Keflavik Lufthavn, Island

Keflavik Lufthavn er Islands internationale lufthavn og er blot en 45-minutters kørsel fra den islandske hovedstad, Reykjavik, den nordligste hovedstad i verden. Billeje i Keflavik lufthavn giver dig mulighed for at komme billigt, nemt og hurtigt videre på din rejse.

Keflavik Lufthavn
Keflavik lufthavnsteminal. Foto: Jeff Hitchcock, CC BY 2.0

Keflavik Airport ligger på den sydvestlige side af Island cirka fire kilometer vest for byen Keflavik og omkring 50 kilometer sydvest for hovedstaden Reykjavik. Lufthavnen kaldes undertiden også for Reykjavik-Keflavik Airport, da den er landets største lufthavn med mange internationale ruter. Lufthavnen har tre baner, hvoraf de to er operationelle. Lufthavnsarealet er cirka 25 kvadratkilometer, og lufthavnen drives af Isavia, der er et statsligt foretagende.

Mange flyselskaber flyver til Keflavik

Op mod 30 forskellige flyselskaber flyver til Keflavik Airport, nogle dog kun i sommerperioden. Icelandair er det største flyselskab med base i Keflavik. Lufthavnen er næsten udelukkende en international lufthavn, idet de fleste indenrigsruter flyves fra Reykjavik Lufthavn tre kilometer udenfor Reykjavik. Den 3 kilometer lange og 61 meter brede landingsbane er stor nok til at kunne modtage NASAs rumfærge og Antonov An-225. I 1999 gæstede også en Concorde lufthavnen i Keflavik. I 2013 landede en russisk Sukhoi Superjet 100 på maven under en testflyvning, men ellers er Keflavik Airport en meget sikker lufthavn, der ikke har oplevet større uheld eller katastrofer.

Selvom indbyggertallet på Island kun er cirka 300.000, er der rutefly til og fra ti steder i USA. Der flyves regelmæssigt til Anchorage, Baltimore, Boston, Denver, Minneapolis, Newark, New York City, Orlando, Portland, Seattle og Washington. Der flyves desuden til fire destinationer i Canada samt 31 byer rundt omkring i Europa. Udover de nævnte internationale destinationer fra Keflavik er der også fly til Grønland og Færøerne fra Reykjavik indenrigslufthavn. Det er muligt at skifte mellem de to lufthavne med bus. Sørg for tre timers ophold mellem ankomst og videre afgang for at være på den sikre side.

Faciliteter

Selvom lufthavnen ikke er stor findes der alle de tænkelige faciliteter der kræves af en international lufthavn. Du finder bla. et stort udvalg af butikker der sælger lokale produkter fra Island, men naturligvis også Tax free shops. Er du på gennemrejse til USA så kan det ikke betale sig at handle i butikkerne, men skal du holde ferie på selve Island, så er det langt billigere at købe ind i lufthavnes butikker end de almindelige butikker rundt på øen.

Melder sulten sig findes der både restaurant og forskellige barer. Ting som bank, hæveautomater, internetadgang etc. er også i lufthavnen og naturligvis også et informationscenter der kan hjælpe med informationer om flyafgange, samt tips og råd til dig som skal holde ferie på Island.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Den bedste lufthavn i Europa

I 2014 blev Keflavik Airport i en omfattende spørgeundersøgelse kåret til den bedste lufthavn i Europa. Undersøgelsen ser på mange forskellige serviceaspekter fra renlighed og personalet hjælpsom til bagagehåndtering og lufthavnsrestauranter. Undersøgelsen udføres fire gange om året af Airports Council International. Det var tredje gang, at Keflavik Airport nåede til tops. I 2009 blev den kåret til Europas bedste lufthavn med færre end to millioner passagerer om året, og lufthavnen blev i 2014 desuden fremhævet for sin gennemgående succes i serviceundersøgelserne siden 2008. Det er et imponerende resultat set i lyset af det øgede pres på Keflavik Airport fra det hastigt voksende passagertal.

Transport

Det er nemt at komme fra Keflavik Airport til Keflavik. Man skal blot følge skiltene mod Keflavik eller tage en bus eller taxi udenfor terminalen. Reykjavik nås af en moderne motortrafikvej. Busruterne køres efter en plan, der er koordineret med flyenes afgangs- og ankomsttidspunkter, og ruterne drives af Iceland Excursions’ Airport Express og Reykjavik Excursions Kynnisferdirs Flybus. Turen til Reykjavik tager omkring 45 minutter og gør holdt ved indenrigslufthavnen såvel som flere store hoteller i Reykjavik midtby.

