FAQ - ofte stillede spørgsmål om billeje

Vi har her samlet de mest almindelige spørgsmål og svar om billeje, og håber, at du finder svar på netop dit spørgsmål. Bemærk at nedenstående informationer er vejledende da biludlejningsselskaberne har forskellige lejebetingelser. Vi tager forbehold for ændringer i betingelser og anbefaler altid, at du læser aktuelle lejebetingelser grundigt igennem inden du bestiller en bil igennem CarTrawler eller en anden formidler af biludlejning. Aktuelle lejebetingelser fremgår i søgemaskinens step 2 hos de forskellige biludlejningssider. Bemærk at Billeje.info er en guide til billeje og ikke selv udlejer biler.

Generelle spørgsmål om billeje

Spørgsmål om bestilling af billeje

Spørgsmål om betaling af billeje

Spørgsmål om billeje i USA og Canada

Spørgsmål om forsikring

Spørgsmål om lejebilen

Spørgsmål omkring billeje i lufthavne

Generelle spørgsmål om billeje

Kan mit danske kørekort bruges i alle lande?

Svar: Rejser du til et EU eller EØS land, kan du bruge dit danske kørekort, og dette gælder også, hvis du lejer bil i Canada, USA og Australien. Foruden disse lande kan du bruge dit danske kørekort i langt de fleste tilfælde, men vi anbefaler, du læser lejebetingelserne i søgemaskinen og eventuelt kontakter det pågældende lands ambassade. Læs mere om reglerne her.

Kan jeg bestille mere end en chauffør til lejebilen?

Svar: Det er intet problem med ekstra chauffører, når du bestiller en billeje. I søgemaskinen kan du afkrydse feltet med ekstra chauffør (step 3 i bestilling). Det er ikke altid, der er gebyr for en ekstra chauffør, men du skal være forberedt på et gebyr på mellem 2 og 10 euro pr. dag. Se priser og betingelser i søgemaskinen.

Hvordan ændrer jeg i min bestilling?

Svar: Er der mere end 3 dage til, du skal afhente lejebilen, kan du selv ændre i din bestilling ved at benytte dette link, men du kan også ringe til CarTrawlers kundecenter.

Hvordan afbestiller jeg min billeje?

Svar: Du kan afbestille din billeje ved at benytte dette link.

Kan jeg afbestille min reservation af billeje?

Svar: Ja, og der er normalt intet gebyr, hvis du afbestiller senest 24 timer før det aftalte tidspunkt. Dit depositum tilbagebetales automatisk til dit kreditkort. Der er undtagelser, når det gælder afbestilling, hvorfor vi anbefaler, du læser lejebetingelser i søgemaskinen. Læs mere om gratis afbestilling af billeje her.

Hvor lang tid skal jeg have haft kørekort?

Svar: Normalt skal du have haft kørekort i 1 år for at leje bil og uden alvorlige påtegninger. Du kan se de nøjagtige betingelser i lejebetingelser i søgemaskinen.

Hvor gammel skal jeg være for at leje bil?

Svar: Aldersgrænsen for at leje bil varierer meget fra land til land, og de forskellige biludlejningsselskaber har egne regler. Normalt er minimumsalderen for at leje bil 21 år, men der er enkelte billejeselskaber, hvor du kun skal være 18 år. Vi anbefaler, at du læser lejebetingelser, når du søger billeje i søgemaskinen. Her vil det også fremgå, om der er et gebyr til yngre førere af bilen. Ved billeje i USA og Canada gælder andre regler. Læs mere om alder når du lejer bil

Må jeg køre bilen ind i andre lande?

Svar: Ja, som udgangspunkt må du frit køre ind i andre lande i din lejebil og uden gebyr. Du kan se de nøjagtige betingelser, når du bestiller billeje i søgemaskinen ved at trykke på ‘Lejebetingelser’. Her kan du se, hvilke lande du kan køre i – og om der evt. opkræves gebyr.

Indgår alle gebyr, skatter og afgifter i prisen på billeje?

Svar: Når du foretager en reservation af billeje igennem CarTrawler, er det altid en total pris inkl. alle lovpligtige skatter og afgifter. Desuden indgår også alle lovpligtige forsikringer, og der er ingen gebyr for bestilling af billeje gennem CarTrawler. Du kan se en oversigt over alle skatter, afgifter og forsikringer, når du bestiller din lejebil i søgemaskinen.

Hvad hvis jeg ikke benytter billeje i alle dage?

Svar: Skulle du ikke benytte din lejebil i hele perioden, kan du ikke forvente en refundering. Det vil altid være din rejseforsikring, som skal dække evt. dage du ikke har benyttet din billeje.

Hvordan kan jeg se hvor jeg skal afhente og aflevere lejebilen?

Svar: I søgemaskinen kan du under ‘Bestil’ indtaste de første 3-4 bogstaver i den by eller lufthavn du vil afhente bilen, så får du flere valgmuligheder. Du kan naturligvis også vælge at skrive hele navnet på byen.

