Billeje i Australien

billig billeje i Australien

Billeje i Australien er den ideelle løsning, hvis man ønsker at opleve mest muligt af dette enorme land. Lige fra Great Barrier Reef til Uluru, Ayer’s Rock og de mange naturskønne områder der findes i landet. Find den billigste løsning med Billeje.info’s søgemaskine.

Der er mange muligheder i Australien: Man kan lære om den originale befolkning, se operahuset og Harbour Bridge i Sydney, eller besøge de forskellige australske byer, med hver sin forskelligartede kultur og de mange kulinariske oplevelser.

billig billeje i Australien

Billig lejebil i Australien

Australien er verdens 6.-største land – faktisk et helt kontinent – men har kun ca. 26. mio. indbyggere, som i øvrigt primært har bosat sig langs den østlige og sydlige kyst, hvor man finder velkendte bynavne som Sydney (5,2 mio. indbyggere), Melbourne (4,9 mio.), Adelaide (1,3 mio.) og Brisbane (2,4 mio.). Helt alene på vestkysten ligger Perth (2 mio.), mens Darwin (150.000) er eneste ‘store’ by i nord. Det centrale Australien er så varmt og tørt at her næsten ingen mennesker bor – her kender man kun Alice Springs med sølle 26.000 indbyggere. Hovedstaden hedder Canberra og ligger mellem Sydney og Melbourne.

Da landet er så stort og har noget for enhver smag er det oplagt at leje en bil og køre landet tyndt, men det ligger også fast, at hvis du kun har 3-4 uger til rådighed, så giver det god mening at flyve mellem nogle af byerne. På den måde kan du opleve byerne og naturen indgående, og ‘springe over’ de mere kedelige stræk. Når du booker en lejebil i Australien med Billeje.info, kan du vælge om du vil aflevere din bil samme sted som du afhentede den, eller om du vil aflevere et andet sted.

På det australske marked dominerer seks store biludlejningsselskaber med kendte navne, nemlig Avis, Budget, Hertz, Thrifty, Enterprise og Europcar, ligesom det lokale brand East Coast Car Rentals også har en betydelig markedsandel.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Mest populære roadtrips i Australien

 • Op ad Australiens østkyst, fx. Sydney til Cairns
 • Great Ocean Road, en del af turen fra Melbourne til Adelaide
 • Mellem metropolerne Sydney og Melbourne
 • Det vestlige Australien, med udgangspunkt i Perth
 • Det tropiske Nord – Darwin og omegn
 • Australiens outback
 • Darwin til Adelaide, via Alice Springs og Uluru (Ayers Rock)

Når du er ankommet til Australien og har afhentet din lejebil, kan du starte din rejse med det samme, men du skal være forberedt på de store afstande. I Australien er en lejebil den nemmeste måde at besøge nogle af de mere fjerntliggende, landlige områder og kystveje, men vær opmærksom på, at nogle biludlejningsfirmaer ikke tillader kørsel på ikke-asfalterede veje, ej heller hvis vejen officielt er en bivej. Husk at holde øje med dit brændstofniveau, og husk at holde godt med pauser, når du kører en længere distance.

Byer og seværdigheder

Billeje.info tilbyder udlejning af biler i mange byer i Australien. Man kan for eksempel hente sin bil i Sydney, Melbourne, Perth, Cairns, Canberra, Darwin, Adelaide og Brisbane, foruden en række mindre byer og de fleste lufthavne. Derudover tilbyder Billeje.info online booking, således at leje af bil er utroligt let og kan klares, inden man er ankommet til Australien.

Australiens byer har utroligt meget at byde på. Sydney er for eksempel en utrolig populær destination og har mange seværdigheder såsom Sydney Harbour Bridge, Operaen, museer/gallerier, fantastiske butikker til enhver smag og et fabelagtigt natteliv. Vil man gerne opleve Sydney uden for centrum vil det være oplagt at tage sin lejede bil og køre en tur ud til Bondi Beach, Manly Beach, The Blue Mountains og Hunter Valley som er kendt for sine vinmarker.

