationer i 70 lande og benyttes af i alt 46 millioner passagerer årligt.

De rejsende til og fra Gatwick kan vælge mellem en bred vifte af flyselskaber, hvor især easyJet er interessant for danske rejsende, der ønsker en billig rejse til London. Gatwick Lufthavn udgør lavprisflyselskabet easyJet’s vigtigste base, og selskabet står da også for omkring 40% af lufthavnens trafik.

Terminalerne i Gatwick lufthavn

Lufthavnen har to terminaler med i alt 65 gates. Begge terminaler har butikker og restauranter på både landsiden og ‘airside’, og alle områder er tilgængelige for handicappede passagerer. Terminal Nord og Terminal Syd er forbundet af en 1,2 km lang people mover.

Sydterminalen (South Terminal)

Sydterminalen har 32 gates. Den officielle åbning af den centrale terminal, der nu hedder Sydterminalen, med 11 gates, foregik den 9. juni 1958. Gatwick var en af ​​verdens første lufthavne med en lukket terminal, som gjorde det muligt for passagerer at gå under dækning til venteområder i nærheden af ​​flyet. Et andet træk ved Gatwicks nye terminal var dens modulopbyggede design, der tillod efterfølgende, trinvis udvidelse.

Efterhånden som antallet af passagerer voksede, blev en cirkulær finger tilføjet til terminalbygningen. Det var forbundet til hovedterminalen med Storbritanniens første automatiserede people mover-system. Dette erstattede den oprindelige nordlige finger fra 1962; og people moveren blev efterfølgende erstattet med en gangbro og rullende fortove.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Nordterminalen (North Terminal)

Den nordlige terminal har 33 gates, inklusive en, der kan understøtte en Airbus A380. Byggeriet begyndte på den nordlige terminal på land, der tidligere var øremærket til en anden landingsbane i planforslaget fra maj 1970. Dette var det største byggeprojekt syd for London i 1980’erne, og kostede 200 millioner pund.

I 1991 fik teminalen tilføjet en ny finger og den 16. maj 2005 åbnede den nye Pier 6 til en pris af £110 millioner, med yderligere 11 gates. Endnu en stor udvidelse til terminalen blev åbnet af tidligere premierminister John Major i november 2011.

I både North Terminal og South Terminal, finder du talrige spisesteder og et godt udvalg af butikker med alt fra modetøj til bøger. Der er også hæveautomater i begge terminaler både før og efter sikkerhedstjekket.

Du finder skranker fra alle de store billejeselskaber i begge terminaler.

Find billig billeje i Gatwick Lufthavn

Søg efter billig billeje i Gatwick lufthavn, der også kendes som London Gatwick Airport (lufthavnskode LGW) i søgemaskinen her på Billeje.info. Søgemaskinen sammenligner priser på billeje fra alle biludlejningsselskaberne i lufthavnen, som omfatter Hertz, Avis, Europcar og Sixt. Når du bestiller billeje i Gatwick lufthavn, er alle priser inkl. fri kilometer og uden skjulte gebyrer.

Med billig billeje i Gatwick Lufthavn kan du ikke blot hurtigt komme til London, men har desuden under 10 minutters kørsel til M25 ringvejen (junction 7) omkring London, hvorfra der er forbindelse ikke blot til den engelske hovedstad, men til hele det nationale motorvejsnetværk.

Lander du i Gatwick, er du for eksempel på den rigtige side af London til at køre en tur sydpå til den engelske sydkyst for at besøge populære kystbyer som Brighton og Eastbourne. Med en lejebil kan du også på kort tid nå til Surrey Hills mod nordvest eller ligeledes naturskønne South Downs Nationalpark mod sydvest. Ligger dit endelige rejsemål nord for London, kan du slippe uden om den tætteste trafik ved blot at følge M25-ringvejen rundt om byen, indtil du rammer M1, der fører nordpå.

Bestil billeje i Gatwick Lufthavn hjemmefra, så du er sikker på at der står en lejebil klar, når du lander fra Danmark. Ved at bestille din biludlejning online, har du desuden bedst mulighed for i ro og mag, at finde den billigste lejebil i Gatwick Lufthavn.

Populære destinationer med billeje

Selvom Gatwick bryster sig af at tilbyde de hurtigste forbindelser ind til det centrale London, er det ikke kun den spændende metropol, der ligger inden for din rækkevidde, hvis du vælger at leje en bil i Gatwick Lufthavn.

  • London
  • Brighton: Populær badeby ved Den Engelske Kanal, der er kendt for sin sandstrand og lange mole.
  • South Downs National Park: Udforsk de smukke landskaber i det sydlige England med små idylliske landsbyer med hyggelige B&Bs.
  • Kent: Også kendt som “The Garden of England”, hvor du kan opleve dramatiske hvide klinter og bølgende landskaber med små historiske slotte og imponerende katedraler.

Find flere oplysninger om lufthavnen på den officielle hjemmeside

Find den billigste lejebil i Gatwick Lufthavn Find Billeje her --> Sammenlign priser her