Billeje i Tasmanien

Sammenlignet med det enorme australske fastland ligner Tasmanien ved første øjekast måske blot en lille ø. Men i virkeligheden er denne australske ø kun en smule mindre end Irland. Tasmanien rummer da også et væld af spændende attraktioner og seværdigheder, især i form af storslået natur, som du bedst oplever med billeje.

Med en lejebil kan du i ro og mag udforske hele øen i dit eget tempo. Billeje på Tasmanien er derfor den sikre opskrift på en uforglemmelig rejseoplevelse. Find og bestil den billigste lejebil i søgemaskinen her på siden.

Tasmanien har nogle af Australiens smukkeste landskaber. Foto: HK.Colin, CC BY-SA 2.0

Australiens største ø

Selvom Tasmanien er Australiens største ø, er den samtidig landets mindste stat både målt på areal og indbyggertal. Der bor således kun lidt over en halv million mennesker på Tasmanien, hvor det da også især er den smukke, uberørte natur, som er hovedattraktionen. Samtidig har øen et unik plante- og dyreliv takket være det 240 kilometer brede Bassstræde, som i årtusinder har adskilt øen fra det australske fastland.

I Danmark er Tasmanien måske nok mest kendt som kronprinsesse Mary’s hjemland, men den naturskønne ø har altså mange andre kvaliteter, som gør den til et oplagt rejsemål at udforske med billeje. I Hobart bør du for eksempel forsøge at time dit besøg med det store ugentlige marked (lørdag), Salamanca Market, hvor du kan gå på opdagelse blandt mere end 300 stande med alt fra frisk frugt til kunsthåndværk.

Har du en lejebil, tager det dernæst ikke mere end 20 minutter at køre til Mt Wellington (Kunanyi), der også er et yndet udflugtsmål blandt hovedstadens egne indbyggere. På den 21 kilometer lange køretur til bjergtoppen oplever du en imponerende landskabsvariation med både tempereret regnskov og subalpin flora.

Lej en bil på Tasmanien

Den nemmeste måde at komme omkring på Tasmanien er i en lejebil. Billeje giver dig flere muligheder for at sammensætte din egen rejseplan uden at skulle skele til køreplaner for den offentlige transport eller være afhængig af guidede udflugter.

Der er bilfærge til Tasmanien fra Melbourne på det australske fastland, men der er også gode muligheder for at leje en bil på Tasmanien. En stribe biludlejningsselskaber har således kontorer på øen såsom Avis, Hertz, Sixt og Redspot. Du behøver dog slet ikke bruge tid på at finde øens biludlejere, hvis du bruger søgemaskinen her på Billeje.info. Du skal således blot angive, hvor og hvornår på Tasmanien du har brug for en bil for at få en oversigt over de billigste priser på billeje. Søgemaskinen, som stilles til rådighed af CarTrawler, indhenter nemlig priser på billeje fra mange forskellige udbydere på én gang. Så kan du bare læne dig tilbage og efter få øjeblikke let vælge netop det tilbud, som passer bedst på dine ønsker til din lejebil.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Lufthavne på Tasmanien

Der er ingen internationale flyforbindelser til Tasmanien. Ønsker du at flyve til øen, kan det derfor kun ske via en af lufthavnene på det australske fastland. Du kan blandt andet flyve til Hobart fra Melbourne, Sydney, Brisbane og Gold Coast. Derudover er der mulighed for at flyve til Launceston, Burnie og Devonport. Alle disse steder, kan en lejebil stå klar til dig ved ankomst, hvis du bestiller den i søgemaskinen øverst her på siden.

Biludlejning på Tasmanien

Når først du har vænnet dig til at køre i venstre side af vejen, er det let at være billist på Tasmanien. Faktisk er en lejebil ofte i praksis den eneste mulighed for at kommer rundt til mange af øens seværdigheder. Der er således ingen jernbane på Tasmanien, og ofte kører busserne ikke regelmæssigt til de mindre byer.

Takket være det gode udvalg af biludlejningsselskaber på Tasmanien er der normalt gode chancer for at finde en lejebil, som passer til dine behov og budget. Vær opmærksom på, at du skal have et internationalt kørekort for at kunne køre bil på Tasmanien. Tjek også dine lejebetingelser, hvis du ønsker at udforske øen helt ud på de små grusveje. Nogle udbydere har således forbehold i deres betingelser mod, at man kører ud på ‘unsealed’ veje, medmindre du lejer en firehjulstrækker. Er du i tvivl, kan du forhøre dig hos din udlejer. Kører du efter solnedgang, skal du være ekstra opmærksom, da øens rige dyreliv for alvor kommer til live efter mørkets frembrud.

Populære destinationer

Til trods for sin forholdsvis beskedne størrelse kan du sagtens få en hel ferie til at gå med at udforske Tasmanien med billeje. Nogle steder tager det på grund af bjergrigt terræn desuden længere til at komme fra a til b, end det ser ud på kortet. Afsæt derfor gerne ekstra god tid til dine ture rundt på øen, så du også har mulighed for at lave spontane afstikkere.

  • Hobart: Salamanca Market, Museum of Old and New Art (MONA) og meget andet.
  • Freycinet National Park: Gode muligheder for at tage på vandreture i frodige omgivelser, som inkluderer nogle af Tasmaniens smukkeste strande.
  • Tasman National Park: Kendt for klippeformationerne Blow Hole og Tasman Arc.
  • Cradle Mountains National Park: Ifølge kendere det smukkest område på Tasmanien.

Nyttige links

Det officielle turistbureaus hjemmeside.

Find den billigste lejebil på Tasmanien Find Billeje her --> Sammenlign priser her