Ansvarsforsikring ved billeje

Jeg har her samlet informationer og nyttige tips om ansvarsforsikring i forbindelse med billeje både i Danmark og udlandet. Du finder flere informationer om ansvarsforsikring i step 2 i søgemaskinen og som altid vil jeg opfordre dig til at læse lejekontrakten godt igennem, inden du bestiller leje af bil.

Udformningen af ansvarsforsikringen (som kaldes liability insurance på engelsk) varierer fra land til land, og fra biludlejningsselskab til biludlejningsselskab, men er altid obligatorisk, og er en forsikring, der dækker skader på personer – både fører af lejebilen, men også andre personer, der eventuelt er impliceret i et uheld. Forsikringen dækker desuden ejendele.

Når du lejer en bil gennem CarTrawler her på billeje.info, er ansvarsforsikringen inkluderet i prisen. Det samme gør sig normalt gældende, hvis du benytter en af de andre formidlere af billig billeje, f.eks. Holiday Autos, Rentalcars eller Auto Europe.

Læs også om tyveriforsikring i forbindelse med billeje.

Tjek forsikringssum og selvrisiko

Forsikringssummen er ofte meget høj (mellem 500.000 og 1.500.000 million euro), men det er vigtigt, at du er opmærksom på, om summen er høj nok, da bil-lejeren kan blive stillet over for store erstatningskrav i nogle lande, hvis forsikringssummen ikke er høj nok.

Der er altid tilknyttet en selvrisiko (kaldes excess på engelsk) indtil et vist beløb. Du bør naturligvis være opmærksom på, hvor stor en selvrisiko, du har, så du kan vurdere, om du ønsker at tegne yderligere forsikring for at bringe selvrisikoen ned – eller helt fjerne den.

Læs mere om selvrisiko her.

Du bør også være opmærksom på, at der findes en række supplerende eller udvidede ansvarsforsikringer, som du kan tegne til din ansvarsforsikring, blandt andet Collision Damage Waiver (CDW) og Loss Damage Waiver (LDW), som er en slags kasko-forsikring, der dækker ved kollision, og Supplemental Liability Insurance, der dækker i tilfælde af et uheld, hvor der forårsages personskade eller skade på ejendom på en anden end bil-lejeren og eventuelle passagerer.

Sidst men ikke mindst bør du undersøge, om der i din rejseforsikring er dækning af ansvarsforsikring. Der findes mange som udbyder rejseforsikringer, og flere har disse i forbindelse med et kreditkort. Personligt anbefaler jeg, at du indhenter informationer om ansvarsforsikring hos Gouda eller Europæiske Rejseforsikring.

Du kan læse om alle de supplerende typer ansvarsforsikring på wikipedia.

Læs lejekontrakten godt igennem

Det kan også være en god idé at tjekke hjemmefra, om du allerede har noget dækning i forbindelse med billeje i udlandet fra dit eget forsikringsselskab eller om du har kreditkort hos et kreditkortselskab, der tilbyder deres egen forsikring ved leje af bil i udlandet.

Du vil kunne se de forskellige forhold, der gør sig gældende i den enkelte ansvarsforsikring, i step 2 eller 3 af booking-processen (afhængigt af land). Af samme grund anbefaler vi, at du altid læser lejekontrakten godt igennem, når du bestiller en lejebil.

Dette indlæg er sidst opdateret i januar 2020  og jeg håber, at du fandt informationerne nyttige. For god ordens skyld tager vi forbehold for fejl og ændringer og anbefaler, at du altid læser aktuelle betingelser i lejekontrakten godt igennem, når du bestiller en lejebil.

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!