Billeje på Kreta

Lej din bil på Kreta online og spar penge! Billeje.info samarbejder med CarTrawler, som sammenligner priser på lejebiler fra alle biludlejningsselskaber på Kreta, og som dermed kan finde den billigste pris.

Overvejer du at leje en bil når du skal holde ferie på den græske ø Kreta eller er du ved at sammenligne priser fra de forskellige udbydere af biludlejning, så husk at billeje igennem CarTrawler eller Auto Europe som udgangspunkt altid inkluderer ubegrænset antal kilometer og lovpligtige forsikringer. * Vi henviser altid til de aktuelle lejebetingelser i billejesøgemaskinen.

Billig billeje på Kreta.
Nyd friheden til at finde de små hemmelige bugter, med en lejebil på Kreta.

Kreta, som er den største af de Græske Øer, og den eneste ø, der ikke er en del af en øgruppe, har I mange år været et populært rejsemål for folk fra hele verdenen, og Kreta gør da også meget for at deres turister skal have et godt ophold på øen, som byder på alt lige fra smukke sandstrande til storbyer, som man nemt kommer rundt til i bil.

Tag med familien på bilferie på den græske ø Kreta. Book jeres billeje på Kreta hjemmefra og afhent bilen ved ankomst til øen. Med en lejet bil kommer I nemt rundt på Kreta og oplever øen på egen hånd.

Huske at leje biler på Kreta i god tid

Lej din bil på Kreta i godt tid så er du sikker på at få den laveste pris. Ligesom lavprisflyselskaberne er det nemlig normalt altid de billigste priser der bliver sat i søgemaskinerne først og efterhånden som udbuddet af ledige lejebiler på Kreta falder, ja så stiger priserne. Selvfølgelig kan der opstå en situation hvor biludlejningsselskaberne på øen har mange ledige lejebiler og derfor laver specielle billeje-tilbud og kampagner, men det er ikke noget problem for du kan altid ombooke eller afbestille den bil du har lejet hos CarTrawler. Yderligere informationer finder du altid i din voucher.

Smuk kystvej tæt ved Agios Nikolaos. Kilde: Sergey Stoma

Information om Kreta

Det blå hav, den gule sol og de hvide bygninger. Kreta er den største af de græske øer i Middelhavet og er med sin sydlige beliggenhed hjemsted for strande, sol og badende, glade børn. Men Kreta er mere end det. Det er også et kulturelt, historisk og mytologisk midtpunkt med en række populære destinationer. Zeus siges at være født på Kreta, og øen har stor betydning for kulturen og historien i Grækenland og i Vesten, ikke mindst som hjemsted for den minoiske kultur.

Solbad og kultur

Kreta er en idyllisk ø, der byder på masser af strand, solslikkeri og badning, men kan samtidig også byde på kulturelle seværdigheder og berøring med historiens vingesus. Øen er dermed et perfekt opholdssted for en børnefamilie, der stadig vil have lidt mere kulturelt indhold end blot strandstole og parasoller. Øen er ideel til at leje en bil nogle dage, så man kan opleve mere af øen.

Kreta har ydermere en turbulent historie, som det kan være spændende at dykke ned i. Vil man rigtig have noget ud af øen, bør man benytte sig af biludlejning, så man kan komme rundt på den mangfoldige og forskelligartede ø, der gemmer på en masse skatte.

Vigtige attraktioner på Kreta

Kreta er både historisk og kulturelt interessant, og øen rummer mange seværdigheder, som du både kan køre til eller nå på andre måder:

  • Paladset i Knossos
  • Naturen i bjergene
  • Museet Lynchnostatis og det historiske museum
  • Strandene – især Elafonissi
  • Heraklions havn og basar

Paladset i Knossos
Knossos er symbolet på en af Europas første udviklede kulturer. Kreta er hjemsted for den minoiske kultur, som havde sin storhedstid her i bronzealderen. For det første ligger paladset i Knossos i et smukt område fyldt med oliventræer og bjergskråninger tæt på byen Heraklion (eller Iraklio). For det andet er ruinerne et fantastisk vidnesbyrd om tidligere tider, og på Knossos kan du ikke undgå at rammes af historiens vingesus. Lej en bil, og besøg den monumentale ruin.

Naturen i bjergene
Kreta byder også på en masse storslået natur, bl.a. i Díkti-bjergene, som ligger på den østlige del af øen. Her kan man gå smukke ture og holde hyggelige picnics. Find fx Lassithi-højsletten, der ligger 850 meter over havets overflade, hvorfra der er smuk udsigt over bjergene. Her kan du ikke komme til uden bil, så benyt dig af biludlejningen på øen.

