Billeje på Island

Biludlejning på Island
island, biludlejning, billeje, Island
Islands fantastiske natur nås nemt med en lejebil. Foto: AgainErick

Er du til smuk natur, så er Island lige sagen. Fra flydende lava til vandfald, Island har en masse at byde på. Med billeje på Island kan du nemt komme rundt og se de forskellige attraktioner. Med Billeje.info finder du det bedste tilbud.

Myvatyn, i det nordlige Island, er fyldt med dampende geotermiske spa og en flot blå sø med et mangfoldigt fugleliv. Området er helt perfekt til camping og trekking, specielt i Kverkfjoli isgrotterne. Geysir (som alle andre geysere er opkaldt efter) sprudler vand op i en højde af 80 meter.

Gullfoss er Islands mest berømte vandfald, 32 meter højt og lige ned i en klippefyldt dal. På solrige dage bliver vandpartiklerne lyst op af solen og danner en fortryllende regnbue med et storslået landskab som baggrund.

Det er ikke kun natur, Island har at byde på. Reykjavik er en ren, frisk og levende by med hvidvaskede træbygninger og farverige huse. Byen har et spændende natteliv og mange gode muligheder for at tilfredstille shoppinggenet. Du kan selvfølgelig starte din billeje på Island i Reykjavik hvis du vil, eller aflevere bilen her.

At bestille biludlejning på Island er helt klart den nemmeste og bedste måde at opleve byen på hvis man godt kan lide selv at have kontrol over dagen. Fra Myvatyns flotte landskaber til den klippefyldte, dramatiske kystline – Island har nogle af de største naturattraktioner i Europa.

Vi anbefaler at du bestiller din billeje på forhånd, da det sparer dig for både tid og penge. Det er rart at vide at der står en bil og venter på når man ankommer, så slipper man for at skulle rundt til de forskellige firmaer og finde det bedste tilbud.

I vores søgemaskine samler vi de bedste kampagnepriser fra alle de store biludlejningsselskaber så du kan regne med at priserne altid er opdaterede. Prøv engang og se om du finder noget der passer dig. God tur til Island!

island, biludlejning, billeje, Island
Gullfoss, et af Islands mange smukke vandfald. Kilde: Andrea de Poda

Leje af bil på Island

Husk at bestille jeres billeje i Island online hjemmefra, så kan I komme ud og opleve de mange seværdigheder, landet har at byde på. I kommer nemmest rundt på Island, hvis I har en lejebil til rådighed på jeres ferie.

Som mange sikkert allerede ved, er Island især kendt for sine mange gletsjere og varme kilder, og de er hvert år en stor tiltrækningskraft på udenlandske turister verden over, ligesom man også kan opleve vulkaner, når man besøger øen. Islands turisme fokuserer generelt meget på naturlivet, og med billeje i Island kan I køre en tur langs øens kyster og opleve hvorfor.

En bilferie på Island er en oplevelse for livet, og det er oplagt at følge den kendte “ringrute”. Læs om de store naturoplevelser og om billig leje af bil.

Island  har egentlig et misvisende navn. Faktisk er den omkring 89 procent isfri og kan mønstre nogle af jordens mest utrolige landskaber, fulde af kontraster og ekstremer. I middelalderen var det den almindelige opfattelse, at øen var tærsklen til underverdenen, og Jules Verne valgte en vulkan her som adgangsvejen hertil i sin Rejsen til Jordens Centrum. Ordet gejser stammer herfra, opkaldt efter Ceysir, den største af Islands mange hede springkilder. Der er også lavasletter, boblende mudderpøle og dampkilder, men kigger man i en anden retning, vil man kunne se masser af is, bl.a. den dramatiske gletsjersø ved Jökulsarlon, berømt for sine isbjerge, der brækker af fra gletsjerranden og danner en stadig omskiftelig labyrint for de travle turbåde. Og i en helt anden retning igen vil man se gamle gårde og usædvanligt grønne græsmarker, for det meste langs kysten.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Ringruten/ringvejen rundt om Island – Hringvegur

Den tosporede Ringrute (eller Rute 1 – den eneste, der er) fører de næsten 1400 km rundt om det meste af øen og byder på alt fra udsigter over havet og den træløse ødemark til landskaber med is og ild inde i landet. Bilister kan føle det, som er de vendt hjem igen efter en tur til månen, når de kommer tilbage til Reykjavik, verdens nordligste hovedstad. Hringvegur blev bygget i starten af 1970’erne og belv indviet i 1974, da den sidste bro var færdigbygget. Sine steder er vejen – trods sin status af Islands vigtigste vej – så øde, at der kører under 100 biler om dagen.

Islændingene er kendt for deres gæstfrihed, og kommer man ind på livet af nogen af de kosmopolitiske indbyggere, kan man bede dem vise vej ud til byens legendariske Blå Lagune, der ligger 35 minutters kørsel uden for byen og er en af en halv snes offentlige varme helsebade, der siges at være hemmeligheden bag islændingenes sundhed og skønhed. Badeområdet i fri luft er fyldt med kiselholdigt vand, hivs mælkede, turkis farve skyldes blågrønalger. Med en temperatur nær de 40 grader, der skaber en bølgende hvid damp, og med et geotermisk kraftværk lige i nærheden virker sceneriet næsten surrealistisk – som i øvrigt hele øen gør det. Reykjavik ligger blot to-tre timers flyvning fra København.

Keflavik Lufthavn ligger blot to-tre timers flyvning fra København. Ringruten starter og slutter i Reykjavik. Rejsetid: Fra juni – august, hvor gennemsnitstemperaturen i Reykjavik er 10 grader. I juli går solen ned kl. 24.00 og står op igen kl. 03.00. Kører man hele ruten med de ‘normale’ afstikkere, skal man regne med ca. 2.000 kilometers kørsel.

Udlejning af bil på Island

Selv om Island er en meget grøn ø, er ca. ti procent af øens areal dækket af is, hvilket måske ikke helt retfærdiggør landets navn. Island er et af de mest spændende lande at besøge i Europa, især hvis man finder naturen interessant og faktisk er øen ikke kun gletsjere og vulkaner, men den består også af ørken og bjerglandskab.

Med biludlejning kommer I også nemt rundt til landets forlystelser og turistattraktioner. Island har blandt andet Europas største nationalpark, Vatnajökull, som er et ca. 12.000 kvadratkilometer stort naturbeskyttet område, som bestemt også er et besøg værd, når man holder sin ferie på Island.

Find den billigste lejebil på Island Find Billeje her --> Sammenlign priser her