Både for forretningsliv og turisme er Aarhus Lufthavnen vigtig, og med billeje i Aarhus Lufthavn er det nemt og hurtigt fortsætte rejsen ind til selve Aarhus by.
Billeje i Aarhus Lufthavn er desuden en mulighed for at komme hurtigt, billigt og nemt videre på din rejse fra Aarhus Lufthavn til andre byer end Aarhus.
Det er ikke svært at finde billig billeje i Aarhus Lufthavn, da de 5 store biludlejningsfirmaer er repræsenteret i Aarhus Lufthavn; AVIS, Budget, Europcar, Hertz og Sixt. Alle med kundebetjening i lufthavnens passagerterminal.
Bestiller du din billeje i Aarhus Lufthavn hjemmefra, kommer du hurtigt videre fra lufthavnen, og du slipper ikke mindst for besværet med at finde en bus eller taxa til Aarhus by. Lufthavnen, der tidligere hed Tirstrup Lufthavn, ligger ca. 35 km nordøst for Aarhus, og derfor er billeje ikke blot en nemt løsning, men også et prismæssigt konkurrencedygtigt alternativ til f.eks. taxakørsel. Du finder flere informationer om lufthavnen i Århus her.
Book en lejebil i Aarhus Lufthavn online
Søg efter billeje i Aarhus Lufthavn i billeje-søgemaskinen på Billeje.info. Her er det nemt at finde og bestille god og billig billeje i Aarhus Lufthavn. Billeje-søgemaskinen sammenligner billeje fra alle billeje-selskaber i samarbejde med CarTrawler og Auto Europe. Hvis du bestiller billeje i Aarhus Lufthavn, er alle priser som udgangspunkt inkl. fri kilometer og uden skjulte gebyrer, men da betingelserne ofte ændre sig hos de forskellige biludlejningsselskaber så henviser jeg altid til de aktuelel lejebetingelser som du finder i søgemaskinen og bør læse grundigt igennem inden du bestiller din billeje.
Læs mere om billig billeje i Århus
Information og fakta om Aarhus lufthavn
Aarhus Lufthavn er en civil lufthavn i Tirstrup på Djursland omkring 35 kilometer i lige linje nordøst for Aarhus. Lufthavnen blev bygget af tyskerne under Anden Verdenskrig, men blev aldrig anvendt i krigsøjemed. Under den kolde krig delte lufthavnen område og start- og landingsbaner med Flyvestation Tirstrup. Flyvevåbnet og udenlandske styrker brugte flyvestationen helt frem til 1990’erne. I dag er der stadig et lille militærdepot og undertiden også øvelser på området.
Den nuværende passagerterminal stammer fra 1981 og er siden blevet renoveret i tiden mellem 2007 og 2009. Siden 1946 har lufthavnen været åben for civil lufttrafik, og selvom Aarhus by ligger 50 kilometer væk, så betragtes lufthavnen stadig som Aarhus Lufthavn. Indtil for nylig har det endda været svært at komme til og fra Aarhus, men i dag er der fine færdselsforhold med en nybygget motorvej på Djursland. I 2003 afslog man en plan om at bygge en ny lufthavn tættere på Aarhus, men muligheden diskuteres stadig og dukker fra tid til anden op i medierne. Der er dog et stabilt passagertal på godt og vel en halv million rejsende om året.
Aarhus Lufthavn ligger 25 meter over havet og har to start- og landingsbaner. SAS, British Airways, Ryanair, Finnair, Jet Time, Primera Air, Thomas Cook Airlines og Aarhus Air Taxi flyver til og fra Aarhus Lufthavn. Destinationerne er primært København, Skandinavien og London. Charterflyvningerne foregår til mere eksotiske destinationer som Tenerife, Madeira, Kreta, Mallorca, Cypern og Lesbos.
Skal sulten stilles og tørsten slukkes inden flyrejsen, kan det gøres i lufthavnens KOKpit. Restauranten ligger på første sal med udsigt over landingsbanerne og byder på smørrebrød, sandwiches, friske salater og varm mad. I afgangshallen ligger der også en lille café, hvor du kan købe alt fra morgenmad og sandwiches til kaffe og kage. I tilknytning til restaurant KOKpit udlejes konferencelokaler i størrelser fra otte til 50 personer. I konferencelokalerne er der flipover, overhead og andet udstyr, så du kan holde professionelle møder. Restauranten sørger selvfølgelig for, at mødedeltagerne ikke går sukkerkolde undervejs.