Museet Lynchnostatis og det historiske museum
Der findes en række museer på Kreta, der afdækker øens lange og spændende historie. Museet Lynchnostatis er et udendørs museum, der viser det meste om Kretas kultur, og er både for børn og voksne. Vil du gå mere i dybden med Kretas historie, er det historiske museum i Heraklion et besøg værd. Her gennemgås 700 års kretisk historie i en storslået samling.

Strandene – især Elafonissi
Det græske øhav klinger af sol, strand, turkisfarvet vand og hvidt sand. Et besøg på den græske ø Kreta bør derfor ikke ske uden strandtid. Vil du have en ekstraordinær oplevelse, så skal du køre til spidsen af Kreta mod sydvest, hvor du finder en strand, der er kåret til Europas bedste strand, kaldet Elafonissi. Stranden er børnevenlig med lavt vand og ligger meget smukt. Her er det smart at leje en bil, for det er svært at komme derhen med offentlig transport. Generelt findes der mange små, gemte strande, hvor du kun kan komme til med en udlejningsbil.

Heraklions havn og basar
I Kretas største by får du alt det, du drømmer om af græsk bystemning. Havnen er et dejligt område, der byder på flotte skibe og både og udsigt til et gammelt kastel. Basaren i Heraklion er fuld af stemning og hektiske lokale, der køber ind til aftensmaden.

Kom rundt på Kreta

Det er svært at komme rundt og udforske Kreta uden en bil. Der findes busruter og taxi, men billeje kan være en rigtig god ide, hvis man vil rundt og have mere natur for pengene. Der er mange muligheder for biludlejning, og det kan give dig chancen for at se lidt mere af den godt 8000 kvadratkilometer store ø. Ved at køre rundt på øen får du mulighed for at fornemme historiens gang, og du kan rigtig mærke, at Kreta er en del af den vestlige kulturs vugge. Overvej billeje nogle dage, så I kan se andet end byerne.
Der er to store lufthavne på øen:

I begge lufthavne har du mulighed for at finde en biludlejning, hvis du regner med at skulle køre meget på øen.

Græske specialiteter
Kreta er gennemsyret græsk, og derfor vil du opleve den lækre græske mad over det hele. Du støder hele tiden på oliven fra de mange oliventræer og mange andre gode råvarer. Derudover vil du finde mange fiskeretter, da der fiskes meget i havet omkring Kreta. Hvis du vil finde nogle af de rigtig gode, gemte spisesteder, så lej en bil, og kør rundt til de mindre byer. Her kan du finde nogle rigtige perler.

Husk at smage Kretas egne hjemmelavede vin fra en af de mange vingårde rundt om på øen.

Der er også mulighed for at finde gode shoppingfund på øen. Den førnævnte basar er et oplagt sted at besøge, hvis du vil finde sjove souvenirs, som du ikke havde regnet med at finde.

Vin, vin og atter vin

Faktisk er Kreta storproducent af vin, og der er gode muligheder for at finde en vingård at besøge i områderne rundt om byerne. Der har været vinproduktion på Kreta i flere tusind år, som startede med den minoiske civilisation, som var de første på Kreta. Smag på den gode vin, og oplev vintraditionen på en af de mange vingårde, der ligger inden for en halv times kørsel uden for Heraklion.

Sådan booker du billig billeje på Kreta

Vil du vide mere om at leje biler på Kreta så finder du andre sider her på billejeinfo – du kan også læse om de to lufthavne på Kreta og se sammenligninger af priser fra de forskellige billejeselskaber. Du finder også flere informationer på Wikipedia – Læs om Kreta på Wikipedia

Afbestil din lejebil på Kreta uden gebyr

Lej bil på Kreta og afbestil den igen hvis du fortryder eller finder en billigere lejebil, helt uden gebyr. CarTrawler tilbyder at du kan afbooke din bil helt op til få timer inden afhentning. Derfor er det et godt tip at skal du leje bil på Kreta, så book bilen i godt tid, og gerne 6-7 måneder inden din ferie. Når du nærmer dig afrejsen til Kreta så kan du checke de aktuelle priser og se om der skulle være ekstra gode tilbud, er der det så afbestil din udlejningsbil hos CarTrawler og bestil en ny. Lej din bil i sommerferie i rigtig god tid hvis du vil have en god pris og husk på at i mange lande i Sydeuropa er august og september højsæson, dette gælder også på Kreta. Kun i ganske få tilfælde kan du hos CarTrawler ikke afbestille din lejebil på Kreta uden gebyr, men det vil fremgå tydeligt af bestillingen. Det kan f.eks også være i tilfælde hvor du bestiller en specialbil.

Uanset hvor du bestiller din biludlejning så skal du altid læse de aktuelle lejebetingelser grundigt igennem, for billejeselskaberne ændre ofte deres priser og betingelser online.

Find den billigste lejebil på Kreta Find Billeje her --> Sammenlign priser her