Har du et stop i Keflavik airport på mere end 4 timer, så er det værd at overveje at bruge ventetiden til at besøge den blå lagune. Der afgår busser fra lufthavnen direkte til denne store seværdighed. Hvis du vil være uafhængig af offentlig transport er det naturligvis også muligt at leje en bil fra et af biludlejningsfirmaerne i lufthavnsterminalen.

Historie

Keflavik Airport blev oprindeligt bygget af det amerikanske forsvar under Anden Verdenskrig. Det amerikanske flyvevåben havde brug for en flyveplads, hvorfra såvel bombefly som jagerfly kunne operere. I sommeren 1943 blev flyvepladsen også stopover for transatlantiske militærfly. Under krigen var flyvepladsen dedikeret til militære formål, men efter krigen begyndte blev den hurtigt et sted, hvor civile fly kunne tanke, inden turen over Atlanterhavet. Da de amerikanske styrker trak sig tilbage i 1947, blev flyvepladsen overdraget til Island og derefter drevet i partnerskab mellem Island og USA. Det amerikanske flyvevåben vendte i 1951 tilbage til Keflavik Airport som NATO-styrker og blev der indtil 30. september 2006.

I 1950’erne måtte rejsende gennem militære kontrolposter, når de skulle ud og flyve, for lufthavnen lå inde midt på den militære base. Det ændredes i 1987, da den civile terminal blev flyttet. Lufthavnen er opkaldt efter Leifur Eiriksson, der opdagede Nordamerika. Den blev i 2007 og igen i 2014 udvidet, og terminalen er i dag en moderne bygning med tax-free butikker i såvel afgangs- som ankomsthal. Der er desuden planer om at bygge en tredje landingsbane. Priserne i terminalens tax-free butikker er yderst konkurrencedygtige, da de er op til 50% lavere end priserne i butikkerne inde i Reykjavik. Vælg mellem kendte mærkevarer indenfor tøj, kosmetik, tobak og spiritus. I ankomsthallen ligger desuden et turistinformationscenter. Her kan ankommende gøre sig bekendt med de mange attraktive tilbud, der findes på Island fra spektakulær natur til Reykjaviks rockende natteliv. Turistinformationscentret kan også være behjælpelig med indkvartering, ture, transport og meget mere.

Oplevelser omkring Keflavik

Et ophold i Keflavik kan anbefales enten som selvstændig ferie, som en del af et besøg i Reykjavik eller i forbindelse med et stopover på vej til eller fra Nordamerika. Keflavik ligger tæt på den blå lagune, hvor varme kilder opvarmer et saltvandsreservoir. Det gør det muligt at bade selv i mange minusgrader, og i de tilhørende faciliteter tilbydes der massage og wellness.

Keflavik byder også på et historisk vikingemuseum, Viking World, og en charmerende bymidte. Sidst i august måned holder Keflavik en lysfest. Det er nemt at klare sig på egen hånd i Island. Mange islændinge taler dansk, og de fleste taler engelsk. Hvis man vil se nærmere på Islands natur kan man tage med på hvalsightseeing med en turbåd. Turene varer omkring tre timer, og der er mulighed for at se delfiner, spækhuggere, vågehvaler og pukkelhvaler. Fra byen er der mange vandrestier. Der er blandt andet en sti, der slynger sig langs kysten forbi et interessant fugleliv og hele vejen op til fyrtårnet på den yderste spids. Generelt er det nemmest at komme omkring til fods i Keflavik. Byen er ikke særlig stor, og til fods ser man bedre naturen, arkitekturen og det afslappede byliv. Nyd den friske luft, det krystalklare vand og den flotte udsigt. Et besøg på Island er ikke bare en ferie for kroppen, men også for sjælen.

Sådan bestiller du billeje

Søg efter billeje i Keflavik lufthavn i vores billeje-søgemaskine. Billeje-søgemaskinen sammenligner billeje fra alle billeje-selskaber. Hvis du bestiller billeje i Keflavik lufthavn, er alle priser normalt inkl. fri kilometer og uden skjulte gebyrer, men vi anbefaler dog altid at du læser de aktuelle lejebetingelser da biludlejningsselskaberne ofte ændre betingelser og priser.

Find den billigste lejebil i Keflavik Lufthavn Find Billeje her --> Sammenlign priser her