Leje af autocamper i Canada

Verdens næststørste land er ideelt til en ferie i autocamper på egen hånd. Nuvel, om vinteren kan temperaturen ganske vist dykke dybt ned under frysepunktet. Men selvom somrene ikke er så lange i Canada, er der rig mulighed for at tage på eventyr i dette smukke land. Her venter dig utallige muligheder for at udforske både storslået natur og pulserende byer.

Mange som vælger at leje en autocamper i Canada, ønsker først og fremmest at opleve de enestående, uspolerede landskaber, landet er så kendt for. Med en autocamper kan du nyde aftener ved lejrbålet og følelsen af at være ude i naturen – uden at skulle sove i telt. Hver af landets 10 provinser har deres egen karakter og byder unikke oplevelser i en autocamper.

Har du rigeligt med tid, kan du for eksempel følge den 7.800 km lange Trans-Canada Highway hele vejen på tværs af det enorme land og gennem flere tidszoner. Er du ikke bange for at bevæge dig væk fra alfarvej lokker Yukon og Northwest-territorierne mod nord med ægte vildmark. Selv hvis du vælger en kortere, lidt mere overskuelig rute, kan du med en autocamper se frem til en rejseoplevelse for livet! Book gerne i god tid. Det kan du nemt gøre online her på siden.

I en autocamper kan du holde ferie i dit eget tempo.

Der er så mange potentielle mål for en ferie med autocamper i Canada, at det kan være svært at beslutte, hvad man skal vælge. Én ting er sikkert – du vil med garanti vende hjem med mange uforglemmelige ferieminder, uanset hvilken del af landet du vælger at udforske i autocamperen. Læs videre herunder for gode råd og tips, som vil give dig en vellykket tur.

Populære ruter med autocamper i Canada

Du kan nå langt omkring med en autocamper. Men i et land, der er 232 gange større end Danmark, kan du naturligvis ikke se alt på én rejse. Noget af det første du skal bestemme dig for, er derfor, hvilket område af Canada du vil udforske i din autocamper. Alene i de fantastiske Rocky Mountains er der nok at se til mange ferier! Her er der for eksempel rig mulighed for at bruge din autocamper, som canadierne selv kalder for et ‘motorhome’, som base for spektakulære kano- eller vandreture.

Mens en tur på tværs af hele landet ad Trans-Canada Highway nok er for stor en mundfuld for de fleste på deres første ferie i en autocamper i Canada, er især ruterne i Rocky Mountains gode for både nybegyndere og erfarne autocampister. Du kan for eksempel for eksempel flyve til Vancouver og herfra følge en rute over den smukke bjergkæde til Calgary. På den tur har du blandt andet mulighed for i dit eget tempo at opleve de mange skønne naturscenerier langs den 232 km lange Icefields Parkway mellem Jasper og Banff – såsom den betagende Lake Louise og utallige gletsjere.

På den modsatte side af landet er der færre storslåede bjergscenerier, men alligevel masser af vidunderlig natur og spændende byer, som indbyder til en kør-selv ferie i autocamper. I det østlige Canada ligger hovedstaden Ottawa og Canadas største by Toronto. Det er også her du finder det fossende Niagara Falls og nationalparken Thousand Islands, der består af over 1.800 småøer strøet ud i St. Lawrence-floden. Parkér eventuelt også din autocamper ude ved St. Lawrence-bugten for at tage med ud på en hvalsafari. En uforglemmelig naturoplevelse for hele familien!

Det bedste tidspunkt at leje en autocamper på i Canada

De fleste campingpladser åbner i maj og lukker i oktober, men der er dog nogle, der er åbne for vintercamping. Den mest populære sæson for autocampere i Canada er fra maj til september.

I et land på Canadas størrelse er der næsten ingen grænse for, hvor lang tid du kan bruge på din autocamper-ferie. Mens de lokale nemt kan tage en forlænget weekend i deres campervan, vælger de fleste turister langvejs fra en lejeperiode på minimum 10-14 dage. Du kan dog sagtens bruge endnu mere tid.

Campingpladser til autocampere

Lejer du et motorhome i Canada, har du altid alt, du behøver med dig. Det betyder dog ikke, at du må overnatte overalt. Det er således ikke alle rastepladser eller indkøbscentre som Walmart, der tillader overnatninger. Eller også har de har et maksimum for ophold på 6-8 timer. Heldigvis er der tusindvis af campingpladser i Canada.

