Leje af autocamper

Udlejning af autocamper

Lej en autocamper og nyd en kør-selv-ferie, hvor frihed og komfort går op i en højere enhed. Som par eller med hele familien er autocamperen ideel, hvis I ønsker at være fleksible og uafhængige af faste rejseplaner. Med et køkken og soveværelse, der altid følger med, bestemmer I helt selv rejsens tempo og retning.

I en autocamper kan I opleve storslået natur langt fra alfarvej eller nemt køre fra by til by, hvis I ønsker. Når dagen går på hæld, kan I blot holde ind på den nærmeste campingplads. Eller I kan overnatte på de billige eller gratis holdepladser, som der efterhånden findes utallige af til autocampere. Det betyder ikke noget, at der på disse pladser typisk kun er få faciliteter. Autocamperen rummer alle de bekvemmeligheder, I har brug for.

På en kør-selv-ferie i en lejet autocamper er det med andre ord kun fantasien, der sætter grænser for oplevelserne. Sidst, men ikke mindst, giver en ferie i autocamper jer masser af kvalitetstid i private rammer.

I en autocamper ligger verden for dine fødder!

Autocampere findes i mange størrelser og prisklasser med alt lige fra kompakte campervans med det mest nødvendige udstyr til store mobilhomes med næsten alle tænkelige bekvemmeligheder. I søgemaskinen her på siden kan du nemt se udvalget på din destination.

Bedre at leje end eje

De sidste par år har vores feriemønstre på nogle områder ændret sig. Særligt i takt med at rejsemål er gået i rødt verden over, er interessen for at investere i sommerhuse, lystbåde og ikke mindst autocampere således nærmest eksploderet. Efterhånden som det igen er blevet muligt at få luft under vingerne igen, opdager mange dog, at der er fordele ved at leje frem for at eje.

Det gælder ikke mindst, hvis du gerne vil opleve friheden ved at holde ferie i en autocamper. Mens mange nye sommerhusejere på sigt nok forventer at få et afkast fra deres investering, er det yderst sjældent, at du kan få mere for din brugte autocamper end da du købte den. Det er dog bare én af grundene til, at du bør overveje at leje en autocamper.

Selv hvis du stadig overvejer at investere i din egen autocamper, er udlejning en oplagt mulighed for først at blive klogere på ferieformen eller for at teste den type camper, du er mest lun på. Der er masser af spændende destinationer, som er oplagte til en kør-selv ferie i en autocamper.

Billigere ferie i autocamper

Verden ligger for dine fødder, hvis du lejer en autocamper. Uanset om du er på udkig efter en kompakt og brændstoføkonomisk autocamper til to til tre personer eller en større autocamper med alle de moderne bekvemmeligheder, kan du bestille den her.

Prisen for at leje en autocamper varierer meget rundt om i verden, men vil naturligvis altid være højere, end hvis du blot lejer en almindelig personbil. Det betyder dog ikke, at det behøver at være meget dyrere at tage på ferie i en autocamper. Når du altid har dit eget køkken, toilet, brusebad, seng og bagage med dig, kan du nemlig spare mange penge på overnatning, måltider og lokal transport.

Planlægger du at blive det samme sted i flere dage, er det ofte mest oplagt at benytte en campingplads, men i autocamperen kan du for eksempel nemt holde ind for natten på mindre organiserede, billigere holdepladser.

Aires, Stellplatz og Sostas – overnatning i autocamper

Måske tænker du, at mange af bekvemmelighederne ved en autocamper såsom egne sovepladser, køkken og eventuelt toilet er de samme, du kan få med en campingvogn. Traditionelt har danske campister da også sværget til campingvognen, som stadig dominerer på de fleste campingpladser herhjemme. Lejer du en autocamper, kan du dog også sagtens benytte dig af de mange campingpladser, som ofte har særlige pladser til autocamperne.

Hvorfor skal du så leje en autocamper frem for at hægte en campingvogn bag din bil? I korte træk for at få en ferie med større fleksibilitet.

Især hvis du begiver dig uden for Danmark, vil du opdage, at det i en autocamper er lettere at finde overnatningsmuligheder end med en campingvogn på slæb. I mange lande i Europa har man for eksempel etableret særlige holdepladser for autocampere. Mange steder er den lokale turistbranche således interesseret i at autocampere lægger vejen forbi, og derfor har man etableret holdepladser ved de mest interessante byer.

