Billeje i Reykjavik lufthavn på Island

Bestil din billeje i Reykjavik Lufthavn og oplev Island med al den personlige frihed og fleksibilitet, som en lejebil til rådighed giver dig. Der er masser af spændende og interessante seværdigheder at finde både i hovedstaden Reykjavik og på resten af Island og med biludlejning er du ikke afhængig af offentlig transport eller guidede ture, men kan opleve Reykjavik og Island i dit helt eget tempo.

Billeje Island

Med billeje fra Reykjavik Lufthavn er der ideelle muligheder for at opleve den fantastiske Atlanterhavsø i dit eget tempo. Foto-kredit: public domain.

Praktisk information om lufthavnen

Reykjavik lufthavn har det officielle islandske navn Reykjavíkurflugvöllur med lufthavnskoden RKV og ligger på adressen Þorragata 10, 101 Reykjavík, ca. to kilometer vest for centrum af Islands hovedstad Reykjavik. Lufthavnen er det centrale punkt for indenrigsflyvninger på Island, ligesom der er ruteflyvninger til Grønland og Færøerne. Mindre charterselskaber, samt privat- og ambulancefly benytter også lufthavnen.

Med en årlig kapacitet på omkring 420.000 passagerer og omkring 55.000 afgange og landinger er lufthavnen landets andenstørste efter den mere berømte Keflavík Internationale Lufthavn, som ligger 50 kilometer fra hovedstaden Reykjavik. For at skelne lufthavnen fra Keflavík International Airport uden for Reykjavik bliver den undertiden uofficielt kaldt for Reykjavik City Airport, Reykjavik Domestic Airport eller Reykjavik International Airport, da den som nævnt har nogle internationale flyvninger, men hovedsagelig indenlandske.

Terminaler

Lufthavnen har to terminaler placeret på forskellige sider af landingsbanen: Hovedterminalen tager sig af både internationale fly og indenrigs-fly for flyselskabet Air Island, mens en mindre terminal tager sig af indenlandske og internationale for flyselskabet Eagle Air.

Landingsbaner

Af lufthavnens tre landingsbaner er to af dem aktive hele året rundt i øjeblikket. Den korteste bane, 06/24, bruges normalt kun om vinteren, og start fra 06 (nordøstlig retning) er forbudt på grund af sikkerhedsmæssige grunde og støj.

Destinationer

Lufthavnen benyttes af tre flyselskaber, der flyver til følgende destinationer: Air Iceland Connect flyver til Akureyri, Egilsstaðir, Ilulissat, Ísafjörður, Kulusuk, Narsarsuaq og Nuuk, mens Atlantic Airways flyver til Vagar (sæsonbestemt) og Eagle Air til Bíldudalur, Gjögur, Húsavík, Höfn og Vestmannaeyjar.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Leje af bil i Reykjavik lufthavn

Flere af de mest almindelige og største biludlejningsfirmaer har kontor i Reykjavik Lufthavn, såsom Europcar og Avis, og hvis du har booket din lejebil hjemmefra på Billeje.info er det nemt og hurtigt at afhente bilen.

Der er masser af fordele ved at have en lejebil til rådighed, når du er på ferie på Island, som visse steder er svært tilgængelig med offentlig transport på grund af sin enestående natur og sin lave befolkningstæthed. Med rent a car søgefunktionen her på Billeje.info kan du bestille din biludlejning i Reykjavik Lufthavn online og have din foretrukne lejebil klar, når du ankommer til lufthavnen på den sydvestlige del af Island.

Du kan med fordel bruge filteret i søgemaskinen til at finde netop den lejebil i Reykjavik Lufthavn, som bedst opfylder dine behov og ønsker. Du kan for eksempel indstille filteret til at finde biler fra bestemte biludlejningsselskaber, biler med ekstra udstyr og specialtilbud med eller uden fri kilometer inkluderet i lejeprisen.

Steder du kan opleve med biludlejning fra Reykjavik lufthavn

Blandt de mest populære seværdigheder og oplevelser, som nemt  kan nås med en lejebil fra Reykjavik Lufthavn, er naturligvis først og fremmest Islands berømte hovedstad Reykjavik, hvis centrum kun ligger omkring 2 kilometer fra lufthavnen.

Men med en lejebil kan du også nemt nå rundt til Islands øvrige store seværdigheder på dagsudflugter, navnligt til øens legendariske naturseværdigheder, såsom Den Blå Lagune, Den Gyldne Cirkel, Gullfoss, Þingvellir, Jökulsárlón, Seljalandsfoss, Geysir, Skógafoss, Mývatn, Skaftafell, Snæfellsnes, Landmannalaugar, Dettifoss, Reynisdrangar, Goðafoss, Svartifoss, Kerið – og mange, mange flere.

Du kan også opleve nogle af Islands historiske og kulturelle top-seværdigheder med biludlejning fra Reykjavik lufthavn, herunder operahuset Harpa, Islands nationalmuseum og den imponerende moderne kirke Hallgrímskirkja.

Praktiske links til Reykjavik

Besøg Reykjaviks officielle turistside

Her kan du se et kort fra Google map med begge lufthavne på Island:


Vis stort kort

Find den billigste lejebil i Reykjavik lufthavn Find Billeje her --> Sammenlign priser her