Du vil opleve, at faciliteterne på de canadiske campingpladser varierer meget med alt fra helt enkle skovpladser til deciderede ferieresorts. På de større, privat drevne pladser finder du ofte butikker, caféer og sågar swimmingpools. Her vil du sandsynligvis også kunne slutte strøm, vand og kloakledninger til autocamperen direkte fra din plads. På de mere enkle autocamper-pladser i nationalparkerne er faciliteterne typisk noget mere beskedne. Men også her er der ofte både toilet- og vaskefaciliteter samt mulighed for el-tilslutning.

I en autocamper, hvor du har alt du behøver med dig, kan det være fristende at improvisere og blot se, hvor du ender. De bedste campingpladser er dog om sommeren og i især i weekender ofte booket i forvejen. Så foretrækker du at overnatte på veludstyrede eller flot beliggende campingpladser, er det normalt en god idé at planlægge din rute og reserverer de fleste pladser på forhånd.

Vil du gerne overnatte uden for etablerede campingpladser, er der dog også gode muligheder for det i Canada. Næsten 90 % af Canada er faktisk såkaldt Crown Land (krongods), det vil sige arealer, der ikke er privatejede, men statens. Her kan canadierne for alvor udnytte deres campervans til gratis ferier i det fri. Som udlænding skal du dog betale et gebyr pr. nat (priser og regler er forskellige fra provins til provins), men det er stadig en oplagt chance for at opleve ægte uspoleret natur med din autocamper i Canada.

Hvilken autocamper skal jeg vælge?

Hvis du kun rejser med én anden person, har du nok ikke brug for så meget plads. I kan måske endda nøjes med en såkaldt campervan, den mindste klasse af autocampere. Vil I gerne have lidt mere komfort, eller skal du rejse med børn eller flere venner, er der dog god mulighed for at finde noget større. Generelt er det som regel bedre at have lidt for meget plads end for lidt!

Det rette valg af autocamper i Canada afhænger naturligvis også af, hvor længe du skal være afsted og ruten. Er du bekymret for, om det er svært at køre en stor autocamper? Er du kun vant til at føre en almindelig personbil, kræver det uden tvivl lidt tid at blive fortrolig med autocamperens køreegenskaber. Det er dog sjældent noget problem. Du har desuden den fordel, at der sammenlignet med Europa generelt er god plads på de canadiske veje.

Vilde dyr og sne på vejene

Når du kommer væk fra byerne, skal du være opmærksom på vilde dyr, der krydser vejen. Det er således ikke ualmindeligt, at elge, hjorte eller sågar bjørne ses langs og på vejene i Canada. Vilde dyr kommer især ud efter mørkets frembrud, hvor det derfor anbefales at være ekstra agtpågivende. Hvis du ser en masse biler, der holder ind til siden, betyder det ofte, at der er et spændende dyr i nærheden af vejen. Frem med kameraet, men bliv i autocamperen!

Kør efter forholdene – især om vinteren. Canada er flot som vinteren, men også koldt og ofte meget snerigt. Af samme grund er der ikke mange som lejer en autocamper her på denne årstid. Hvis du alligevel ønsker at rejse om vinteren, skal du i endnu højere grad planlægge i forvejen og køre ekstra forsigtigt.

Ønsker du at opleve de mest øde dele af Canada i de nordlige territorier, skal du være opmærksom på dine lejebetingelser. Der er således udlejere, der betinger sig, at du holder dig til bestemte veje på for eksempel en tur i Nordvestterritoriet eller Yukon.

Bestil din autocamper online og i god tid

Flere og flere får øjnene op for de mange muligheder for at tage på uforglemmelige ture i autocamper i Canada. Det er derfor ikke usædvanligt, at udlejernes mest populære modeller er fuldt booket et halvt år i forvejen. Drømmer du om en canadisk sommer i en lejet autocamper, er det derfor ikke for tidligt at bestille den allerede ved årsskiftet.

Du kan dog være heldig, at det er muligt at finde last-minut-tilbud tættere på afrejse, eller at der er særlige kampagnetilbud i løbet af foråret. Men generelt anbefales det altså, at du ikke venter med at bestille din autocamper, når du har udset dig en destination i Canada.

Brug søgemaskinen her på siden til at finde og bestille en autocamper i Canada. Du kan nemt sammenligne priser fra en bred vifte af udlejere på forskellige typer af campervans og motorhomes.

Find den billigste lejebil Autocamper Canada Find Billeje her --> Sammenlign priser her