Hertz udlejningskontor. Foto: Hertz.

Er dit fly meget forsinket, eller er du af en anden grund sent på den, skal du være opmærksom på, at biludlejningsfirmaer ofte forebeholder sig ret til at ophæve en reservation efter et vist tidsrum. Også ved forudbetalt billeje er der grænser for, hvor forsinket du kan være.

Frist for afhentning

Kan du se, at du bliver forsinket i forhold til det aftalte afhentningstidspunkt, er det en god ide så vidt muligt at give dit biludlejningsfirma besked. Normalt vil din udlejer være mere fleksible, hvis de på forhånd er orienteret om, at du er sent på den.

I vilkårene hos Hertz står der for eksempel i skrivende stund om reservationer med afhentning i lufthavne: “Reservationer holdes i to timer efter det reserverede afhentningstidspunkt, medmindre du kontakter dit reservationscenter for at ændre din ankomsttid. To timer efter det reserverede afhentningstidspunkt vil den reserverede bil blive gjort tilgængelig for andre kunder. Hvis du ankommer til stedet mere end to timer efter det reserverede afhentningstidspunkt, vil vi forsøge at skaffe dig et køretøj, men tilgængelighed kan ikke garanteres.”

Afhentes lejebilen på et ikke-lufthavns udlejningskontor er fristen kun en time.

Har du allerede betalt for billejen, er fristerne for afhentning som regel længere. Hos Hertz skal du for eksempel i lufthavnene blot afhente bilen på den angivne dato (inden for åbningstid), mens fristen hos ikke-lufthavns udlejningskontorer er forlænget til to timer.

Bemærk at de omtalte lejebetingelser fra Hertz ikke nødvendigvis er de samme, som gælder for de andre biludlejningsfirmaer i søgemaskinen her på siden. Derfor anbefaler vi, at du altid selv læser dine lejebetingelser grundigt igennem. Så ved du blandt andet om dit biludlejningsfirma forebeholder sig ret til at udleje din bil til anden side ved forsinkelse.

Har du spørgsmål om billeje i CarTrawler’s søgemaskine her på siden vedrørende lejekontrakt, betaling, forsikringer etc. skal du rette hevendelse direkte til CarTrawlers kundeservice, der har åbent 24 timer i døgnet. Læs mere i Kontakt & service

Holder øje med flyforsinkelser

Har du undret dig over, hvorfor din biludlejer ofte beder dig oplyse, hvilken flyafgang du er med? Dette er netop for, at biludlejningsfirmaet i lufthavnen i tilfælde af forsinkelse kan se om det eventuelt skyldes flyforsinkelse.

Forudsat at flyselskabet har varslet forsinkelsen til ankomstlufthavnen, vil biludlejningsfirmaet så ofte sørge for, at der stadig er nogen til at betjene dig og udlevere din lejebil, selvom det er efter udlejningskontorets normale åbningstid.

Bestil billig billeje i hele verden

Har du brug for en billig lejebil til din næste rejse? I søgemaskinen fra Cartrawler kan du nemt finde de bedste tilbud fra en bred vifte af store og små biludlejningsfirmaer i hele verden.

Du kan med fordel benytte filterfunktionen, hvis du er på udkig efter en bestemt type bil.

Vi vil gerne høre fra dig, hvis du har spørgsmål, yderligere information eller andet, som vi alle kan have glæde af. Læg en kommentar herunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *