Billeje i Rom

Besøg Colosseum og alle de andre spændende seværdigheder i Rom med billeje. Foto: Tillea

Find den billigste billeje i Rom online her på Billeje.info – sammenlign priser på lejebiler i Rom fra mere end 500 biludlejningsselskaber i søgemaskinen foroven. Endda typisk med fri afbestilling indtil 48 timer før afhentning.

Rom er den største destination når det gælder biludlejning i Italien og du finder derfor et stor udvalg af lejebiler og gode tilbud. At leje bil i Rom er ikke til megen glæde, da de offentlige transportmuligheder gør det let at komme rundt i byen. Der er imidlertid en ringvej rundt om byen, som er forbundet til en større vej kaldt Autostrada del Sole, og her kan en lejet bil være til stor gavn, når man kører ud af byen for at udforske de mange seværdigheder både nord- og sydpå.

En billeje vil give dig mulighed for at tage en pause fra den uhyre travle by, måske køre en tur til Palestrina, som er en lille by, som skjuler ruinerne af et stort tempel; eller til Cerveter, som er en etrusker by, med huse fyldt med gravkamre til de døde midt i det fredfyldte landskab. Rom er den evige stad, hvor turister igen og igen kan finde nye veje. Som centrum for Romerriget har Rom en historie, som kun få andre byer, og det ses fortsat mange steder i kvartererne omkring Roms syv høje.

Alle veje fører til Rom, siges det. Det er godt, for ét besøg er sjældent nok. Romerne, klimaet, historien og gastronomien giver byen en rigtig dejlig sydlandsk atmosfære, som altid er værd at tænke sig tilbage til.

Rom historisk overblik

Sagnet fortæller, at tvillingebrødrene Romulus og Remus drev i land fra Tiberen på netop det sted, hvor Romulus senere grundlagde Rom, efter at være opfostret af en hunulv og efter at have dræbt Remus i kampen om magten.
Rom menes grundlagt i 753 f.Kr. ved en række bosættelser på højene omkring Tiberen. Konger regerede Rom, og Romulus var den første. Kongerne menes at have været etruskiske, og deres rige voksede med befæstninger i det centrale Italien. I Rom blomstrede den sociale udvikling, og det medførte efter syv konger, at Rom blev en republik, hvilket gradvist mindskede etruskernes magt i hele Italien. Rom udvidede sit rige og kontrollerede inden for få århundreder hele det centrale og sydlige Italien.

Områdets store fjende Kartago blev efter de tre puniske krige endeligt besejret i 146 f.Kr., og Roms dominans i hele Middelhavsregionen startede. Rom som centrum for hele regionen voksede, og der blev hele tiden erobret nye provinser til Romerriget. Samtidigt med erobringerne i udlandet, steg spændingerne i Rom, og det udløste flere borgerkrige. Reelt fik opstandene først betydning med Brutus’ drab på Julius Cæsar i 44 f.Kr. Drabet skulle modvirke det snigende diktatur, men i stedet gik Rom i 27 f.Kr. fra republik til kejserrige. Under de første mange kejsere voksede Romerriget og samtidigt Rom. Der blev igangsat storstilede byggeprojekter, som man også kan se i dag, bl.a Colosseum. I 116 nåede Romerriget sin største udstrækning, og Rom havde en million indbyggere. Hele den betydningsfulde verden blev regeret fra Rom.

Fra 161 forekom der interne kampe i det store rige, specielt fra de østlige provinser. Efter administrative op- og nedture blev hovedstaden flyttet fra Rom til Byzans, der blev omdøbt til Konstantinopel. Efter 65 år med hovedstad i Konstantinopel, blev riget i 395 delt i to, det Øst- og det Vestromerske Rige. Ravenna lev hovedstad, og Roms nedtur fulgte herefter nedgangen i det Vestromerske Rige, der endeligt gik til grunde i 476, da tyskeren Ottokar overvandt Roms foreløbigt sidste kejser. Kristendommen vandt frem i betydning frem for kejserens magt, og fremover blev paven leder i Rom. Byen blev underlagt det Østromerske Rige. Samtidigt øgede paverne byens religiøse betydning i forhold til konstantinopel. Den blev stadfæstet som kristendommens centrum. Romsstyrke aftog i 700-tallet, og byens indbyggertal var indskrænket til 35.000, da pavestaten blev tildelt nye landområder for sin støtte til Frankerriget.

I 800 blev Karl den Store kronet til kejser i det nye Tysk-Romerske Rige. I de følgende 400 år fik paven stadigt mere magt. Nye kirker blev opført, men ellers var der ingen større opblomstring. I 1079 underkastede det verdslige Tysk-Romerske Rige sig også paven. I 1309 flyttede paven til Avignon for at vende tilbage til Rom i 1377. I perioden havde der været verdslige forsøg på at oprette en storkommune, men pavens magt blev hver gang hurtigt genetableret. Roms renæssance startede hurtigt derefter. I 1400-tallets start havde byen ca. 20.000 indbyggere, men bl.a. den kulturelle udvikling, der nu skete, medførte en vækst. Fontæner, pladser og kirker blev anlagt i stor stil. Udviklingen fortsatte de følgende århundreder, dog afbrudt af barbarens angreb. Paven søgte at vedligeholde Roms religiøse status i de mange nye europæiske stater.

