Billeje i Rom Ciampino Lufthavn

Rom Ciampino Lufthavn (CIA) er kendt under flere navne og bliver også kaldt for Aeroporto di Roma-Ciampino eller Giovan Battista Pastine Airport. Lufthavnen er “den lille lufthavn” i Rom, men den ligger ganske tæt på selve Rom og har afgange til både ind- og udland. Her kan du finde billeje i Ciampino Lufthavn fra alle udlejningsselskaber.

Lufthavn med historie

Billeje Ciampino lufthavn

Med en lejebil fra Ciampino lufthavn kan du nemt se det bedste af Rom.

Rom Ciampino Lufthavn er en af de ældste lufthavne, der stadig bliver brugt den dag i dag. Siden 1916 har den været åben for offentligheden og indtil 1960 var den Roms primære lufthavn. Med indvielsen af den langt større Fiumicino lufthavn overgik Ciampino i omkring 30 år til kun at modtage privatfly og charterflyvninger, men lige så stille er ruteflyene vendt tilbage hertil, og i 2007 indviede man en udvidet terminal til at tage sig af de mange nye rejsende, som primært kommer hertil med lavprisselskaber.

Easyjet, RyanAir og Wizz Air er nogle af de selskaber som flyver på Ciampino, og sammen med andre lavprisselskaber har de fået flere afgange hertil, så der i dag er mange mennesker, der ankommer til Rom ad denne vej.

Rom Ciampino ligger rimelig tæt på centrum af byen, men er desværre ikke forbundet til centrum med jernbaneforbindelse, og derfor vælger mange at bestille billeje i Rom Ciampino Lufthavn, så man hurtigt kan bevæge sig ind mod Rom i stedet for at vente på en bus eller lign. 5,8 millioner mennesker kom sidste år igennem Rom Ciampino, og derfor har der de seneste par år været mere stress på end hidtil. Når du endelig er i Rom, bør du ikke bruge tiden på dette men derimod bare se så meget af den dejlige by som muligt. Din oplevelse af Rom begynder med billig billeje i Rom Ciampino Lufthavn.

Billigste billeje i Rom Ciampino lufthavn

Hos Billeje.info sammenligner vi priser på billeje fra alle biludlejningsselskaber i Ciampino lufthavn ved Rom. Det kræver derfor ikke et stort detektivarbejde, at leje en bil til din ferie i Rom, Napoli, Umbrien, Toscana, eller hvor dit rejsemål nu engang er. Italien er først og fremmest et forholdsvist billigt land i forhold til Danmark, også når det kommer til biler, som italienerne også selv producerer. Det giver rig mulighed for at finde rigtig billige priser på billeje i Ciampino Lufthavn – særligt hvis man undgår den absolutte højsæson fra start juli til midt september. Lejer du en bil i Ciampino lufthavn, skal du ikke tænke på den lidt indviklede, offentlige transport i området, eller kæmpe med ugennemsigtige priser på taxa-ture eller private busselskaber. Det eneste du skal tænke på er, at samle familien og køre af sted til de ønskede destinationer.

Et godt tip er at benytte søgemaskinens effektive filter til at finde netop den lejebil i Ciampino Lufthavn, som bedst opfylder dine behov og ønsker. Du kan for eksempel bruge filteret til at finde biler fra bestemte biludlejningsselskaber, biler med ekstra udstyr og specialtilbud med eller uden fri kilometer inkluderet i lejeprisen, forskellige brændstofpolitikker og meget mere.

Hvilke biludlejningsselskaber findes i Ciampino lufthavn?