I Tyskland kalder man disse for ”Stellplatz”, mens du i Frankrig typisk skal holde udkig efter ”Aire de camping car” og i Italien ”Sostas”. Ofte er almindelige campingvogne ikke velkomne på disse pladser. Nogle steder er det gratis at parkere der for natten, andre steder koster det et ganske overkommeligt gebyr. Du kan læse mere om at leje en autocamper i Tyskland her, eller gå direkte til autocampere i Flensburg eller autocampere i Berlin.

Gratis overnatning i autocamper

Efterhånden som autocampere er blevet populære rundt om i Europa, er mulighederne for at campere i det fri i nogle lande blevet mere begrænsede. For at beskytte sårbare naturområder eller begrænse trafik er der flere steder indført forbud mod camping i det fri, som håndhæves nidkært. Respekterer man eventuel skiltning og undlader at efterlade affald osv., er det dog stadig i mange lande ofte muligt at finde steder at parkere gratis for natten.

Der findes adskillige nyttige apps, som du kan bruge til at finde både campingpladser og forskellige slags stellplatze. En af de mest populære er “Park4night”, som dækker mange lande. Den kan være god at støtte sig til på en automcamper-ferie i et nyt område, så du ikke skal lede forgæves efter et sted at overnatte.

Nyd en ny udsigt hver morgen på en ferie i autocamper

Udforsk verden i en autocamper

Antallet af autocampere på de danske veje er stigende i disse år. Det er således ikke længere kun de tyske surfer ude langs vestkysten, der i campervans nyder friheden til at kunne følge de bedste vinde og bølger fra dag til dag. I lille Danmark har vi ganske vist ikke så mange muligheder for at komme langt fra alfarvej og finde steder at parkere autocamperen for at nyde omgivelserne for sig selv. Til gengæld er der sjældent ret langt til nærmeste campingplads, hvoraf der i dag er over 400 med autocamperpladser.

Som rejseform er autocamperen dog endnu mere interessant, når du begiver dig uden for landets grænser. I vores nabolande, i det sydlige Europa og på en række oversøiske rejsemål har man ofte en længere tradition for autocamper-ferier og flere muligheder for at udnytte alle camperens fordele. Det er selvfølgelig også en fordel, at udlejningspriserne på autocampere ofte er markant lavere i udlandet sammenlignet med de danske lejepriser.

Norden

Selvom du i Danmark kan nyde flotte, uspolerede kyster med badestande i verdensklasse, byder en ferie med en autocamper i Norge, Sverige og Island på vild natur og uberørte landskaber i en helt anden skala. Her er det oplagt at leje en autocamper med eget køkken og toilet, så du kan opleve stemningen langt fra nærmeste by eller campingplads. Parkér ved en stille skovsø i en af de dybe svenske skove, for foden af en islandsk gletsjer eller med udsigt over en af Norges majestætiske fjorde.

Her betyder det ikke noget, hvis det er sparsomt med faciliteter der, hvor du holder ind for natten. Du har, hvad du skal bruge i din autocamper og er ikke bundet til ét bestemt sted.

Vil du have mest muligt ud af din næste ferie i Norden? Så book din autocamper i søgemaskinen her på siden. Du kan booke autocampere med afhentning i for eksempel Reykjavik, Oslo, Stavanger, Malmø, Stockholm og Gøteborg. Læs mere om motorhomes og autocampere i Sverige her, eller tag en tur rundt i egen autocamper på Island.

USA og Canada

Helt siden de første masseproducerede motorkøretøjer i starten af 1900-tallet så dagens lys i USA, er amerikanerne taget på lange roadtrips med overnatning. Ikke overraskende var det derfor i netop USA, at autocamperen blev født.

Oprindeligt var det ganske vist ofte mere af nød end lyst, når amerikanerne ombyggede deres bil til en tidlig form for autocamper. I det store land var infrastrukturen med hoteller og moteller i bilens barndom endnu ikke på plads.

I dag er der masser af moteller og hoteller, hvor trætte bilrejsende kan overnatte. Alligevel er autocampere, som man i USA og Canada normalt kalder for ”motorhomes” og ”RVs” (recreational vehicles), stadig yderst populære.