I 1798 invaderede franske tropper området, og Frankrig udråbte Rom til republik, hvilket den forblev til Napoleons fald i 1814. I årtierne efter reagerede paven atter, men den italienske nationalisme var stigende, og i 1861 grundlagdes Italien, som Rom tilsluttede sig i 1870. Rom blev Italiens hovedstad i 1871, og pavens magt blev flyttet til Vatikanet. Efter års uenighed blev Vatikanstaten i 1929 dannet med paven som overhoved. I 1922 faldt monarkiet i Rom, og Mussolini overtog magten de følgende 21 år. Efter et kort monarki blev Italien i 1946 republik. Landet har gennemlevet en stor økonomisk udvikling de seneste 50 år, og Rom har bl.a. været vært for de Olympiske Lege i 1960.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Til havet med billeje

Hvis du ønsker at se havet, giver billejen dig mulighed for at tage til Terracina, en gammel by, med en lang sandet strand samt en ruin af et romersk tempel, eller til Sperlonga, som også blander kysten med arkæologi. Vinkelskere vil nyde en tur til Frascati, som er en smuk by der ligger på en bakke og som er hjemby for Frascati vinen.

Rom er blandt verdens førende indkøbsbyer, og over det meste af byen ligger der butikker i de mange små gader. Nogle af Roms store indkøbssteder med kædebutikker og større specialforretninger er Via Nazionale i Stazione Terminiområdet samt på og omkring Piazza Berberini og Piazza Colonna, hvor der også ligger et varehus. De eksklusive modeforretninger ligger hovedsageligt i området ved Piazza di Spagna, bl.a. i Via Condotti og i Via Borgognona.Der ligger forskellige markeder, bl.a. på Via Sannio, Campo de Fiori og Piazza delle Unita, hvor der sælges kunsthåndværk, tøj, brugsgenstande etc. Vil man se på antikviteter er Via del Babuino en af de bedste gader.

Gastronomi i Rom

I Rom kan man overalt spise velsmagende italienske retter som pizza og pasta. Menukortene er meget varierede, og her er bl.a. meget lækker fisk og skaldyr.Der ligger store turistrestauranter på de mest besøgte steder, men andre steder, f.eks. i sidegaderne, finder man tit italienske restauranter med f.eks. en dagens menu, der ofte er utroligt velsmagende. Spisestederne i bl.a. områderne San Lorenzo og Trestevere er kendte for deres gode italienske køkkener.

Bestil billeje i Rom centrum eller i Rom lufthavn

Billeje i Rom er billig når du sammenligner med mange andre lande og der er utallige muligheder for hvor du ønsker at afhente din lejebil. I søgemaskinen kan du vælge mellem alle biludlejningsselskabernes udlejningssteder både i centrum af Rom eller i en af de tre lufthavne. Husk du kan også uden gebyr vælge at afhente din billeje i Rom og aflevere den i en anden by eller lufthavn i Italien. De to største lufthavne i Rom hedder Fiumicino lufthavn og Campino lufthavn. Aeroporti de Rom Fiumicino er den største lufthavn i Rom og benyttes af alle de kendte flyselskaber, hvor imod Ciampino Rome Airport mest benyttes af lavprisselskaberne. Derfor skal du f.eks. flyve med Ryanair til Rom, skal du bestille din billeje i Ciampino lufthavn.

Rejser du til Rom kan du vælge mellem et stort udbud af hoteller og ferielejligheder centralt i byen. Der kommer masser af turister til Rom året rundt, og derfor er der også et bredt udbud. Hos det danske bureau In-Italia kan du få råd og vejledning om, hvor det er godt og bo, og herigennem booke et hotel eller en ferielejlighed i Rom.

Her kan du læse mere om lufthavnene i Rom.

Sådan finder du en billig lejebil i Rom med Billeje.info

Når du søger efter en billig billeje i Rom på Billeje.info kan du se priser fra alle billeje-selskaber i Rom og sammenligne priser, som altid er inkl. fri kilometer og lovpligtig forsikring. Det er nemt at søge efter en lejebil og du kan søge nøjagtig så mange gange du ønsker. Skulle du komme i en situation hvor du skal afbestille din lejebil, kan dette ske helt op til 7 dage inden ankomst, disse og mange andre informationer om billig billeje i Rom, finder du i vores FAQ.

Du kan læse mere om Rom hos det officielle turistbureau.

Tag med familien til den italienske hovedstad Rom i jeres ferie. Der er masser af oplevelser for både børn og voksne, og de mange seværdigheder gør det næsten umuligt at undvære at bestille billeje i Rom.

Der findes selvfølgelig et væld af museer rundt omkring i Italien og det gælder ikke mindst Rom. Et af de mere spektakulære museer er Pasta-museet, hvor I kan lære alt om pasta og spaghetti, som er uløseligt forbundet med den italienske madkultur. Af de mere sædvanlige, men stadig interessante museer, kan nævnes nationalmuseet og Napoleon-museet.

Bestiller I billig biludlejning fra rent a car firmaer til jeres ferie i Rom, vil I også nemt kunne komme rundt til byens interessante kirker og katedraler, og når I er i Rom, skal I ikke snyde jer selv for at besøge Pavens residens, Vatikanstaten, midt i byen.

Du kan også vælge at leje din bil allerede ved ankomsten til den ene af Roms to lufthavne. Læs here mere om billeje i Roms Ciampino lufthavn og i Roms Fiumicino lufthavn.

Find den billigste lejebil i Rom Find Billeje her --> Sammenlign priser her