Når du bestiller billeje gennem CarTrawler modtager du en bekræftelse på e-mail. Her fremgår det, hvilket biludlejningsselskab, der står for din lejebil, og hvor du skal afhente lejebilen. Husk at tjekke, at afhentnings-stedet er korrekt, f.eks. er der mange byer i Sydeuropa og i USA og Latinamerika, der staves ens.

Er jeg sikker på at få den lejebil som fremgår ved bestilling?

Svar: Normalt vil du altid få den bil, som fremgår, når du bestiller. Alle biludlejningsselskaber skriver dog “biltype” eller lignede, og det er naturligvis for at tage forbehold for fejl og udsolgte biler. Du kan dog altid være sikker på, at det er en bil i samme klasse. I søgemaskinen kan du se, hvilke biler der er i samme klasse ved i step 2 at trykke på detaljer om lejebilen.

Opkræver Billeje.info og CarTrawler gebyr for bestilling?

Svar: Når du bestiller online igennem Car Trawler er der intet gebyr. Prisen, du får opgivet, er altid en total pris for billeje.

Kan jeg bestille en lejebil i én by/lufthavn og returnere den i en anden by/lufthavn?

Svar: Ja, det er intet problem og normalt ganske gratis (der er enkelte undtagelser, se aktuelle betingelser, når du søger efter lejebil). Du skal blot afmærke feltet ‘Jeg vil gerne aflevere bilen et andet sted’ i søgemaskinen.

Hvem er Billeje.info og CarTrawler?

Svar: CarTrawler er et firma fra Irland, som er blandt verdens største formidlere af billig billeje, og søgemaskinen sammenligner priser fra mere end 400 biludlejningsselskaber. Billeje.info er en uafhængig hjemmeside, som fortæller om billeje og henviser til booking hos CarTrawler. Læs mere om CarTrawler biludlejning og Billeje.info

Spørgsmål om bestilling af billeje

Hvad betyder det, når bilen er “på forespørgsel” eller “request”?

Svar: Søgemaskinen viser altid priser på ledige lejebiler, og angiver hvis en bestemt type bil er udsolgt. Skulle du have specielle ønsker til din lejebil, eller ønsker at leje en biltype der er udsolgt, kan du bestille denne på forespørgsel eller request. Car Trawler modtager din forespørgsel og kontakter samtlige biludlejningsselskaber for at opfylde dine ønsker. I løbet af 2 døgn vil du få svar på, om din forespørgsel er mulig at levere.

Hvor kan jeg se hvilket biludlejningsselskab jeg har lejet bil af?

Svar: Når du har foretaget en bestilling, vil du få fremsendt en bekræftelse – også kaldet en voucher – på din e-mail. På denne fremgår det tydeligt, hvilket biludlejningsselskab, der står for din billeje, samt kontaktinformationer til selskabet.

Kan jeg ændre min billeje-reservation?

Svar: Du kan altid se din reservation og dermed også selv ændre eller annullere din reservation. Læs mere om, hvordan du kan se din reservation.

Hvor sent kan jeg senest foretage en bil-reservation?

Svar: Du kan bestille en lejebil helt op til 1 time inden, du skal bruge den. Vi søger efter billeje online, så i samme øjeblik, du bekræfter, modtager biludlejningsselskaber din bestilling.

Hvorfor har jeg ikke modtaget bekræftelse på min billeje?

Svar: Der kan i nogle tilfælde gå lidt tid, før du modtager din bekræftelse, så vent et par timer, inden du kontakter kundeservice. Nogle gange ender bekræftelsen i dit spamfilter, så tjek også dette, inden du kontakter Car Trawler. Husk også, at tjekke, at du har opgivet korrekt e-mail adresse. Det er vigtig, du kontakter CarTrawler, hvis du ikke modtager en bekræftelse, da denne skal medbringes ved udlevering af lejebilen.

Får jeg en bekræftelse på min bestilling af billeje?

Svar: I samme øjeblik du bestiller din billeje, fremsendes en bekræftelse til den angivne e-mail adresse. Bekræftelsen er også din voucher og skal medbringes, når du skal have udleveret din lejebil. Hvis din bestilling ligger langt ude i fremtiden, kan der gå op til 2 døgn, inden du modtager din bekræftelse.

Spørgsmål om betaling af billeje

Er online betaling via en sikker forbindelse sikker?

Svar: Når du bestiller en bil via CarTrawler og skal betale depositum, oprettes en sikker forbindelse – også kaldet SSL-kryptering – for at sikre at dine private informationer forbliver private.

Hvordan betaler jeg for billeje?

Svar: Når du har valgt din billeje, kan du betale med flere slags kreditkort — bla. VISA og Master Card. Ved bestilling skal du betale et depositum, og restbetalingen foregår ved udlevering af din lejebil. Du får naturligvis en kvittering for din betaling af depositum.

Husk kreditkortet når du skal leje en bil

Betaling af ekstra ydelser som f.eks. GPS og barnesæde?

Svar: Ekstra ydelser i forbindelse med biludlejningen betales normalt, når du får udleveret din lejebil, men der er dog undtagelser, hvor disse kan betales samtidigt med lejebilen.

Hvorfor skal biludlejningsselskabet have kopi af mit kreditkort?