Bor du til gengæld i Brisbane, kan man med fordel bruge sin lejede bil til at køre en tur til The Gold Coast, som er kendt for sine strande og forlystelsesparker. Er Melbourne din base, vil din lejebil kunne tage dig på opdagelse til Phillip Island eller en lille “roadtrip” langs den utroligt smukke kystvej.

Billeje i Australiens lufthavne

Pga. de store afstande, er flytransport en integreret del af at rejse i Australien. Der er derfor også et stort udbud af lejebiler i alle lufthavne, og alle de store biludlejningsselskaber har kontorer i de fleste lufthavne. De største lufthavne i Australien er:

 1. Sydney lufthavn ‘Kingsford Smith’ (SYD)
 2. Melbourne lufthavn ‘Tullamarine’ (MEL)
 3. Brisbane lufthavn (BNE)
 4. Perth lufthavn (PER)
 5. Adelaide lufthavn (ADL)
 6. Gold Coast lufthavn (OOL)
 7. Cairns lufthavn (CNS)
 8. Canberra lufthavn (CBR)
 9. Hobart lufthavn (HBA)
 10. Darwin lufthavn (DRW)

Australien har en række lokale flyselskaber, hvor de mest kendte er Qantas, Virgin Australia og Jetstar. Qantas er Australiens nationale flyselskab og det eneste selskab, som opererer en non-stop flyrute mellem Australien og Europa (Perth – London). Ofte går forbindelser fra Europa til Australien enten via Mellemøsten, eller via fx. Singapore eller Bangkok i Asien. Ofte vil mindst den ene flyvning være på over 12 timer. Samtidig er tidsforskellen på op til 10 timer mellem Danmark og fx. Sydney, så det anbefales at tage mindst én overnatning ved ankomst, inden man begiver sig ud på langfart i sin lejebil. Det er stort set umuligt at undgå jetlag på så lang en rejse.

Det smukke landskab i Australien

Australien er verdens tørreste og fladeste kontinent, og vil man gerne væk fra storbyen og opleve ‘det rigtige Australien’, er det en god ide at tage mod den nordlige del af Australien. Man kan for eksempel leje en bil i Darwin eller Alice Springs og udforske det utroligt smukke, røde landskab, som kun kan ses på denne del af kloden. Man kan køre mange forskellige ruter i sin lejede bil, herimellem Red Centre Way som begynder ved Alice Springs og tager dig igennem et spektakulært sceneri via West MacDonnell Ranges, Glen Helen, Kings Canyon, Uluru (Ayers Rock), Kata Tjuta og Rainbow Valley.

Selvom Australien som udgangspunkt er ret fladt, så kan landet faktisk byde på verdens 3.-længste bjergkæde, Great Dividing Range, som i længde kun overgås af Rocky Mountains og Andesbjergene. Bjergkæden strækker sig over svimlende 3.500 km i hele Australiens ‘højde’ og kaldes også for Eastern Highlands, da en stor del af bjergkæden minder mere om bakker og højdedrag, end om egentlige bjergmassiver. Man kan dog nå op i 2.200 meters højde på Mount Kosciuszko, som ligger i den del af kæden, som hedder Snowy Mountains.

Umiddelbart vest for Sydney ligger den del af bjergene som kaldes Blue Mountains, og har man tid til det, anbefales det at leje en bil i Sydney og begive sig op i højderne. Her findes både enestående naturoplevelser og også en del af det mere menneskeskabte.

Gode råd når du kører bil i Australien

Der er nogle få ting man skal tænke på når man kører rundt i en lejet bil i Australien. For at man kan få lov til at køre en lejet bil rundt i Australien, skal man have et gyldigt kørekort og altid have sit kørekort på sig.

