Billeje i Townsville

Townsville

Townsville ligger på den nordøstlige kyst af Queensland. Foto: robertwaghorn, Creative Commons.

Solrige Townsville kaldes ofte for North Queensland’s uofficielle hovedstad. Byen med omkring 174.000 indbyggere har da også en afslappet, kosmopolitisk atmosfære og er samtidig et godt udgangspunkt for at udforske dette hjørne af Australien med billeje.

Beliggenheden ved kysten tæt ved det berømte Great Barrier Reef betyder naturligvis, at det er populært at tage på ture fra Townsville ud på havet for at snorkle, surfe og dykke. Men vælger du at benytte billeje i Townsville, venter der ligeledes mange store oplevelser på land. Med en lejebil har du blandt andet chancen for at opleve noget af den ægte australske ‘outback’ – ødemarken hvor det føles som om kragerne forlængst er vendt om.

Oplev Townsville med billeje

Mange beskriver Townsville som en mindre turistet udgave af Cairns, der ligger omkring 350 kilometer mod nord. Det gør byen til et oplagt rejsemål for dig, som vil opleve det ægte Australien, men samtidig nyde godt af kystens fantastiske strande og udforske seværdigheder i området.

Det kan også anbefales at bruge god tid i selve Townsville, der har mange tilbud for hele familien. Rejser du med børn, vil det for eksempel helt sikkert være et hit med et besøg i Reef HQ Great Barrier Reef Aquarium. Det er verdens største akvarium med et levende koralrev og det officielle uddannelsescenter for Great Barrier Reef.

Kør også en tur hen og parker for foden af Castle Hill. Den rødlige granitklippe, der ligger midt i byen, byder ikke blot på en god 360-graders udsigt, men er også en historisk seværdighed. Amerikanske soldater brugte således klippen som udkigspost under Anden verdenskrig, og i dag kan du stadig se observationsbukeren.

Lejer du en bil i Townsville, har du utallige spændende udflugtsmål i “nærområdet” at vælge mellem. Vil du opleve Queensland’s svar på Niagara Falls, kan du for eksempel køre nordpå til Wallaman Falls i nærheden af Ingham. Det er med 268 meter eftersigende Australiens højeste enkelt-vandfald. Husk badetøjet så du kan tage en dukkert i søen under det spektakulære vandfald.

På vejen til Wallaman Falls fra Townsville kan du eventuelt køre forbi Paluma Range National Park, hvor der også er flotte vandfald og mange vandrestier gennem den frodige regnskov. Selv med en lejebil til rådighed er det værd at huske på, at Australien er et enormt land med store afstande selv mellem nabobyer. Det er dog også her, at en bil for alvor kommer til sin ret. Ikke blot kan du trods alt nå langt omkring, billeje giver dig også mere frihed til for eksempel at lave ture over flere dage, hvor du holder ind for at overnatte i byer undervejs uden på forhånd at skulle planlægge rejsen ned i detaljen.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Lej en bil i Townsville Lufthavn

Townsville Airport (lufthavnskode: TSV), der ligger ca. 10 kilomester vest for byen, har flyruter til blandt andet Darwin, Sydney og Melbourne. Som dansker glemmer man tit, hvor lange afstandene er i Australien, så der kan ofte være god fornuft i at flyve, selv mellem nabobyer.

Ankommer du med fly til Townsville, er det da heller ikke noget problem at rejse videre i bil. I lufthavnens ankomsthal finder du således en god håndfuld biludlejningsfirmaer – heriblandt Avis, Hertz og Europcar – der som regel har et godt udvalg af køretøjer. Vil du være sikker på, at de har den type bil, du ønsker, bør du dog lave en reservation i forvejen.

Læs mere om lufthavnen på den officielle hjemmeside

Uanset om du vil afhente din lejebil direkte i lufthavnen eller eventuelt først har brug for den inde i byen, kan du bruge søgemaskinen her på siden til at bestille den. Fordelen ved at bruge søgemaskine, som du finder øverst her på siden, er, at du med bare én søgning får en liste over de forskellige udlejeres bedste priser.

Find den billigste lejebil i Townsville Find Billeje her --> Sammenlign priser her