Billeje i Rethymnon

Sammenlign priser på billig billeje i Rethymnon fra alle biludlejningsselskaber på Kreta med billeje-søgemaskinen fra CraTrawler. Rethymnon er øen Kretas hjerte og et af de smukkeste steder i Grækenland. Rethymnon venter på dig med det klare blå hav og det himmelhøje psiloritis-bjerg, med spor af en civilisation, der går hele 4.500år tilbage i tiden, talrige byzantinske kirker og klostre, fortryllende venetianske kulturmindesmærker, den mest velbevarede renæssanceby i Grækenland, med uendelig mange strande, huler, kløfter og et enestående plante- og dyreliv.

Seværdigheder i Rethymnon

Om det er sommer eller vinter, er Rethymnon på Kreta et særdeles gæstfrit sted. Den bedste måde at komme til Rethymnon på er fra Irakleion Lufthavn, der har en kort forbindelse til hovedvej E75, der leder uden om Irakleions bymidte og styrer mod udløberne af De Hvide Bjerge. Hen over ca. 80 km er landskabet ganske imponerende. Lidt over 1,5 km fra vejen ligger landsbyen Fodele, maleren El Grecos fødested. I udkanten af Rethymnon præfektur passerer vejen inden for 17 km Arkadi-klosteret. Det moderne Rethymnon er fortsættelsen af den antikke søfartsby Rithymna og en af Europas tidligste civilisationer fra ca. 4.000 f.v.t. Vidste du, at det er bevist efter arkæologiske fund i Idaion Antron-hulen på Psiloritis-bjerget, i Gerani-hulen vest for Rethymnon og i Elenon-hulen i området af Amari, at der har levet mennesker her i den neolitiske tidsalder (6.000-2.600 f.v.t.)? Et stort antal arkæologiske fund fra Rethymnon området, der går helt tilbage til den mindste minoiske kultur (2.600-1.100 f.v.t.) er vidnesbyrd om alle perioderne i den efterfølgende minoiske kultur.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Vandreture ved Rethymnon

Rethymnon regionen på Kreta i Grækenland er et paradis for vandrere. En eller to dejlige dage kan man få ved at tage en bus eller taxa fra Platanias ved kysten op ad en snoet vej til landsbyen Prasses ca. 11 km derfra. Bind snørebåndene på dine vandresko og begynd en tur gennem Prassano-kløften, der er en overflod af fremspringende klippesider og sprudlende vandløb. Det tager ca. fire timer at gå igennem den, og du ender netop et kort stykke fra stranden i Platanias, hvor du efter turen kan tage en velfortjent afkølende dukkert. Mere seriøse trekkere kan prøve Arkadi-Garazo ruten, der er ca. 32 km lang og måske kræver 12 timers udholdenhed. Den er en del af den officielle Europæiske Vandresti E4, der snor sig gennem adskillige landsbyer, der hver især har sin egen charme.

Naturen ved Rethymnon på Kreta

Blomsterfotografering er i de senere år blevet en stadig mere udbredt hobby i hele Europa, og Rethymnon regionen er et paradis for disse entusiaster, med mere end 2.000 plantearter, hvoraf 160 er endemiske. Et godt sted at se disse er længere mod syd på Vandrestien E4, der deler sig fra den sydgående hovedvej i Spili og snor sig over Kedros-bjerget (1.372 m) til Gerakari. Hele vandreturen tager over 18 timer, så det vil ikke være nogen dårlig ide at tage en sovepose med. I det hele taget er naturen på Kreta og specielt omkring Rethymnon oplagt til udflugter, og det er nemmest at tage på oplevelser med en billig billeje.

Strande og ferie på Kreta

Kreta er et af de rejsemål i Grækenland der tiltrækker flest turister der ønsker at holde ferie i det dejlige klima og benytte de utallige smukke strande der findes på Kreta. Retgymnon er et ideelt sted at holde sommerferie, da den roser sig af et stort antal smukke og rene strande. Storslåede sandstrande kan besøges på nordkysten ved Det Kretensiske Hav og på øens sydkyst ved Det Libyske Hav. Hvis du ønsker at undgå strandene på Kretas nordkyst, som kan blive overfyldte i højsæsonen, er der langt færre gæster på sydkysten. En totimers kørsel stik syd for Rethymnon bringer dig til Plakias, et lille uspoleret feriested, der er ideelt til sportsdykning med iltapparat og windsurfing. Andre strande med småsten, hvor ingen forstyrrer dig, er Rodakino, Damnoni, Ligres, Triopetra og Agios Pavlos. Nogle af disse kan man kun komme til ad grusveje, men turen er absolut det værd. Huleforskere kan fatte mod i de 850 huler, der findes i Rethymnon regionen, og som alle er åbne for udforskning. Husk på at selvom der findes offentlig transport på Kreta er det nemmeste at bestille en billig billeje på din ferie.

Information og fakta om Rethymnon

For nylig har Rethymnon Turistforening besøgt nogle af de afsidesliggende landsbyer for at se på, hvordan de bevarer deres traditionelle landsbystil, og foreningen har tildelt priser. Omkring et dusin landsbyer er blevet rost for at holde miljøet rent, vedligeholde bygninger, være gæstfrie over for turister og for god skiltning. Det gælder f.eks. Kato Valsamonero, Roustika, Chromonastiri og Spili. Rethymnon Turistofrening har også udarbejdet ”Troens Stier”, en rundtur, der går fra Rethymnon, først mod vest, så mod syd og nord gennem Amari-dalen.

Få mere information om Rethymnon hos turistkontoret her. Vær opmærksom på at hjemmesiden er på engelsk.

Søg billig billeje online i Rethymnon

De fleste der holder ferie på Kreta vælger at bestille billeje i Kreta lufthavn. Ja faktisk findes der to lufthavne på Kreta,en på den østligeside af øen og en på den vestliges side ved Chania, som er den lufthavn de fleste benytter. Vil du ikke leje bil på hele din ferie i Rethymnon, så er det intet problem at få udleveret lejebilen fra det lokale kontor i byen. Her på Billeje.info samarbejder vi med CarTrawler der er en af de største i verden når det gælder formidling af billig billeje. Søgemaskinen sammenligner priser fra alle biludlejningsselskaber på Kreta og i Rethymnon, så du er sikker på at få den bedst pris på din lejebil.

Vi ønsker dig god fornøjelse med at finde den billigste bil og takker for besøget her på Billeje.info. Husk du altid kan finde svar på spørgsmål om forsikring, priser, betingelser og meget mere i vores FAQ om billeje.

Find den billigste lejebil i Rethymnon Find Billeje her --> Sammenlign priser her