Da der kun er én lufthavnsterminal, og lufthavnen generelt har en begrænset størrelse, er det nemt at finde frem til biludlejningen. Vær dog opmærksom på, at de fleste udlejningsselskaber holder til udenfor terminalen på Via Mario Mameli. Det er ikke længere end en lille gåtur væk. Her finder du bl.a.:

 • Hertz
 • Goldcar
 • Rhodium
 • Sixt
 • Europcar
 • Budget
 • Firefly
 • Locauto Rent
 • Sicily by Car
 • Leasys
 • Maggiore
 • Winrent
 • Auto Europa
 • Dollar
 • Thrifty

Åbningstiderne er fra kl. 7 eller 8 til midnat, med mulighed for key drop, hvis man skal aflevere bil udenfor disse tidspunkter. Vær opmærksom på at få lavet en aftale med biludlejningsselskabet, hvis du ankommer meget sent eller meget tidligt.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Seværdigheder og attraktioner i Rom

Italiens hovedstad er kulturelt centrum i Sydeuropa. Det vil mange mene – i hvert fald historisk. Rom er både en moderne – men også historisk spændende by. Du kan være sikker på, at der hele tiden sker noget i byen. Hvad enten du bevæger dig rundt omkring Colosseum, det største amfiteater der nogensinde er bygget eller i bydelen E.U.R., som blev bygget af fascisterne i 1930‘erne. Oplevelserne står i kø, så det er bare om at vælge, hvilke du synes kan tilfredsstille dit behov.

Hvis du bare er på en kortere ferie, kan det imidlertid være svært at nå det hele, hvorfor man bør benytte sig af billeje allerede fra Rom Ciampino Lufthavn, da dette kan være nøglen til at komme rundt på den bedst mulige måde,

Romerne har sat sit præg på det meste af Europa, og derfor kan man ikke undervurdere Roms vigtighed i historiebøgerne. Den enorme størrelse, Romerriget havde, var forud for sin tid og bliver den dag i dag stadig betragtet som noget helt unikt i verdenshistorien. Når du går rundt i Rom, vil du se steder som Pantheon, Forum Romanum og Konstantinbuen, der fascinerer og viser hvilket storslået rige Rom engang var centrum for. Bestil billeje i Rom Ciampino Lufthavn, så du kan nå at se alle de ting, du skal, før du forlader byen igen.

Rom er en af de byer i verden med den største koncentration af attraktioner og seværdigheder. Det er derfor ærgerligt, hvis ikke man når det hele, og når du endelig er i Rom, vil du opleve, at tiden er knap. Ikke nok med at byen bugner af ting at opleve, så er der også flere større attraktioner i nærheden.

Billig billeje i Rom Ciampino Lufthavn kan være din redning. Din ferie er kort, men du kan nå at opleve så meget med billeje, at det vil føles, som om du har været af sted i flere uger. Tag chancen og få det hele arrangeret, inden du tager af sted.

Transportmuligheder fra Rom Ciampino Lufthavn

Heldigvis er Rom Ciampino Lufthavn tæt placeret på Rom centrum, og det betyder, at du kan tage en bus fra Termini, som er Roms hovedbanegård. Der går derimod ingen toge, så det eneste alternativ er taxa, med mindre du planlægger at leje en bil.

Billeje fra Rom Ciampino Lufthavn vil kunne redde dig for meget besvær. Det kan arrangeres hjemmefra og over nettet, så du ikke skal bekymre dig, når du er landet.

Når du ankommer til Rom behøver transport ikke at være et problem. Billeje i Rom Ciampino Lufthavn er den form for transport, der får dig hurtigst og nemmest frem. Det betyder, at du på denne måde er sikret transport resten af din ferie, og dermed kan lægge denne bekymring bag dig.

Hvis du oven i købet rejser med venner eller familie, så kan det være besværligt at få mange mennesker ind og ud af busser, så de vil med garanti også værdsætte billeje i Rom Ciampino Lufthavn, så I alle følges ad lige fra starten.

Tog, bil og bus

Ciampino ligger 15 kilometer sydøst for Rom’s centrum og ikke langt fra ringvejen rundt om den italienske hovedstad, Grande Reccordo Anulare – GRA. Fra ringvejen kører du fra ved udkørsel 23, og kører via Appia Nuova direkte til lufthavnen i retningen mod Castelli Romani.

Der er desværre ingen togforbindelse til og fra lufthavnen, men det er muligt at tage lokalbus til stationen Ciampino, som ligger ca. 5km fra terminalen. Busser fra Schiaffini (Cotral) har forbindelse med toget og desuden med undergrundsbanerne tættere på centrum.

