Selvrisiko ved billeje

Hvis du lejer en bil uden at tegne fuld forsikring, er der altid en selvrisiko, som fremgår af lejekontrakten. Selvrisikoen betyder, at du skal betale første del af en eventuel skade, du pådrager lejebilen. En skade kan for eksempel være et uheld, et tyveri eller et stenslag.

Spørgsmål omkring forsikring af lejebiler er blandt de hyppigste hos os, og det forstår vi godt. Der er virkelig mange regler at tage stilling til, og har man fx. selv et kreditkort med en form for forsikringsdækning, så bliver forvirringen ikke mindre. Herunder forsøger vi at forklare hvordan tingene hænger sammen, men vi anbefaler altid at du spørger dit forsikringsselskab og/eller din kreditkortudsteder inden du tager afsted. Alternativt kan du for et mindre beløb booke en selvrisikoforsikring i forbindelse med din billeje-bestilling – så er der i hvert fald ingen tvivl.

Beløbet reserveres på dit kreditkort

Normalt udgør selvrisikoen det beløb, du deponerer ved udlevering af lejebilen (med kreditkort). De omkostninger, der overstiger dette beløb, dækkes af biludlejningsselskaberne. Størrelsen på beløbet afhænger helt af den enkelte aftale som du indgår med biludlejningsfirmaet og fremgår af lejebetingelserne på voucheren. De kan også læses inden du booker bilen, så sørg for at være årvågen.

Når du lejer en lejebil gennem CarTrawler her på Billeje.info, afhænger selvrisikoens størrelse af biludlejnings-udbyderen og det lejede køretøj. Den indbetalte selvrisiko, som deponeres via kreditkortet, vil normalt blive frigivet inden for 10-28 dage efter leje af lejebilen, hvis der ikke har været nogen skade på bilen. Pengene bliver derfor i praksis ikke hævet på dit kort, men blot spærret, så de kan hæves senere når en evt. skade er gjort op.

Du skal dog være opmærksom på at det spærrede beløb tæller med i din kreditramme, så hvis du fx. har en ramme på 30.000 på dit kreditkort, og selvrisikoen på lejebilen alene er 15.000, så kan du hurtigt komme i en situation hvor du ikke længere kan bruge kortet på din ferie.

Undersøg forsikringsforholdene grundigt

Du bør naturligvis være opmærksom på, hvor stor en selvrisiko, du har inden du bestiller din lejebil, så du kan vurdere, om du ønsker at tegne yderligere forsikring for at bringe selvrisikoen ned – eller helt fjerne den.

Du bør også undersøge, om du allerede har noget dækning i forbindelse med billeje i udlandet fra dit eget forsikringsselskab eller om du har kreditkort hos et kreditkortselskab, der tilbyder deres egen forsikring ved leje af bil i udlandet.

Husk altid at læse lejekontrakten grundigt igennem, når du bestiller en lejebil, så du er helt opdateret med de aktuelle betingelser for selvrisiko, der gør sig gældende for din lejebil.

Læs om ansvarsforsikring ved billeje her.

Selvrisikoforsikring – billeje uden selvrisiko

Hvis du ønsker at blive fri for selvrisiko, er der mulighed for at tegne en fuld forsikring. Ved en søgning i søgemaskinen kan du se, at forskellen på at leje bil med eller uden selvrisiko er relativ lille. Fuld forsikring betyder, at du ikke skal bekymre dig om skader på bilen, da du ikke skal betale, hvis bilen bliver stjålet eller pådrager sig en skade.

Når du søger efter en lejebil, vil du automatisk få tilbudt at tegne fuld forsikring. Dette sker i bestillingsfasens andet eller tredje trin. At det både kan forekomme i trin 2 og trin 3 skyldes, at det varierer fra land til land, da nogle forsikringer tegnes igennem et eksternt forsikringsselskab, som hedder Mondial Assistance.

Husk på, at prisen ofte er meget højere, hvis du først tegner fuld forsikring ved udlevering af lejebilen, og ikke gennem din online-booking.

Læs mere om rejseforsikring ved billeje her.

Mondial Assistance

Lejer du bil igennem Billeje.info samarbejdspartneren CarTrawler, har du på flere destinationer mulighed for at tegne en ekstra billejeforsikring igennem Mondial Assistance. Her kan du bl.a. sikre dig en stressfri biludlejning uden selvrisiko som supplement til de forsikringer der altid indgår i prisen når du lejer bil igennem CarTrawler. Mondial Assistance er et internationalt forsikringsselskab med stor ekspertise inden for assistance-, rejse- og rejserelaterede forsikringer.

Mondial Assistance, hvis erfaring med forsikringer rækker helt tilbage til 1950, er i dag et verdensomspændende selskab med over 10.700 ansatte fordelt på 32 mindre firmaer i 28 forskellige lande. Mondial Assistance er en del af Allianz group, som er Europas førende forsikringsselskab. Så uanset hvor i verden du lejer bil, kan Mondial Assistance tilbyde dig ekstra forsikring og hjælp i kraft at et fintmasket netværk af officielle kontorer og lokale samarbejdspartnere.

Tjek aktuelle betingelser

Læs mere om selvrisiko i step 2 når du søger en lejebil, her kan du se hvilke forsikringer som er inkl. i prisen og finde link til lejebetingelser. For god ordens skyld tager vi forbehold for fejl og ændringer og anbefaler, at du altid læser aktuelle betingelser i lejekontrakten grundigt igennem, når du bestiller en lejebil.

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her -- data-src=