Billeje i Heraklion Lufthavn

Bestil billeje i Heraklion Lufthavn hjemmefra, hvis du vil nemt videre til din endelige destination på Kreta uden at skulle bekymre dig om offentlig transport. Hvis du lejer en bil i Heraklion Lufthavn, bestemmer du helt selv, hvilke strande og seværdigheder du vil bruge ferien på.

Heraklion Lufthavn er den største lufthavn på Kreta. Foto: George Kokkinidis-GR, CC BY-SA 4.0

Indgangsporten til Kreta

Kreta har tre lufthavne af betydning, hvoraf Heraklion Lufthavn er den vigtigste. Lufthavnen hedder officielt Heraklion International Airport (IATA-kode: HER), men kaldes også for Nikos Kazantzakis Airport til ære for den græske forfatter og filosof, som blev født på Kreta.

Der er blot omkring 5 km fra Heraklion Lufthavn ind til centrum af selve Heraklion, den største by på Kreta. Selvom byen er en af de mest populære destinationer på den græske middelhavsø, er Heraklion Lufthavn dog også den foretrukne indgangsport til resten af øen. Takket være placeringen lige ved motorvejen (E75), der løber langs øens nordkyst, er det da også meget nemt at komme videre fra Heraklion Lufthavn med billeje.

På årsbasis benytter over 8 millioner rejsende Heraklion Lufthavn, hvilket målt på passagertal gør den til Grækenlands næststørste. Lufthavnen er siden etableringen i 1947 løbende blevet udvidet og moderniseret for at følge med Kretas stigende popularitet som rejsemål. Senest blev man i 2018 færdig med en gennemgribende renovering og udbygning af passagerterminalen, der har gjort lufthavnen bedre i stand til at følge med væksten i turismen på Kreta. Blandt lufthavnens faciliteter er caféer, en duty-free butik og talrige biludlejningsselskaber.

Der er aktuelt planer om at bygge en ny lufthavn, Kastelli International Airport, sydøst for den eksisterende Heraklion Lufthavn. Den vil få en større kapacitet og frigøre det eksisterende lufthavnsområde ved Heraklion til byudvikling. Tidsplanen for projektet er dog allerede skredet flere gange, og der vil formentlig gå en del år endnu, før flytrafikken flyttes fra Heraklion Lufthavn. For dig som lejer en bil efter ankomst, vil en eventuel lufthavnsflytning ikke gøre den store forskel. Du har stadig hele Kreta inden for din rækkevidde med en lejebil.

Find den billigste billeje i Heraklion Lufthavn

Væksten i turismen på Kreta har med årene presset kapaciteten i Heraklion Lufthavn til det yderste, men for dig som vil fortsætte fra lufthavnen i lejebil, er der dog mange biludlejningsselskaber at vælge mellem. Du finder således både store, kendte udbydere som Avis, Hertz, Europcar og Enterprise, men også adskillige mindre, lokale firmaer.

Ankommer du til Kreta i den populære sommersæson, bør du reservere din billeje i Heraklion Lufthavn hjemmefra. Trods det gode udvalg af biludlejningsselskaber i lufthavnen, vil der nemlig i højsæsonen alligevel ofte være rift om de mest populære og billigste lejebiler. Booker du online, har du sikkerhed for, at der er en ledig bil til dig ved ankomst. Desuden har du bedre mulighed for at sammenligne priser fra de forskellige udbydere, hvilket altid kan betale sig.

Angiv hvornår du har brug for en lejebil i søgemaskinen øverst her på siden, så tjekker den automatisk, hvilke firmaer der har ledige lejebiler og prisen på dem. Du kan efterfølgende justere dine søgeindstillinger, hvis du for eksempel er på udkig efter en bestemt størrelse bil eller type.

Nemt videre fra Heraklion Lufthavn med en lejebil

Det er muligt at komme videre fra lufthavnen med bus eller ved at praje en taxi, men vil du helst ikke være afhængig af køreplaner eller skulle til at diskutere prisen for at blive kørt til dit hotel, er det oplagt at leje en bil i Herkalion Lufthavn i stedet. Billeje er dog ikke blot den letteste måde at komme videre fra lufthavnen, men giver dig også de bedste muligheder for at få en vellykket, oplevelsesrig ferie på Kreta.

Selvom de flotte strande nok er hovedattraktionen på Kreta, er der også mange andre ting at se og opleve på den populære ferieø. Lejer du en bil, kan du både nemt kombinere afslappende strandliv med spændende udflugter til natur- og kulturseværdigheder.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Populære destinationer indenfor rækkevidde

Nyttige links

Lufthavnens officielle hjemmeside

Find den billigste lejebil i Heraklion Lufthavn Find Billeje her --> Sammenlign priser her