Schiaffini (tel: +39(0)6 7130 531) er et busselskab som har flere ruter:

 • Til metrostationen Anagnina (metro til Rom’s centrum koster ca. 1 Euro).
 • Til togstationen Ciampino (tog til banegården Termini i centrum koster ca. 2 Euro).
 • Direkte til hovedbanegården Termini.

Terravision (tel: +39(0) 679 494 572) kører også direkte til Termini. Denne bus kører ofte og er noget dyrere. Selskabet har også forbindelser til Leonardo da Vinci (Fiumicino) Lufthavn.

Taxa

Taxaer holder overfor ankomsthallen. De officielle taxaer har taxameter, men nogle gange skal man bede om at få dem slået til. Taxitel (tel: +39(0)679 494 275). Den normale pris til hovedbanegården Termini i Rom beløber sig til ca. 50-60 Euro, men nogle chauffører er ikke blege for at bede om det dobbelte, så vær sikker på, at du har aftalt prisen inden afgang, inklusive udgifter for bagage og almindelig service (tutto inclusivo).

Der findes også en speciel lufthavns taxa shuttle bus, som man kan bestille, inden man lander (tel:+39(0)642 014 507).

Lejebiler i Rom Ciampino Lufthavn

Rom er lig med et væld af oplevelser. Det er også en by, man bør besøge flere gange, men for at få mest muligt ud af din tur bør du tænke, hvordan billig billeje i Rom Ciampino Lufthavn vil gøre det hele meget nemmere for dig. Så snart der er orden i det, kan du få den frihed, som du har behov for. Blandt de mest populære lejebiler i Ciampino finder man særligt minibiler som Fiat 500, Citroen C1 og VW Up. Har man brug for lidt mere plads, findes også Fiat 500L, eller hvis du gerne vil ud og udforske bjergveje, kan du overveje en SUV som fx. Renault Captur.

De fleste vil gerne have styr på det hele, inden de letter fra lufthavnen i Danmark, og hos Billeje.info giver vi dig mulighed for at sammenligne priser og booke din lejebil i Rom Ciampino Lufthavn allerede hjemmefra. På den måde er der styr på tingene, og du kan efterfølgende bare læne dig tilbage og nyde ferien.

Fakta og information

Ciampino Lufthavn i Rom (på italiensk: Aeroporto di Roma-Ciampino eller Giovan Battista Pastine Lufthavn) (IATA: CIA, ICAO: LIRA) er en kombineret civil erhvervs- og militær lufthavn tæt på Rom i Italien. Denne lufthavn ligger 6,5 NM (12,0 km; 7,5 mil) syd sydøst fra det centrale Rom, lige uden for den store ringvej (på italiensk: Grande Raccordo Anulare eller GRA) den cirkulære motorvej rundt om byen.

Ciampino Lufthavn blev åbnet i 1916 og er en af de ældste lufthavne som stadig fungerer. Det var Rom’s vigtigste lufthavn indtil 1960, med omkring 2 millioner rejsende hvert år. Efter at man har åbnet Leonardo da Vinci-Fiumicino Lufthavn, er det næsten udelukkende charter og forretningsrejsende som Ciampino lufthavn servicerer.

Efter årtier med stagnation, har lavpris luftfartsselskaber løftet Ciampino; den er nu en af de travleste og hurtigst voksende lufthavne i Italien. Passagertallet var i 2007 5.402,000 (9,24% fremgang fra 2006; i 2006 havde man endda set en stigning på 16,75% sammenlignet med 2005). Trafikken er nu vokset så meget, at støjgenerne tvinger det italienske transportministerium til at se sig om efter en tredje lufthavn i Rom, hvilket kunne aflaste Ciampino betydeligt. Passagerer flyvningerne var i 2008 4.788,931 med et fald på 11,31% sammenlignet med 2007 på grund af økonomiske kriser og samtidig med at Easylet gradvis har flyttet ruterne til Leonardo da Vinci-Fiumicino Lufthavn.

Terminalerne blev udvidet i begyndelsen af 2007.

