Aflevering af udlejningsbil

Hvad skal du huske at tjekke, inden du afleverer lejebilen hos biludlejningsfirmaet?

Jeg har samlet de vigtigste ting, du skal huske at gøre, når du returnerer din lejebil – og de ting, du bør huske at tjekke, inden du leverer lejebilen tilbage.

Husk at det følgende udelukkende er ment som gode råd og tips, og at du altid bør læse lejekontrakten grundigt igennem, inden du afleverer din lejebil, så du er sikker på, at du har gjort alt det, som du har skrevet under på, inden du lejede bilen.

Læs også om afhentning af udlejningsbil.

Brændstof

Forskellige biludlejningsfirmaer har forskellige regler, når det angår, hvordan bilens tank skal afleveres (fuld eller tom etc). Du bør altid tjekke, om du returnerer lejebilens benzintank i overensstemmelse med de benzin- og brændstofregler, som du har skrevet under på i lejekontrakten.

Hvis den f.eks. skal afleveres med fuld tank, er det vigtigt, at du husker at fylde tanken op, inden du afleverer lejebilen, da det kan blive dyrt at betale det servicegebyr, der pålægges, når man ikke har gjort det.

Det er også en god ide at finde ud af, hvor du kan finde en tankstation med billige brændstof-priser i nærheden af biludlejningsfirmaet, hvor du skal aflevere bilen, så du ikke bliver nødt til at tanke den op et sted, hvor priserne er høje i sidste øjeblik.

Hvis du skal aflevere tanken tom, er det naturligvis en god ide at forsøge at nærme sig en tom tank, inden du afleverer bilen, selvom dette praktisk talt kan være svært, hvis ikke umuligt.

Det er naturligvis også meget vigtigt, at du altid er opmærksom på, hvilken type brændstof, som skal påfyldes udlejningsbilen, da den forkerte type brændstof kan ødelægge motoren og føre til erstatningskrav.

Læs mere om benzin- og brændstofregler ved billeje her.

Skader

Hvis der er sket skader på lejebilen, mens den har været i din varetægt, er det vigtigt, at du når at opdage dem, inden du skal aflevere lejebilen og bliver stillet til ansvar for dem af biludlejningsselskabet, sådan at du også sikrer dig din egen dokumentation for, hvad der er sket.

I denne forbindelse kan det være en god ide at tage billeder af eventuelle skader på lejebilen, så du har din egen dokumentation for skadernes omfang i forhold til biludlejningsfirmaet, forsikringsselskabet og eventuelle erstatningskrav.

Vær opmærksom på, at der normalt findes en lille tegning af bilen i udlejningsbilerne, hvor ridser og skrammer er markeret, og som det er en rigtig god ide at gå igennem. Det tager normalt ikke lang tid – men kan spare dig for mange penge, hvis uheldet er ude.

Du bør altid få udlejningsselskabet til at anerkende at bilen er i samme stand som ved afhentningen, inden du forlader biludlejningsfirmaets kontor, da mange biludlejningsselskaber på grund af tidspres ofte først opdager småskader på bilen ved afleveringen af bilen til næste kunde.

Personlige ejendele

Husk altid at tjekke, om du har taget alle personlige ejendele fra lejebilen med dig, inden du afleverer den. Ganske vist vil de fleste biludlejningsfirmaer være flinke til at lægge de glemte genstande til side, men for det første kan der sker fejl, og for det andet påtager biludlejningssfirmaerne sig normalt ikke noget ansvar for efterladte ejendele.

Ændring af lejeperiode

Hvis du ønsker at ændre din lejeperiode, ved enten at forlænge eller forkorte din lejeperiode bør du huske på, at det ofte medfører en prisændring på din leje.

Aflevering af nøgler

Hvis du vil aflevere bilen uden for udlejningsselskabets åbningstid, er der normalt en eller flere postkasser, hvor du kan lægge nøglerne i. Vær i den forbindelse opmærksom på, at det er en god ide allerede ved afhentningen af lejebilen at finde ud af, hvor disse postkasser sidder. Vær også opmærksom på, at du hos biludlejningsselskaberne normalt stadig har ansvaret for bilen, indtil deres personale har efterset den.

Tjek altid aktuelle betingelser

Dette indlæg er sidst opdateret i juli 2014  – jeg håber, at du fandt informationerne nyttige. Har du input eller gode råd om aflevering af lejebil, som andre kan få glæde af, er du altid velkommen til at kontakte os, da vi ønsker at give så god og opdateret information som muligt.

For god ordens skyld tager vi forbehold for fejl og ændringer og anbefaler, at du altid læser aktuelle betingelser i lejekontrakten godt igennem, når du bestiller en lejebil.

 

 

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!