bil på vej

Efter et par turbulente år med skyhøje priser på billeje som følge af coronapandemien, er der endelig billige lejebiler i horisonten. Priserne er begyndt at falde, hvilket giver dig gode muligheder for at spare mange penge på din næste billeje. Men selvom det nu er blevet billigere, er der stadig en række faldgruber, du bør være opmærksom på for at sikre dig den bedste pris på din lejebil uden skjulte omkostninger.

Her vil jeg guide dig igennem, hvordan du undgår de mest almindelige fejl ved booking af billeje. Det er nogle få simple, men vigtige tips til, hvordan du kan gøre din næste billeje både billigere og mere problemfri.

Du sammenligner ikke priser

Dette er nok den største fejl, du kan begå, hvis du vil havde den billigste pris på din lejebil. Selvom biludlejningsfirmaer generelt konkurrerer intensivt på priserne, betyder det ikke nødvendigvis, at deres tilbud altid ligger tæt på hinanden. Markedet for billeje er komplekst og varierende, og priserne kan svinge betydeligt mellem forskellige udbydere og geografiske områder.

Derfor bør du først og fremmest gøre dig selv den tjeneste at bruge søgemaskinen her på siden. Ved hjælp af den kan du på få sekunder få et overblik over priser fra mange forskellige biludlejningsfirmaer. Den finder priser fra Avis, Europcar, Hertz, Sixt og en lang række andre udlejere i hele verden. Det giver dig den bedste chance for at finde det absolut bedste tilbud på den lejebil, du efterspørger.

Husk, at det desuden ikke kun handler om at finde den laveste pris, men også at finde en lejebil, der bedst matcher dine specifikke behov og ønsker. I søgemaskinen får du et godt overblik over de forskellig biler og kan nemt vælge den, som passer bedst til dine ønsker for pris, størrelse, udstyr og så videre.

Du bestiller din lejebil for sent

Det kan være fristende at vente med at bestille din lejebil til sidste øjeblik i håbet om, at der dukker et uimodståeligt slagtilbud op. Men erfaringen viser dog, at det er ved at bestille i god tid – gerne flere måneder forud – at du får de mest fordelagtige priser.

Biludlejningsbranchen fungerer meget som flyindustrien, hvor priserne ofte stiger, jo tættere man kommer på datoen for brug. Dette skyldes, at udlejningsfirmaerne tilpasser deres priser baseret på tilgængelighed og efterspørgsel. Det vil du især se op mod populære ferieperioder og helligdage, hvor der næsten altid er rift om de billigste lejebiler. Ved at booke din bil i god tid sikrer du dig ikke kun en bedre pris, men også at du kan få præcis den biltype, du ønsker.

Så vent ikke til sidste øjeblik – planlæg i stedet i god tid og nyd fordelene ved tidlig reservation. Husk desuden, at det typisk er gratis at afbestille din billeje helt indtil 48 timer inden afhentning, såfremt du har bestilt den mere end 4-5 måneder inden afhentning. Skulle priserne mod forventning falde kraftigt i tiden op til, at du skal bruge din lejebil, har du så mulighed for eventuelt at afbestille og booke igen.

Du rejser i højsæsonen

Ok, det er nok ikke helt fair at kalde dette for en egentlig fejl, da det jo kan være svært at undgå. Det er dog alligevel værd at være opmærksom på, at ligesom det gælder for flybilletter og hoteller, så er priserne på billeje også typisk markant højere i de populære ferieperioder og ved højtider. Det er simpelthen et spørgsmål om udbud og efterspørgsel. I perioder hvor mange rejser, som skolernes sommerferie, jul og påske, stiger efterspørgslen på billeje, og priserne følger med op.

