Motorhome-udlejning i USA og Canada

Nordamerika er som skabt til et ferieeventyr i et motorhome. Amerikanerne ynder selv at udforsk USA og Canada ved at leje et stort motorhome, hvis hele familien skal med på turen. Et af disse feriehjem på hjul er dog også det perfekte valg, hvis I blot skal afsted som par, men ønsker at opleve den fantastiske frihed et motorhome giver.

I søgemaskinen her på siden, kan du nemt finde det billigste motorhome i USA og Canada for både store og små grupper. Er det første gang, du kaster dig ud i motorhome-udlejning? Så er Nordamerika det helt rigtige sted at få din debut! Der er en lang tradition for at leje motorhomes i både USA og Canada, så udvalget er godt og stort. Sidst, men ikke mindst, er der en vis sandhed i, at alting er større på den anden side af Atlanten – også vejene. Her er det derfor nemmere at komme omkring bag rattet i et stort køretøj som et motorhome.

Foto: lindsywilliams, Pixabay.

Drømmer du om at tage med familien eller vennerne på en ultimative roadtrip på tværs af landet? Eller ønsker du bare, at du kunne komme væk fra det hele og parkere ved en sø, en nationalpark, stranden eller i bjergene uden at skulle slå et telt op eller leje et motelværelse? Den perfekte løsning er at leje et motorhome! Så bestemmer I selv tempoet, kan lettere følge pludselige indskydelser og får chancen for at overnatte på de mange hyggelige campingpladser, hvor det er let at komme i snak med andre rejsende fra både ind- og udland.

Leje af motorhome i USA

De store nationalparker står højt på ønskelisten for mange, som rejser til USA. Vil du opleve den storslåede og uberørte natur, er det ideelt at leje et motorhome. Så behøver du ikke at gå på kompromis med komforten, selvom der måske ikke er ret mange faciliteter på campingpladsen. Ligeledes kan du i mere bynære områder slippe for at skulle betale for et hotelværelse, fordi du allerede har alt du behøver med dig.

Motorhome, RV eller autocamper?

Kært barn har mange navne, og det gælder også motorhomes. I Europa kalder vi dem nemlig typisk for “autocampere”. Det er dog i princippet det samme. Hvis du vil leje en autocamper i USA vil du desuden opleve, at amerikanerne ofte kalder et motorhome for en RV (forkortelse for Recreational vehicle). En RV er dog i princippet en noget bredere betegnelse, som udover motorhomes for eksempel også inkluderer den almindelige campingvogn, der skal trækkes efter et andet køretøj.

Store amerikanske motorhomes

Man siger at alting er større i USA. Det gælder også i vid udstrækning deres motorhomes. Sammenligner du et amerikansk motorhome og en europæisk autocamper, som ellers på papiret tilhører samme størrelsesklasse, vil et motorhome i USA typisk være bredere og længere. Der er desuden i USA flere steder, hvor du kan leje motorhomes med en totalvægt på over 3.500 kg.

Når det gælder komforten i et motorhome, er tilstrækkelig plads naturligvis vigtigt. En af forklaringerne på, hvorfor motorhome-modellerne i Europa alligevel gennemsnitligt er mindre end de amerikanske, er ganske lavpraktisk. Det europæiske vejnet, særligt inde i vores byer, er slet ikke på samme måde som i USA velegnet til store køretøjer. Selv en erfaren chauffør ville få sved på panden bag rattet et af de største amerikanske motorhomes i de smalle gader i en europæisk middelalderby.

Har du aldrig ført andet end en almindelig personbil, kan det da også godt være lidt nervepirrende at køre afsted i et af de helt store RVs i USA. Dette er en reel mulighed, hvis du ønsker det. I USA må du nemlig leje køretøjer på med en totalvægt på over 3.500 kg med et almindeligt kørekort. Noget du i Europa som regel skal have et stort kørekort for at gøre. Selv om det generelt er nemmere at komme omkring i et stort køretøj i USA end i Europa, gælder det selvfølgelig ikke overalt. På et roadtrip ad Highway 1 på vestkysten vil de fleste for eksempel nok foretrække at vælge en lidt mindre model, som passer bedre til de lidt kringlede veje.

Flere motorhomes at vælge mellem i USA

Selv om motorhomes i USA (og Canada) generelt er større, er forskellen mellem det amerikanske marked for motorhome-udlejning og resten af verden dog blevet mindre de senere år. En stærkt stigende efterspørgsel på billige motorhomes, har nemlig lokket nye udlejningsfirmaer til Nordamerika. Det inkluderer udlejningsfirmaer fra Australien og New Zealand som for eksempel JUCY Rentals, der har introduceret mindre motorhomes, man indtil for få år siden ikke var så mange af på de amerikanske landeveje.

