Afhentning af udlejningsbil

Hvad skal du huske på, når du skal afhente din reserverede lejebil ved biludlejningsselskabets skranke? Og hvad skal du huske at tjekke, inden du underskriver leje-kontrakten og sætter dig ind i lejebilen og kører afsted?

Vi gennemgår her for dig de ting, du skal huske at medbringe, når du afhenter din lejebil – og de ting, du bør huske at tjekke, når du får bilen og kontrakten udleveret.

Foto: Public domain.

Ting, du bør medbringe

Voucher

Når du bestiller din lejebil på nettet, får du normalt tilsendt en billeje-voucher per email. Voucheren er dit bevis på, at du har bestilt en lejebil – og du bør derfor printe den ud, når du har modtaget den, så du kan medbringe den, når du skal afhente din lejebil hos biludlejnings-firmaet.

Pas og kørekort

Når du lejer en bil, vil biludlejningsfirmaet altid kræve at se en form for dokumentation for, hvem du er. Denne dokumentation udgøres af pas og kørekort, når det gælder billeje, så du bør huske at medbringe begge dele, når du afhenter din lejebil. Det pas skal naturligvis være gyldigt og matche, hvad der står på dit kørekort. Har du skiftet navn, skal du sørge for at de to stemmer overens.

Vær opmærksom på, at det er nødvendigt med et internationalt kørekort i visse lande (normalt uden for EU), når du er afsted i længere perioder. Du bør derfor undersøge, om det land, du skal køre i, kræver et internationalt kørekort, inden du tager afsted. Et internationalt kørekort kan bestilles på et dansk borgerservice-kontor mod et mindre gebyr.

Du kan her læse mere om reglerne for internationalt kørekort.

Internationalt betalingskort

Der bliver altid spærret et vist beløb på dit betalingskort til dækning for eventuel skade på bilen (eller selvrisiko), når du lejer en bil hos et biludlejningsfirma. Det spærrede beløb vil normalt svare til summen på din selvrisiko i din billeje-forsikring. Hvis du lejer bil i udlandet, bør du naturligvis være opmærksom på, om dit betalingskort kan bruges og accepteres i udlandet (som regel er et Visa eller Mastercard påkrævet).

Vær særlig opmærksom på, at kreditkortet skal være udstedt i dit navn og IKKE må være et debetkort.

Læs mere om billeje og kreditkort

Kontaktoplysninger

Vil du lette ekspeditionen i forbindelse med udleveringen af din billeje, kan det anbefales at forberede en seddel med dit navn, adresse i Danmark, dit mobilnummer og e-mail, som du kan aflevere sammen med din voucher. Skriv gerne med blokbogstaver, så det er nemt at læse.

Ting, du bør tjekke 

Lejekontrakt

Når du ved biludlejningsfirmaets skranke har afleveret den voucher, som du har fået tilsendt ved din bestilling af lejebilen, vil biludlejningsfirmaet normalt præsentere dig for din leje-kontrakt for den bil, du har bestilt. I den forbindelse er det meget vigtigt, at du læser kontrakten grundigt igennem, inden du skriver under. Vær ikke bange for at spørge biludlejningsfirmaets personale, hvis der er nogen af formuleringerne, du er i tvivl om. Et overflødigt spørgsmål er i den forbindelse bedre end intet spørgsmål – og kan sågar vise sig at spare dig for mange penge.

Især er det vigtigt, at du har styr på, hvilke forsikringer, der indgår i kontrakten, og om de inkluderede forsikringer er tilstrækkelige for dig eller om du bør tegne nogle ekstra. Det er også vigtigt, at du gennemgår eventuelle skader på lejebilen og tjekker, om de alle er blevet ajourført i kontrakten. Hvis de ikke er det, skal du naturligvis insistere på at få disse uanmeldte skader anført i kontrakten, så du ikke kommer til at hæfte for dem, når du afleverer lejebilen.

Hvis du lejer bil i udlandet, er det vigtigt, at du får udleveret kontrakten på et sprog, du forstår (typisk engelsk). Husk også, at få din egen kopi af kontrakten med dig.

Få også gode råd og tips om aflevering af din lejebil.

Udstyr

En moderne bil indeholder mere og mere udstyr, og da lejebiler ofte er næsten helt nye, indeholder de måske teknologi, du ikke kender. Derfor er det vigtigt, at du er helt med på, hvad de forskellige funktioner i bilen betyder – og hvordan de anvendes. Hvis der er noget, du er i tvivl om, anbefaler vi dig igen at forhøre dig hos biludlejningsfirmaets personale, inden du triller ud på landevejen.

Sådan starter du din lejebil

Brændstof

Forskellige biludlejningsfirmaer har forskellige regler, når det angår, hvordan bilens tank skal afleveres (fuld eller tom etc). Du bør altid forhøre dig hos biludlejningsselskabets personale om disse regler for bilens brændstof, inden du kører afsted – ligesom du bør undersøge, hvilken type brændstof din lejebil kører på.

Læs mere om benzin- og brændstofregler ved billeje her.

Valuta

Hvis du skal leje bil i udlandet, er det naturligvis en god ide at medbringe penge i den valuta, som man benytter på dit rejsemål, så du ikke står med håret i postkassen, når du f.eks. skal betale motorvejs-afgift, skal tanke op på en tank-station eller skal krydse en betalings-bro og de pågældende steder ikke tager imod dit betalingskort.

Lokale love

En anden god ting at undersøge inden du kører afsted, hvis du skal leje bil i udlandet, er de lokale færdselslove. Hvordan er f.eks. reglerne omkring brug af bilens lygter, hastigheder på de forskellige typer veje, sikkerhedsudstyr, færdselsregler for andre typer trafikanter etc.

Tjek altid aktuelle betingelser 

Dette indlæg er sidst opdateret i november 2020  – jeg håber, at du fandt informationerne nyttige. Har du input eller gode råd om afhentning af lejebil, som andre kan få glæde af, er du altid velkommen til at kontakte os, da vi ønsker at give så god og opdateret information som muligt.

For god ordens skyld tager vi forbehold for fejl og ændringer og anbefaler, at du altid læser aktuelle betingelser i lejekontrakten godt igennem, når du bestiller en lejebil.

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!