Skal du rejse i Nordamerika er en autocamper i mange tilfælde da også et oplagt alternativ til en almindelig lejebil. Særligt hvis du skal afsted med familien eller gode venner, er en fælles kør-selv-ferie i en autocamper en uforglemmelig oplevelse. Der er for eksempel mange, som vælger at leje en autocamper i USA for at tage på rundtur mellem de berømte nationalparker og andre fantastiske naturområder i den vestlige del af landet. Men også på modsatte side i Florida, møder man ofte de rullende feriehjem på vejene.

Hvis man lejer et motorhome i Canada kan man opleve de majestætiske “Canadian Rockies” i eget tempo.

Australien og New Zealand

I Australien og New Zealand er det også ideelt at leje en autocamper, der her er bedre kendt som en ”campervan” eller et “motorhome”. Afstandene mellem byerne er ofte store, så hvis I vil opleve flere forskellige steder i løbet af ferien, er det en fordel ikke at være afhængig af hoteller.

På det store australske kontinent er det især østkysten mellem Melbourne og Cairns, der blandt andet byder på den berømte outback, ældgamle regnskove og surferparadiset på Gold Coast, som mange vælger at udforske i en autocamper. Men også for eksempel turen fra Darwin midt på nordkysten ned til ”Det røde Center” ved Alice Springs er en, du vil huske resten af livet. Du kan finde mere information om leje af autocampers og campervans i Australien her.

Australiens nabo mod øst, New Zealand, er måske nok meget mindre arealmæssigt, men her venter mindst lige så mange uforglemmelige oplevelser. Det er således ikke kun newzealænderne selv, der ofte beskriver det langstrakte land som verdens smukkeste. Sydøen har kun en million indbyggere, men rummer til gengæld en perlerække af landets mest berømte naturvidundere med alt fra det betagende Milford Sound og de dramatiske gletsjere til gyldne strande i Abel Tasman National Park.

Får du udleveret din New Zealand autocamper i Auckland på nordøen, kan du ligeledes se frem til en ferie med mange store naturoplevelser. Kør for eksempel ned ad Thermal Highway mellem Rotorua og Taupo for at opleve den fascinerende vulkanske aktivitet tæt på. På nordøen er der også rig mulighed at komme tæt på maori-kulturen, som har dybe historiske rødder her.

Ikke svært at køre en autocamper

Har du hidtil kun siddet bag rattet i en almindelig personbil, virker tanken om at drage på langfart i et større køretøj som en autocamper måske lidt afskrækkende. De fleste oplever dog, at det sammenlignet med at have en lang campingvogn på slæb er lettere at finde sig tilpas med autocamperens køreegenskaber. En campingvogn kombineret med bil kan nemt være dobbelt så lang som en standard autocamper. Med en campingvogn på slæb er det derfor sværere at manøvrere sig ind på en lille plads, hvis du da overhovedet har lov til at parkere der med en campingvogn.

Den bedre manøvredygtighed med en autocamper er måske en af grundene til, at flere og flere i disse år vælger denne frem for at campingvognen. Det inkluderer både unge, som med inspiration i #vanlife på de sociale medier for første gang på egen hånd begiver sig ud i campinglivet, og erfarne campister, der vil prøve en mere fleksibel form for camping.

Autocampere fås i mange størrelser. De mindste modeller med plads til 2-3 personer, ”Campervans”, kan takket være deres mindre størrelse være det perfekte valg, hvis det er første gang, du skal stifte bekendtskab med autocamperlivet. Udover gode køreegenskaber, der er næsten som i en almindelig bil, er det i en kompakt camper også nemmere at finde parkeringspladser og at klemme sig gennem smalle gader.

Sæt dig ind i det praktiske hjemmefra

Er det første gang, du skal leje en autocamper? Ved udleveringen af autocamperen vil de fleste firmaer gennemgå den med dig og give dig de nødvendige instruktioner. Alligevel kan det anbefales også at forberede sig lidt hjemmefra. Der er heldigvis gode muligheder for at finde forskellige, detaljerede instruktionsvideoer på nettet. Her kan du blandt andet se, hvordan man bruger strøm, fylder vandtanken samt tømmer spildevandet og toilet. Om ikke andet vil lidt forhåndsviden om dette ruste dig til at stille de vigtigste spørgsmål, når du henter din autocamper hos udlejeren.

