Billeje i London

Der er ingen mangel på biludlejningsfirmaer i det centrale London eller længere ude i forstæderne. Takket være den benhårde konkurrence mellem udlejerne har du derfor gode chancer for at finde billig billeje i London. Sørg dog alligevel altid for at sammenligne priser på bilmodeller og mellem biludlejere for at få det bedste tilbud. Det kan du nemt gøre i søgemaskinen lige her på Billeje.info

Det er nemt at finde en lejebil i London.
Det er nemt at finde en lejebil i London, hvis du har brug for at komme nemt videre fra den engelske hovedstad. Foto: Giuseppe Milo, CC BY 2.0.

Europas kultur- og finanscentrum

London er ikke blot hovedstad for både England og hele Storbritannien, den er også den største by i det vestlige Europa. London har da også længe været Europas ubestridte centrum, når det gælder finanssektoren og kulturliv. Selv hvis efterdønningerne fra Brexit skulle vise sig at rokke ved magtbalancen, er der ingen tvivl om, at London også i fremtiden vil være en ægte global metropol og et af verdens mest interessante rejsemål.

På mange måder repræsentere London indbegrebet af England, men skiller sig samtidig markant ud fra resten af landet. De næsten 9 millioner indbyggere i London inkluderer således repræsentanter fra stort set alle verdenshjørner, hvilket er med til at give byen sin enestående multikulturelle atmosfære.

Muligheden for at gå på eventyr i de forskellige kvarterer for at mærke bylivet, der afspejler, at London i virkeligheden består af mange mindre og større kvarterer med hver deres særkender, er da også en stor del af oplevelsen for de fleste besøgende. Hvad enten du vil nyde en pint på en af de gamle, klassiske pubber, udnytte de gode priser i det svimlende udvalg af butikker eller fordybe dig i udstillinger på et af de talrige verdensklasses museer, kan du gøre det i London.

Derfor skal du bestille billeje i London

Det er ikke uden grund, at det de fleste steder frarådes, at du som turist kører i bil i det centrale London. For det første har den engelske hovedstad aktuelt den lidet flatterende titel som Europas mest trafikbelastede by. For det andet er der udmærkede muligheder for i stedet at komme omkring i centrum med offentlig transport, hvilket inkluderer den berømte London Underground (i folkemund blot kendt som the Tube).

Vover du dig alligevel ind i det centrale London i bil, skal du være opmærksom på, at du skal betale en såkaldt “congestion charge”, uanset om du kører i egen bil eller en lejebil. Ligeledes skal du regne med at bruge en del penge på parkering, som oven i hatten kan være svær at finde.

Når dette er sagt, er der naturligvis en grund til, at der trods alt findes adskillige biludlejningsselskaber i både det centrale London og i forstæderne (Greater London). Der er således mange tilfælde, hvor du som turist vil opleve, at billeje er det bedste valg. For hvor det generelt er nemt at komme omkring til seværdighederne inde i selve London med offentlig transport (eller til fods), er sagen ofte en anden, når turen går uden for hovedstaden. Jernbanedriften i Storbritannien fremhæves for eksempel ofte som et skrækeksempel på privatisering af kritisk infrastruktur, som i sidste ende gav briterne dyrere og langsommere tog

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Populære udflugtsmål

Netop hvis du skal du videre til andre dele af England, er det altså oplagt at leje en bil i London. En lejebil kan dog også være en mulighed for blot at tage på dagsudflugter til nogle af de mange interessante udflugtsmål inden for kort rækkevidde af London. Med billeje kan du følge dit helt eget tempo og er fri for at bekymre dig om køreplaner. Nedenstående er bare et lille udpluk af de mange spændende udflugtsmål du kan opleve fra London med billeje.

  • Windsor Castle: Kongeslottet i byen af samme navn, der stammer helt tilbage fra Vilhelm 1. Erobrerens tid.
  • Oxford: Er kendt for sine mange gamle bygninger med spir og tårne, samt ikke mindst det anerkendte universitet.
  • Stonehenge: Forhistorisk monument hvis oprindelige funktion der stadig er debat om.
  • Bath: Den første engelske by som blev optaget på UNESCO’s liste over verdensarv.

Billeje i lufthavne ved London

Ikke overraskende betjenes en stor metropol som London af flere lufthavne, hvorfra der er gode forbindelser ind til centrum af byen. Uanset i hvilken af de fem officielle bylufthavne (London City, London Gatwick, London Heathrow, London Luton og London Stansted) du lander, kan du nemt fortsætte med billeje.

I alle lufthavnene ved London finder du både store biludlejningsselskaber som Avis, Europcar, Hertz og Sixt, men også mindre, lokale udlejere. Det store udvalg kan gøre deet næsten uoverskueligt at skulle finde den billigste biludlejning. Men dette er heldigvis ikke noget problem, hvis du bruger søgemaskinen her på Billeje.info.

I søgemaskinen skal du blot angive i hvilken lufthavn og hvornår, at du ønsker at afhente din lejebil. Så går den på jagt efter de billigste priser fra de forskellige udlejere og giver dig efter få sekunder en overskuelig liste med de aktuelt bedste tilbud. Dernæst er du blot nogle få klik fra at have sikret dig, at den helt rigtige lejebil står klar til dig ved ankomsten i lufthavnen.

Praktiske links

På den officielle turisthjemmeside kan du finde mere information om seværdigheder og aktuelle begivenheder i London.

Find den billigste lejebil i London Find Billeje her --> Sammenlign priser her