I Aarhus Lufthavns FLYBUY Shop finder du et bredt udvalg af kvalitetsvarer til meget fordelagtige priser. Du finder selvfølgelig de kendte mærkevarer indenfor kosmetik, parfumer samt slik, øl, vin og spiritus. I gaveafdelingen er der desuden et stort udvalg af de mest populære gaveartikler, for eksempel fra Royal Copenhagen, Georg Jensen, LEGO, Delsey, Prestige og Pilgrim. Alle internationale rejsende kan handle i butikken, uanset om slutdestinationen er et EU eller ikke EU-land. Hvis du skal videre til et ikke EU-land fra København, kan du også købe toldfrit i butikken. Du skal blot have et bordingkort til din videre rejse fra København.
Der er busforbindelse mellem lufthavnen og Aarhus by i direkte tilknytning til rute- og charterfly. Bussernes afgangstider er tilpasset flytiderne, og turen fra Aarhus Hovedbanegård tager cirka 50 minutter. Der samles passagerer op ved stoppesteder undervejs. Herudover er der busforbindelse med almindelig rutebil fra Aarhus Lufthavn til Randers og Ebeltoft seks eller syv gange dagligt. Hvis man ankommer i bil, er der mere end 1.300 parkeringspladser i umiddelbar nærhed af terminalbygningen. Parkeringsområderne er både belyste og videoovervågede. Man kan ved ankomst enten trække en P-billet, som skal afregnes i betalingsautomaten i lufthavnsbygningen inden udkørsel, eller registrere indkørslen med et betalingskort. Når du forlader parkeringspladsen, skal du blot huske at anvende samme betalingskort for at komme ud. Har du ikke egen bil, eller vil du ikke være afhængig af offentlig transport, kan du leje en bil hos et af udlejningsfirmaerne i ankomsthallen. Der holder desuden taxier uden for terminalbygningen.
Oplevelser i bil omkring Aarhus
I Aarhus er der mange flotte og spændende seværdigheder. De fleste kender friluftsmuseet Den Gamle By og kunstmuseet AroS, men også Moesgård Museum med Grauballemanden, Kvindemuseet i Danmark, Vikingemuseet, Naturhistorisk Museum og Steno Museet er et besøg værd. De mange parker og grønne områder i og omkring Aarhus gør byen let og luftig. Riis Skov, Marselisborgskovene og Brabrandstien rundt om Brabrand Sø er populære motions- og picnicsteder for såvel aarhusianere som turister. I Aarhus midtby ligger blandt andet Aarhus Domkirke, Vor Frue Kirke, Skt. Pauls Kirke og Skt. Johannes Kirke. Efter en rundtur til byens seværdigheder kan man slappe af med en sodavand eller en kold øl fra Ceres ved en af caféerne ved den blotlagte Aarhus Å.
Aarhus Havn er blandt de 100 største containerhavne i verden og en af de største i Norden. Både Dansk Supermarked, Arla Foods, vindmøllefabrikanten Vestas og butikskæden JYSK har hovedsæde i eller ved Aarhus. På Terma i Lystrup nord for Aarhus produceres højteknologiske produkter til blandt andet rumfarts- og satellitindustrien samt civile og militære radarsystemer. De aktive erhvervsliv er med til at skabe trafik gennem Aarhus Lufthavn, og det samme gør sig gældende for Aarhus Universitet, Danmarks Journalisthøjskole og Handelshøjskole i Aarhus.
Turistdestinationen Djursland kan være med til at trække passagerer til Aarhus Lufthavn. Djursland byder på mange smukke naturoplevelser såvel i skov som på strand. Djursland har mange sommerhusområder, og den nemme adgang til Djursland strande gør området særdeles populært hos børnefamilier. Ebeltoft har desuden positioneret sig som bryllupsby og hjemsted for Fregatten Jylland. Djurs Sommerland, Kalø Slotsruin, Ree Safari Park og Skandinavisk Dyrepark er med til at gøre Djursland til et attraktivt feriemål, og det kan ikke være nemmere at kommer dertil end at flyve til Aarhus Lufthavn.
Aarhus Lufthavn giver hurtig og nem adgang til Aarhus by, der med over 260.000 indbyggere er Danmarks andenstørste. Aarhus er Europæisk Kulturhovestad i 2017 og kan med sine mange kulturelle tilbud sagtens hamle op med langt større byer i det øvrige Europa. Aarhus Festuge er Jyllands største kulturfestival med såvel lokale som nationale og internationale indslag. I Aarhus er der omkring 45 aktive teatre, hvoraf cirka 30 har egen scene. Aarhus Musikhus har otte sale samt en udendørs amfiscene. Aarhus Teater har fem scener med plads mellem 80 og 700 gæster. Svalegangen har tre sale med plads til mellem 20 og 200 siddende, mens Helsingør Teatret i Den Gamle By kan huse 237 siddende.