Så mens du stadig har rig mulighed for at leje en klassisk, stor RV med alt tænkeligt udstyr, er der nu også talrige udlejere, som tilbyder mindre, ombyggede minivans. I disse, som du især finder i det vestlige USA, er pladsen i sagens natur mere sparsom og udstyrsniveauet tilsvarende lavere. Til gengæld er denne mindste klasse af motorhomes blevet meget populær blandt yngre rejsende, som søger en backpacker-oplevelse med lidt ekstra komfort.

Lake Moraine i Canada. Foto: edwademd, CC BY 2.0

Leje af motorhome i Canada

Nationalparker som Yellowstone og Yosemite i det vestlige USA er med rette berømte langt ude for landets grænser og oplagte mål for en ferie i motorhome. Men er det unikke naturoplevelser, du søger, er der lige så meget at komme efter længere mod nord, hvis du lejer en autocamper i Canada. Start for eksempel din tur i Vancouver og tag på eventyr i Rocky Mountains, som gemmer på høje tinder og smaragdgrønne bjergsøer. Du har måske allerede hørt om Lake Louise, Banff- og Jasper Nationalpark? Parkerer du dit motorhome på en af de naturnære campingpladser, som der er mange af, kan du udforske disse fantastisk smukke områder på vandre- eller sejlture.

I et land der er over 230 gange større end Danmark, kan du selvsagt slet ikke nå at se hele Canada. I et motorhome kører du desuden ikke så hurtigt. Derfor er det en god ide på forhånd at udvælge sig et bestemt område eller en rute at udforske. Selv hvis du såeldes har en fast, overordnet plan for rejsen, kan du stadig sagtens nyde godt af dit motorhomes fantastiske fleksibilitet. De fleste national- og provinsparker i Canada er åbne for campister på fire hjul. Det giver dig en enestående mulighed for at have din egen feriebolig omgivet af uberørt naturen.

Kortere sæson i Canada

Ligesom deres naboer mod syd har canadierne de senere år i stor stil på ny kastet sig over campinglivet. Det anslås således, at over 2 millioner canadiere nu ejer deres eget motorhome. Samtidig er faciliteterne løbende blevet forbedret, så du nu kan vælge mellem tusindvis af campingpladser rundt om i landet. Med sin mere nordlige beliggenhed er sommerhøjsæsonen ganske vist lidt kortere i Canada. Det er dog typisk muligt at leje en motorcamper helt fra maj til og med oktober, men særligt i perioden fra begyndelsen af juli til midten af august er der næsten altid ekstra meget rift om dem. Er det hér, du planlægger din rejse, bør du derfor book camperen i god tid.

Motorhome-leje i Australien og New Zealand

Er det en rejseoplevelse ud over det sædvanlige, du søger? Det er ikke kun i Nordamerika, at et motorhome kommer til sin ret på de åbne vidder eller i de spektakulære nationalparker. Også Australien og New Zealand har alt det, der skal til for, at du kan få en uforglemmelig ferie i et motorhome. I søgemaskinen kan du derfor naturligvis også finde priser fra udlejerne her. Bliv ikke forvirret over, at det kaldes for campervans i Australien og New Zealand. Det er blot endnu et eksempel på, at kært barn har mange navne.

>> Læs mere om leje af autocamper i Australien her
>> Læs mere om leje af autocamper i New Zealand her

Priser og bestilling

Du får mere motorhome for pengene i både USA og Canada sammenlignet med herhjemme. Det er dog ikke til at komme uden om, at motorhome-lejen vil være en betydeligt post i feriebudgettet – selv hvis du nøjes med en af de mindre modeller. Udlejningspriserne følger efterspørgslen, og de seneste år har den været støt stigende. Derfor er det nu vigtigere end nogensinde, at du søger for at bestille i god tid – gerne et halvt år før afrejse.

Særligt hvis du vil rejse i den populære sommersæson fra maj til august, skal du ikke vente med at booke til sidste øjeblik. Resten af året ligger priserne normalt lidt lavere. Nordamerika er dog enorm, så der er betydelige regionale forskelle. Blandt motorhome-campister er Florida for eksempel meget populær i vintersæsonen, ligesom udlejningspriserne plejer at få et nyk opad i New England i det farverige efterår.

Det stigende antal udlejere er på sin vis godt for dig som kunde. Det betyder dog også, at markedet kan blive lidt mere uoverskueligt. Derfor kan du med fordel bruge søgemaskinen øverst her på siden. Den indhenter de bedste tilbud fra en række forskellige udlejere af motorhomes i USA og Canada. Det inkluderer de største spillere på markedet såsom Cruise America, men også mindre, konkurrerende udlejere. Så du nemt kan danne dig et overblik over udvalget og nemt lave din bestilling online.

Find den billigste lejebil Leje af Motorhome Find Billeje her --> Sammenlign priser her