I Australien kører man i venstre side, ligesom i England og det er lovpligtigt at køre med sele – ligesom det er i Danmark. Det er en selvfølge, at man skal overholde fartbegrænsningen, men der er forskellige fartgrænser i de forskellige stater og det er derfor en god ide at tjekke, hvad fartgrænsen er i den stat man skal igennem, inden man tager afsted på sin bilferie.

Australien har en række betalingsveje – toll roads – særligt omkring de store byer Melbourne, Sydney og Brisbane. De fleste lejebiler er udstyret med et såkaldt e-tag, som automatisk registreret når du kører på en betalingsvej, og som automatisk hæver beløbene på dit betalingskort efter endt leje. Det er smart, men vær opmærksom, da det kan blive til en større beløb i efterbetaling, hvis du ligger og cruiser rundt i Sydney i din lejebil.

Information om Australien

Australien er et stort land med et areal på 7.686.850 km2, omringet af det Indiske Ocean, Stillehavet og Sydhavet. Australien har en kystlinje på omkring 25.000 km med smukke og afvekslende scenerier, som gør det ideelt at tage en bilrejse netop langs kystlinjen, fx. ad den kendte Great Ocean Road.

Det meste af Australien består af ørken og savanne og det er derfor verdens fladeste og mest tørre kontinent. Det er kun de sydøstlige og sydvestlige hjørner af Australien der har et tempereret klima. Den nordlige del af Australien er dækket af regnskove, skove, græsmarker og ørken, der har et tropisk klima. Den mest kendte klippeformation Uluru (bedre kendt som Ayers Rock) findes i Northern Territory og er omringet af det kendte røde sand, som har sin farve fra rusten malm og metal som findes i sandet.

Planlægger du en bilrejse gennem Australien, kan du leje en bil via Billeje.info. Landet er som du sikkert nu allerede ved oplagt til en bilferie, også sammen med hele familien. Indtast dine ønsker i søgemaskinen og sammenlign priser fra alle biludlejningsfirmaer i Australien. Inden du bestiller din bil, så husk at læse gode råd og selve lejebetingelserne da de ofte er lidt anderledes end dem vi kender i Europa. Du finder lejebetingelserne i step 2 i søgemaskinen.

Du kan læse rigtigt meget mere om Australien på den officielle hjemmeside for turisme i landet.

Bestil din lejebil på forhånd

Den bedste måde at arrangere biludlejning i Australien er ved at forudbestille en lejebil. Brug vores søgemaskine her på siden for at opnå den bedste pris til dine behov. Det kan anbefales at arrangere afhentning af lejebilen i lufthavnen, så man nemt kan køre direkte til sit hotel. Når din billeje er arrangeret, kan du slappe af, vel vidende at du kan nyde friheden og komforten ved en lejebil, og udforske landet når du ankommer til Australien.

Operahuset i Sydney. Kilde: Hai Linh Truong

Går næste rejse til Australien, er det en god idé at booke leje af bil til jeres ferie i det australske. Med billeje i Australien kommer I nemmest rundt og oplever det område, I er rejst til.

Australien har masser af oplevelser at byde på, som man nemmest når, når man har adgang til en lejebil. Lige fra det berømte operahus i Sydney ved havnen til den utrolige og særlige australske natur, som man finder uden for byområderne.

Lej en bil i Australien

Mange tager til Australien for at få et glimt af den australske kultur. Aboriginerne er dog sjældne at se, men I kan dog udforske den australske kultur og historie gennem tiderne på Australian Museum i Sydney. Lejer I en bil, kan I også tage ud til en af Australiens mange nationalparker, der ligger rundt omkring i landet, og hvor der kan være chance for at se en af Australiens nationalsymboler, nemlig kænguruen eller koalaen.

Det er en god idé at booke biludlejning i Australien, uanset hvor i landet, I vælger at tage hen på jeres ferie, og I kan spare mange penge, hvis i lejer bilen i god tid, før I tager af sted.

Find den billigste lejebil i Australien Find Billeje her --> Sammenlign priser her