Lavprisselskaberne Ryanair og Wizz Air er de eneste luftfartsselskaber som flyver til Ciampino Lufthavn. Fra Danmark flyver Ryanair i skrivende stund fra Billund. Bor du på sjælland kan du flyve med Ryanair fra Malmø Sturup lufthavn.

Forretninger og restauranter

Lufthavnen har indskrænket forretningernes tilbudsvarer, men man kan stadig købe de mest almindelige varer. Der er ingen restauranter, men der er barer og kaffeforretninger.

Bagage

Har man mistet sin bagage, kan man henvende sig på kontoret ENAC/DCA (Ufficio Oggetti Rinvenuti) på første sal i afgangshallen (tel: +39(0)679 348 320). Man kan ikke opbevare sin bagage her.

Lufthavnen har fire informationsskranke,hvor man kan stille spørgsmål vedrørende lufthavnen, ankomst- og afgangstider osv.

Faciliteter for business

Lufthavnen har ingen business faciliteter. I den almindelige terminal er der en VIP lounge, som har åbent mellem kl. 07.00 og 23.00.

Handicapfaciliteter

Ciampino har særlige hvilerum for handicappede og elevatorer. I modsætning til den internationale terminal har den seks parkeringspladser, som er reserveret til handikap-kørende. De fleste busser har ikke plads til kørestole.

Andre faciliteter

Der er ATM’s, en bank (Banca di Roma), et vekslekontor og et posthus. Førstehjælpsfaciliteter er placeret i afgangshallen (tel: +39(0)6 7949 4336. Der er også en vaccinationsklinik (tel: +39(0)6 7949 4420.

Lufthavnsparkering

Op til 3 timers parkering koster 3.00 Euro i timen og derefter 1,00 Euro. En dagspris for de fire første dage er på 18 Euros, og fra den 5. dag 8 Euro. Man kan få information vedrørende parkering på (tel: +39(0)679 494 353).

Ciampino Lufthavnen i Italien bliver kaldt Aeroporto di Roma-Ciampino. Mindre kendt er navnet Giovan Battista Pastine Lufthavn. Den blev oprindelig åbnet som en militær lufthavn, men blev åbnet for civil transport for at aflaste Leonardo da Vinci (Fiumicino) lufthavn og med ønsket om at tilbyde plads til lavprisselskaberne og charterflyvninger.

Ciampino Lufthavn, Rom’s andenstørste lufthavn, er vokset stødt gennem de sidste par år, og servicerer et stigende antal lavprisselskaber, inklusive mange til England. Da lufthavnen, som ligger lige uden for byen, udvider, går det noget langsommere med de øvrige transportmidler.

Besøg Rom Ciampino Lufthavns officielle hjemmeside.

Skal I holde jeres ferie i den italienske hovedstad, er det en god idé at leje en bil fra Rom Ciampino Lufthavn, der ligger et godt stykke uden for centrum af Rom.

Udlejningsbil i Rom Ciampino Lufthavn

Har I booket et værelse på et hotel lidt uden for Rom, er det perfekt at flyve til Ciampino Lufthavn i Rom, og med billeje fra Ciampino, har I nem adgang til hele Italiens hovedstad og området omkring. Det kan også være at I skal videre til fx. Napoli, Amalfikysten eller Sorrento, og her er lufthavnens beliggenhed syd for Rom perfekt. Der er masser af gode oplevelser at nå, når man har en udlejningsbil til rådighed på sin ferie i Rom.

Det er nemt og billigt at booke biludlejning i Rom Ciampino Lufthavn, og med en bil på jeres ferie kan I opleve Rom og Italien på egen hånd. Tag for eksempel en tur til Vatikanstaten, midt i Rom, eller oplev nogle af byens mange interessante attraktioner og seværdigheder.

Lej en bil i Rom Ciampino Airport og kør til det berømte Colosseum, der er en af Italiens mest berømte attraktioner. For børnefamilier er det især en god idé at have en udlejningsbil stående klar, når man ankommer til lufthavnen i Ciampino, da man slipper for offentlig transport, og får ro til at se byen i eget tempo.

Find den billigste lejebil i Rom Ciampino Lufthavn Find Billeje her --> Sammenlign priser her