Billeje i Dublin

Billeje i Dublin åbner muligheden for at opleve de flotte omkringliggende bygningsværker. Foto: William Murphy

Billeje i Dublin er en god idé, da en lejebil giver mulighed for at udforske byen i eget tempo. Ved at leje en bil i Dublin kan man opleve hele den grønne ø’s skattekiste. Kør en tur igennem Trinity College, besøg Guiness bryggeriet eller besøg Dublin Castle; mulighederne er stort set uendelige.

Billeje.info tilbyder et bredt udvalg af billeje i Dublin – og forskellige afhentningssteder – så det er både nemt og fleksibelt at leje en bil i Dublin hos Billeje.info.

Oplev Dublin med billeje

Med billeje i Dublin kan du nemt holde kør-selv-ferie i dette smukke land. Golfentusiaster vil sætte pris på Sutton golfbanen nær Howth, med udsigt over Det Irske Hav, og det er nemt at komme til golfbanen, hvis man har lejet en bil i Dublin.

Med billeje i Dublin har du friheden til at opleve områderne omkring Dublin i dit eget tempo, uden at skulle tænke på tidsplaner, så du kan roligt besøge de små charmerende landsbyer, hvor tiden står stille og de indfødte er venlige og imødekommende.

Fakta om Dublin

Dublin er berømt for at være en af de smukkest beliggende hovedstæder i verden, og byen ligger på de brede planer med de legendariske Wicklow Mountains i baggrunden, og byen kigger ud over den brede bugt, der fører ud i Det Irske Hav.

Dublin har en befolkning på omkring en million indbyggere, som udgør omkring en tredjedel af landets samlede befolkning. Dublin er centrum for regeringen, handel og industri, og der findes også en havn ved floden Liffey.

Den oprindelige lille landsby hed Ath Cliath, hvilket betyder ”forhindringernes vadested”, og var beliggende nær mundingen af floden Poddle. På det punkt hvor Poddle og Liffey mødtes opstod en sort pøl, og navnet ”Dubh-linn” opstod. Det var ved vikingernes ankomst i 841, at Dublin udviklede sig til en by.

Dublin er en by for vandrere, tænkere, talere, og byen er ligeså interessant som de mennesker der bor her, og som byens arkitektur. Moore Street byder på et livligt gademarked ud fra Henry Street. Her finder man kvinder med barnevogne og trækvogne, fyldt med alverdens frugt, legetøj eller tingeltangel; efterkommere af den berygtede Molly Malone, en gadehandler fra det 18. århundrede. Gaden er i dag kendetegnet ved en speciel humor, høje stemmer og skarpe tunger.

Oplev kultur med billeje i Dublin

Billeje i Dublin åbner de kulturelle oplevelser omkring byen, men byen selv indeholder også virkelig mange. Det er aldrig svært at finde en musisk oplevelse i Dublin. Gaderne er fulde af talentfulde musikere, og især Grafton Street er svær at komme igennem på en lørdag eftermiddag, hvor masser af tilskuere samles omkring de unge musikere. En af de mest attraktive kendetegn ved Dublin, er byens natteliv med musik og sang på byens pubber.

Besøger man Dublin vil man opdage, at byen emmer af kultur og historie. Dublin er fødested for Jonathan Swift, Oscar Wilde, William Butler Yeats, James Joyce, George Bernard Shaw, Samuel Beckett og mange andre kendte forfattere, som ofte inddrog Dublin i deres bøger.

Men byen blev dog også ofte kritiseret af forfatterne. Jonathan Swift følte sig ”svigtet af elendige Dublin” og George Bernard Shaw klagede over ”en flabet og forgæves hån, nedsættende ord fra ejendommelige Dublin”. Byen blev kaldt ”den blinde og uvidende by” af Yeats, og James Joyce synes at være enig heri. Men på trods af de hårde ord, så er de mange berømte forfattere en stor del af Dublins kulturarv.

Sådan får du billeje i Dublin

Hvis du leder efter at leje en billig bil i Dublin, Irland, så kan vi hjælpe dig her hos Billeje.info. Vi finder de bedste priser, så vi kan sikre, at du bliver tilfreds med din udlejningsbil i Dublin. Du kan læse mere om biludlejning i Dublin her på hjemmesiden, hvor du også kan booke din lejebil online.

På vores hjemmeside kan du læse mere om billeje i Irland og du kan lære mere om billeje generelt i vores FAQ om billeje. Ønsker du at læse mere om Dublin, anbefaler vi den officielle hjemmeside for turisme i Dublin.

Lej en bil i Dublin, Irlands hovedstad

Husk at booke leje af bil i Dublin til jeres ferie. Den grønne øs hovedstad er spækket med spændende oplevelser for både store og små, og med biludlejning får I mulighed for at opleve flest muligt af Dublins mange seværdigheder eller at køre en tur til de andre interessante byer på øen, uden for Dublin.

Med biludlejning i Dublin kommer I nemt rundt til byens mange seværdigheder. Dublin har en utroligt interessant historie, og det ses rundt omkring i hele byen. Faktisk blev Dublin først hovedstaden i Irland i 1922 og blev grundlagt i 988, og gennem sidste halvdel af 800-tallet udviklet af vikingerne, der ankom til den dengang temmelig lille landsby.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Billeje i Dublin

I dag er Dublin fyldt med smukke bygninger i især georgiansk stil, som man kan opleve fra sin lejebil. Med billeje i Dublin kan I køre en tur ud og se blandt andet byens smukke katedral eller Dublin Slot. Der er masser af ting at opleve i Dublin med en lejebil til rådighed, og for børnefamilierne kan det for eksempel være et hit at tage i Dublin Zoo, eller hvad med at genopdage vikingetiden i Dublinia & the Viking World.

Find den billigste lejebil i Dublin Find Billeje her -- data-src=