Benzin- og brændstofregler ved billeje

Når du lejer bil i udlandet, kan du støde på forskellige benzin- og brændstofsregler alt afhængigt af, hvilket biludlejningsselskab du lejer hos. I det følgende gennemgår jeg kort de mest almindelige regler for optankning og betaling af benzin i forbindelse med biludlejning.

Foto: OER Training, CC BY 2.0

Husk at du altid bør tjekke reglerne for optankning i leje-betingelserne, inden du booker din lejebil online. Her vil det klart fremgå, hvorvidt bilen skal afleveres med fuld eller tom tank, og om du skal betale for den første tank benzin m.m.

Når du bestiller en lejebil gennem CarTrawler på Billeje.info, vil den aktuelle brændstofpolitik for lejebilen også fremgå i oversigten over søgte lejebiler, dvs. inden du bestiller og bekræfter lejebilen.

Full – Full

Den mest almindelige og populære brændstofs-regel, når det gælder billeje, kaldes på engelsk for “Full-Full” (Fuld-Fuld). Navnet henviser til, at du som billejer får udleveret lejebilen med en fuld tank hos biludlejningsselskabet og omvendt også skal aflevere lejebilen til biludlejningsselskabet med en fuld tank.

På denne måde betaler du kun for den benzin, du rent faktisk bruger. Denne benzin-regel er derfor den mest populære blandt bil-lejere.

Ulempen ved Full-Full-reglen er, at det nogle gange kan være at finde en tankstation med gode priser i nærheden af biludlejnings-firmaet.

Husk at det altid er en god ide at tjekke, om tanken faktisk er fuld, hvis du lejer bilen under denne betingelse. Husk naturligvis også at fylde tanken helt op igen inden du returnerer lejebilen. Der pålægges ofte et betragteligt optankningsgebyr, hvis du ikke ikke har gjort dette. I nogle tilfælde vil der fremgå et estimeret optankningsgebyr i dine lejebetingelser, ellers kan du eventuelt spørge om prisen for optankning ved afhentning af bilen.

Half – Half

Half – Half betyder, at du skal returnere udlejningsbilen med den samme mængde brændstof, som bilen havde ved afhentning. Du kan ikke få refusion for ubrugt brændstof. Denne brændstofpolitik kaldes i søgemaskinen her på Billeje.info i nogle tilfælde også for ‘Kvart til kvart’, men princippet er det samme.

Full – Empty

En lidt mindre udbredt benzin- og brændstofregel i forbindelse med biludlejning kaldes på engelsk for Full-Empty (Fuld-Tom). Her henviser navnet til, at du får udleveret lejebilen med en fuld tank benzin, men skal aflevere lejebilen hos biludlejningsselskabet med en tom benzintank.

Denne benzin-regel har et par ulemper, som har bidraget til at gøre den mindre populær blandt billejere end Full-Full-reglen. For det første bliver du normalt pålagt at betale for den første fulde tank benzin, hvilket betyder, at du som billejer kan komme til at betale ekstra for din benzin i det tilfælde, at du ikke bruger en hel tank benzin under din billeje. De fleste biludlejningsselskaber giver ikke refusion for eventuel ubrugt brændstof.

Men også i det tilfælde, at man skulle bruge mere end den første tank benzin, vil man som regel komme til at betale for noget benzin, man ikke bruger, da det i praksis er meget vanskeligt at aflevere en lejebil med en hel tom tank.

En tredje ulempe er, at mange biludlejningsselskaber beregner en lidt højere literpris for benzinen end den pris, man som billejer selv vil kunne finde på markedet.

Full – Empty-reglen bruges ofte af biludlejnings-forhandlere i Sydeuropa, hvor lejeprisen er meget lav, hvilket vil sige, at ulemperne og de øgede omkostninger ved Full – Empty-reglen i nogle tilfælde modsvares af en lavere lejepris.

Variant af Full – Empty-reglen

En anden variant af denne brændstofregel er, at du får lejebilen udleveret med en tankfuld brændstof, som du betaler for, når du henter bilen. Her får du rent faktisk refunderet betalingen for den mængde brændstof, du ikke har brugt (fratrukket et administrationsgebyr).

Det er denne variant af Full – Empty-reglen, du blandt andet finder, når du lejer en bil gennem CarTrawel her på Billeje.info.

Du kan filtrere din søgning

Vær opmærksom på, at du har mulighed for at filtrere din søgning her på Billeje.info. Du kan således vælge kun at se lejebiler i oversigten, der tilbyder en bestemt brændstofpolitik.

Du kan foretage filtreringen, når du når til søgeprocessens anden fase i den venstre kolonne af siden under “Filtrer”. Herefter vælger du en eller flere af mulighederne under “Brændstofpolitik”.

Vær opmærksom på, at der er nogle få billeje-destinationer i søgemaskinen, hvor denne filtrering af søgeresultaterne ikke kan foretages.

Tjek aktuelle betingelser

Dette indlæg er sidst opdateret i juli 2020 – jeg håber, at du fandt informationerne nyttige. Har du input eller gode råd om benzin-regler ved billeje, som andre kan få glæde af, er du som sagt altid velkommen til at kontakte os, da vi ønsker at give så god og opdateret information som muligt.

For god ordens skyld tager vi forbehold for fejl og ændringer. Derfor anbefaler vi også, at du altid læser de aktuelle betingelser i lejekontrakten grundigt igennem, når du bestiller din lejebil. Generelt bør du være kritisk overfor tilbud, hvor du betaler udlejeren for at optanke efter aflevering af bilen. Som oftest er den billigst løsning at tanke selv.

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!