Svar: Når du får udleveret din lejebil, kræver alle biludlejningsselskaber en kopi af dit kreditkort. Det er biludlejningsselskabets sikkerhed for bilen i lejeperioden, og i nogle tilfælde skal du betale et beløb, der spærres på dit kreditkort, mens du lejer bilen. Biludlejningsselskabet gør dette for at forsikre sig om, at du har penge til at betale for eventuelle skader eller tyveri, hvis uheldet er ude — samt benzin. Vær opmærksom på at dette beløb kun er et depositum og ikke hæves på dit kort, med mindre du ikke kan betale eller er dækket af forsikring ved uheld. Depositummet skal betales med et kreditkort i førerens navn og betales af alle kunder – også selvom du har tegnet forsikring uden selvrisiko.

Hvad dækker mit depositum?

Svar: Depositum bliver opkrævet, når du bestiller din billeje, og er leverandørens sikkerhed for, at du ønsker at bestille bilen. Mange foretager flere bestillinger i forskellige søgemaskiner, men først når du har betalt depositum, er din billeje endeligt bekræftet fra leverandørens side.

Skal jeg betale depositum?

Svar: Når du bestiller din billeje, vil du blive opkrævet et depositum på ca. 25 % af totalprisen (der er enkelte undtagelser, hvis du f.eks har bestilt en bil på forespørgsel). Afbestiller du senere din billeje, vil dit depositum blive tilbagebetalt, i fald det ikke sker senere end 24 timer før aftalt tidspunkt for afhentning af lejebilen – se venligst under afbestilling for nøjagtige betingelser.

Spørgsmål om billeje i USA og Canada

Hvad er aldersgrænsen ved leje af bil i USA og Canada?

Svar: Det er almindeligt kendt, at man i USA kan tage kørekort, fra man fylder 16 år, og hvert år udnytter mange unge danskere dette under et skoleophold i USA. Skal man leje bil, er det derimod en anden sag, og ofte er det svært at finde biludlejningsselskaber, der lejer biler til unge under 21 år. Og så skal man endda ofte betale et gebyr. Der findes også biltyper i USA, som man først kan leje fra man er fyldt 25 år — det er ofte store biler og sportsvogne. Du finder mere information under lejebetingelser i søgemaskinen.

Må jeg køre ind i andre stater i USA og Canada?

Svar: Ja, du må som udgangspunkt kører ind i alle stater i USA og Canada. Vi anbefaler dog altid, du læser lejebetingelserne, som du kan se, når du bestiller billeje i søgemaskinen.

Har alle lejebiler i USA og Canada automatgear og aircondition?

Svar: Alle biler i USA har aircondition, og langt de fleste har automatgear. Det er dog muligt at forespørge på biler med manuelt gear.

Spørgsmål om forsikring

Hvilke forsikringer er inkluderet i billeje?

Svar: Alle lovpligtige forsikringer er inkl. i billeje, når du bestiller gennem CarTrawler. Det er tyveriforsikring, ansvarsforsikring og selvrisikoforsikring.Vi har skrevet et uddybende afsnit om alle typer af forsikringer og selvrisiko. Læs mere om forsikringer på lejebiler her.

Spørgsmål om lejebilen

Kan jeg leje barnesæder?

Svar: Det er ikke noget problem at leje et eller flere barnesæder til din lejebil. Husk dog altid at bestille det i god tid, da biludlejningsselskaber ikke kan garantere barnesæder, hvis du først bestiller dette ved udlevering af lejebilen. I søgemaskinen kan du afkrydse, hvor mange barnesæder, du ønsker at leje, samt se priser.

Hvor mange passagerer er der plads til i bilen?

Svar: Antallet af sikkerhedsseler angiver antal tilladte passagerer. Du kan se, hvor mange personer der kan være i bilerne i søgemaskinen.

Skal bilen tankes op, inden jeg afleverer den?

Svar: Normalt er det billigst hvis du tilbageleverer bilen med fuld tank.

Spørgsmål omkring billeje i lufthavne

Kan jeg bestille billeje i en lufthavn, selvom jeg ikke ankommer med fly?

Svar: Ja, naturligvis kan du bestille billeje i alle lufthavne. I søgemaskinen skal du blot vælge ‘flyselskabet fremgår ikke af listen’ og derefter skrive ”nofligth111” i feltet flight-nummer, så ved biludlejningsselskabet, at du ikke ankommer med fly.

Hvis mit fly er forsinket bliver min reservation så annulleret?

Svar: Når du bestiller din billeje, kan du angive dit fly-nummer så biludlejningsselskabet ved hvilket fly, du rejser med. Har du endnu ikke bestilt fly, kan du altid senere ændre i din booking online. Såfremt biludlejningsselskabet har informationer om dit fly-nummer, vil din reservation ikke bliver annulleret. Er der tale om flere døgn, eller ankommer du sent (uden for normal åbningstid), anbefaler vi, du kontakter biludlejningsselskabet.

De mest læste indlæg på Billeje.info

Jeg har her samlet de mest læste indlæg  i vores FAQ med mere uddybende information om nedenstående emner:

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!