Billeje i Newcastle

Newcastle Australien

Udsigt fra Newcastle centrum mod Nobbys Head. Foto: Roanish, CC BY 2.0.

Newcastle som ligger i den australske delstat New South Wales omkring 170 kilometer nordøst for Sydney, er knudepunkt for et spændende område, der har meget at byde på med alt fra bjerge og strande til anerkendte restauranter og vingårde. Alt sammen kan du nemt opleve, hvis du bestiller biludlejning i Newcastle.

Fra straffekoloni til kulturcentrum

Newcastle kan bryste sig af både at være Australiens næstældste by og den næststørste. Byen blev etableret i 1797 efter fund af store mængder kul, som nemt kunne skibes ud. Den berømte opdagelsesrejsende James Cook sejlede dog allerede forbi her i 1770 og noterede sig, at her lå en iøjefaldende holm ved indgangen til den naturlige havn. Den er nu kendt som Nobbys Head og er i dag et populært udflugtsmål for både lokale og besøgende i Newcastle takket være den tilhørende flotte sandstrand.

De første mange år efter grundlæggelsen var Newcastle dog ikke et sted man rejste til for at slappe af på stranden. Tværtimod var det her man sendte de farligste straffefanger til for at arbejde i kulminerne. Efter de første årtier som straffelejr under strengt militært styre begyndte man langsomt at udvikle en egentlig by her med veje, skoler og lignende, mens hovedparten af fangerne blev sendt til andre kolonier. Kulminedriften fortsatte dog og kulindustrien er stadig afgørende for byens økonomi.

De senere år har man i Newcastle dog gjort en indsats for at profilere byen som et kulturelt centrum for regionen. Rundt om i byen kan du derfor se gamle industribygninger, der har fået nye funktioner som for eksempel museer eller gallerier. Områdets surfkultur og det hyggelige caféliv gør da også Newcastle til et attraktivt rejsemål, der byder på mange forskellige slags aktiviteter og oplevelser – især hvis du har en lejebil til rådighed.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Finde den billigste billeje i Newcastle

Der er kun et par timers kørsel (en smuttur efter australske forhold) fra Sydney til Newcastle. Det er dog også muligt at flyve hertil. Newcastle Lufthavn (lufthavnskode: NTL), der ligger omkring 25 minutters kørsel fra byen, har således adskillige daglige forbindelser til blandt andet Sydney. Flyveturen byder på flotte udsigter over strandene mellem Newcastle og Sydney, som næsten i sig selv gør det værd at tage flyet fremfor bus eller bil.

En lejebil er til gengæld et must, hvis du efter landing vil have mest muligt ud af din tid i og omkring Newcastle. Du finder et godt udvalg af biludlejningsfirmaer i både lufthavnen og inde i selve byen, heriblandt velkendte udlejere som Europcar, Hertz og Budget Car, men også en række lokale firmaer, der ofte også har gode priser.

Billeje giver dig optimale muligheder for at udforske ikke blot seværdighederne i Newcastle, men også for at tage på kortere eller længere udflugter rundt i området. Inden for én times kørsel kan du for eksempel besøge en stribe fantastiske badestrande, anerkendte vingårde i Hunter Valley, regnskoven i Barrington Tops National Park og Asutraliens største saltvandssø, Lake Macquarie, der byder på masser af familievenlige vandsportsaktiviteter.

Brug søgemaskine øverst her på siden til at finde og bestille billeje i Newcastle. Det er nemt og hurtigt! Men ikke mindst er det din bedste chance for at finde den billigste pris på netop den type køretøj, du har brug for til din rejse.

Find den billigste lejebil i Newcastle Find Billeje her --> Sammenlign priser her