Hvilket kørekort kræves for at leje en autocamper?

Et almindeligt kørekort (kategori B) gælder for person- og varebiler på indtil 3.500 kg og med plads til højst ni personer. De fleste udlejere af autocampere på det europæiske marked har tilpasset deres sortiment til denne vægtgrænse og gør normalt tydeligt opmærksom på det, hvis der kræves en anden type af kørekort til deres største modeller.

Selvom du altså kan leje hovedparten af de autocampere, som udlejerne tilbyder med dit almindelige kørekort, er det naturligvis ikke helt det samme at sidde bag rattet i en autocamper som i en personbil. Først og fremmest skal man typisk vænne sig til autocamperens større omfang. Man skal bruge ekstra plads til sving og generelt være ekstra påpasselig med om der er plads nok i bredde og højde. Men hvis blot du er opmærksom og giver dig selv lidt ekstra tid i starten, vil det snart føles helt naturligt.

Vil du leje en stor autocamper på over 3.500 kg, skal du være i Danmark være besiddelse af et kørekort i kategori C1 (Lille lastbil på over 3.500 kg, men ikke over 7.500 kg). Kravene til kørekort er dog ikke det samme rundt om i verden. I USA kan du for eksempel i skrivende stund godt få lov til at leje motorhome med en vægt på over 3.500 kg, selvom du kun har det almindelige lille kørekort.

Hvad er den optimale længde på en autocamper-ferie?

Mange udlejere har en lejeperiode på minimum 3 dage for deres autocampere. I princippet kan du godt nøjes med at leje den i så få dage. For at udnytte autocamperes særlige fordele til fulde vælger de fleste dog at leje den i 1-2 uger.

Den optimale lejeperiode afhænger naturligvis også meget af, hvor du lejer den, og hvilken type rejse du skal på. Vil du udforske ét bestemt, afgrænset område, kan én uge være fin. Du kan for eksempel starte med et storbyophold i en af Europas mange spændende hovedstæder og derefter udforske mere af området i en autocamper. Der er dog også mange kør-selv ferier, hvor det er bedre at afsætte endnu mere tid.

Har du for eksempel planer om at køre hele vejen op til Nordkap og måske lægge vejen forbi smukke Lofoten på vejen hjem igen, er det nok nærmere 3 uger, du skal afsætte. Til en lang rundtur i USA’s fantastiske nationalparker lejer de fleste ligeledes deres autocamper i adskillige uger. Ved langtidsleje uden for højsæsonen kan du ofte i både Europa og på oversøiske rejsemål leje campere til særlig fordelagtige priser.

Hvilket udstyr følger med min autocamper?

Vær opmærksom på, at alt campingudstyr typisk ikke er inkluderet i lejeprisen for din autocamper. Rutinerede autocampister foretrækker desuden ofte at medbringe deres eget udstyr for at være sikre på at have alt, de skal bruge i ferien.

Kører du i bil til afhentningsstedet, er det ikke noget problem at medbring egne dyner, køkkengrej, børnesæder osv. Flyver du til dit rejsemål, er det dog mere oplagt at tilvælge en af de ekstra udstyrspakker til autocamperen, som de fleste udlejere tilbyder. Du kan altid se, hvad dine eventuelle ekstra tilvalg koster, før du booker.

Book din autocamper online

Vil du være sikker på at få den billigste pris på den autocamper, som passer bedst til dine ønsker, bør du som tommelfingerregel bestille i god tid. På nogle destinationer er der allerede ved årsskiftet rift om de bedste tilbud på autocampere for den kommende sommersæson. Brug derfor søgemaskinen til at få et overblik priser og udvalg fra et bredt udvalg af udlejere i hele verden.

Du kan med blot én søgning finde alt fra kompakte autocampere for 2-3 personer til rummelige autocampere med god plads til hele familien (op til 6-8 personer). Du skal blot vælge afhentningssted og datoer – så sørger vi for resten.

Du kan i søgemaskinen udover aktuelle priser også se mere detaljerede oplysninger om, hvilket udstyr der er inkluderet i lejeprisen. Du kan naturligvis tjekke betingelser for ændringer og afbestilling, inden du laver den endelige booking.

Find den billigste lejebil Leje af autocamper Find Billeje her --> Sammenlign priser her