Hvis du er fleksibel med dine rejsedatoer, kan det derfor betale sig at planlægge din ferie uden for sådanne perioder. Undgår du højsæsonen kan du spare betydeligt på din billeje, lettere få den ønskede model og sandsynligvis samtidig nyde godt af mindre trængsel på dit rejsemål.

billist
Foto: Pixabay

Du betaler for meget for forsikringer

Forsikringer er en af de ting, der oftest giver anledning til klager i forbindelse med billeje. Nogle udlejningsfirmaer har desværre ry for ved udlevering af bilen at forsøge at presse deres kunder til at tegne ekstra, unødvendige forsikringer. I det øjeblik, du står der i udlejningskontoret, kan dette være en udfordrende situation. Du ønsker sandsynligvis blot at komme hurtigt videre på din rejse, og måske står du uden alternative transportmuligheder, hvilket gør det fristende blot at acceptere de ekstra forsikringer.

Det er vigtigt at holde hovedet koldt og huske på, at du ofte allerede er dækket på andre måder, såsom din via din rejseforsikring eller et kreditkort, der inkluderer lejebilsforsikring. Inden du rejser, bør du derfor nøje undersøge, hvilke forsikringer du allerede har og gennemgå vilkårene for disse, så du kan undgå at betale for dobbeltdækning. Vær kritisk og spørg ind til hver enkelt forsikring, udlejningsfirmaet tilbyder, og vurder, om det virkelig er nødvendigt for dig, inden du skriver under på noget som helst.

Du bruger det forkerte kreditkort

Dette hænger lidt sammen med forsikringerne. Det er således almindeligt, at biludlejere reserverer et beløb på dit kreditkort ved udleveringen af lejebilen. Dette de for at sikre sig dækning af eventuelle skader eller andre omkostninger, der kan opstå under lejeperioden. Det er især tilfældet, hvis du har købt din egen forsikring. Så vil biludlejeren være helt sikker på at kunne få betaling for udbedring af eventuelle skader fra dig. Penge, som du så bagefter selv skal sørge for at få refunderet fra din forsikring.

Problemet opstår, når det kreditkort, du planlægger at bruge, ikke accepteres af udlejningsfirmaet, eller hvis der ikke er nok tilgængelig kredit til at dække reservationen. Sørg for, at dit kort har tilstrækkelig kredit tilgængelig og er et af de mærker, som firmaet accepterer. Og husk – navnet på det kort, du bruger, skal matche navnet på den person, der står på lejebestillingsformularen.

Læs mere om forsikring af lejebil

Du ankommer for sent

Bliver dit fly forsinket eller opstår der andre forhindringer, når du måske ikke frem til udlejningskontoret til aftalt tid. Uanset grunden skal du du være opmærksom på, at biludlejningsfirmaerne ofte forebeholder sig ret til at ophæve din reservation efter et vist tidsrum. Også ved forudbetalt billeje er der altså grænser for, hvor forsinket du kan være.

Giv derfor din biludlejer besked om forsinkelsen så hurtigt som muligt. Normalt vil udlejeren være mere fleksible, hvis du på forhånd har orienteret dem om, at du er sent på den.

Derfor bør du give dit biludlejningsfirma besked ved forsinkelse

Du tjekker ikke lejebilen for skader

Dette kan ikke siges for tit: Når du modtager din lejebil, er det vigtigt, at du er grundig med at inspicere bilen for synlige skader og mangler inden du kører afsted. Puds derfor brillerne og gå en runde omkring bilen for nøje at undersøge den for ridser, buler, stenslag og andre tegn på skader. Hvis du opdager noget, skal det straks påpeges over for udlejningsfirmaet, så det kan blive noteret korrekt på lejekontrakten. Dokumetér gerne selv skader med fotos.

Afleverer du din lejebil i åbningstiden, så sørg gerne for at den bliver kontrolleret af en ansat på dette tidspunkt. Få også en kopi af kontrolrapporten, som dokumenterer, at du ikke har lavet nye skader på bilen, kilometertal og optankning.

Afslutning er det vigtigt at sige, at trods disse faldgruber behøver du ikke være nervøs for at leje en bil. For langt de fleste kunder er billejen en fuldstændig problemfri oplevelse, som åbner op for at rejse med en høj grad af frihed. God tur!

Husk, at du kan finde svar på de mest almindelige spørgsmål om billeje her på Billeje.info i vores FAQ

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *