Sådan finder du den bedste lejebil

Det kan betale sig at se sig for, hvis du har brug for en billig lejebil. Ligesom prisen på flybilletter kan variere meget fra selskab til selskab, kan der nemlig være store forskelle lejebilspriser fra udlejer til udlejer. Du bør derfor ikke tage den første og bedste lejebil, du finder, men i stedet lave en søgning her på Billeje.info. Vi har nemlig gjort det nemt for dig at sammenligne priser fra mere end 500 biludlejningsfirmaer med blot én søgning. Det er den hurtigste måde at finde den billigste lejebil på.

Hvilken type lejebil skal du bestille?

Lejebil til familien
Skal du på ferie med familien? Her på Billeje.info er det nemt at finde den helt rigtige lejebil.

Du kan bruge billeje-søgemaskinen her på siden til at finde lejebiler i stort set alle størrelser. De laveste priser får du ikke overraskende normalt på lejebiler i mini-, kompakt eller økonomiklassen. Da der generelt er størst efterspørgsel på disse klasser, udgør de desuden hovedparten af biludlejningsfirmaernes bilpark. Men naturligvis er biludlejerne ikke interesseret i at have for mange ledige biler stående, og de vil altid forsøge at tilpasse udbud efter efterspørgsel.

Så selvom du kan være heldig at finde et godt tilbud i sidste øjeblik, er det ikke usædvanligt, at der på populære rejsemål og i højsæsonen er rift om de billigste bilklasser, også hos udlejere med store bilparker. Som en tommelfingerregel er det derfor bedst at booke i god tid, når du skal leje bil.Pris og brændstoføkonomi er selvfølgelig vigtige parametre, når man lejer en bil.

Rejser du alene eller med blot en eller to passagerer, er det da også oplagt at vælge en prisvenlig bil fra mini-, kompakt eller økonomiklassen. Sætter du pris på god komfort, eller har du behov ekstra bagageplads, er det dog nogle gange værd at overveje at bruge lidt ekstra på at leje et større køretøj såsom en stationcar eller SUV. Skal du på ferie med storfamilien? Så kan en minivan for eksempel være et bedre valg end en bil i standardstørrelse.

Du finder også nemt de bedste tilbud på rummelige lejebiler ved at bruge søgemaskinen her på siden. Bemærk at selv store biludlejningsfirmaer som Avis, Hertz og Europcar som regel har færre af de store lejebiler placeret på deres udlejningsstationer rundt om i verden. Det er derfor ekstra vigtigt at være ude i god tid med din bestilling, hvis du vil leje en bil af denne type.

Hvornår er det bedst at leje en bil?

Priserne på lejebiler påvirkes hen over året af mange og til tider uforudsigelige faktorer. Det er derfor også svært at sige noget om, præcis hvornår du skal bestille din lejebil for at få den billigst. For populære rejsemål anbefales det dog typisk, at du om muligt laver din reservation 4 til 5 måneder før, du har brug for bilen. Det er tidligt nok til, at du kan leje en bil i netop den klasse, du har brug for, til en lav pris. Er du sent ude med din bestilling, kan du risikere, at udvalget af lejebiler i forskellige størrelser er mindre og ikke mindst, at der er færre gode tilbud.

I tilfælde af at du skal bruge en lejebil lige nu og her, er det dog også søgemaskinen her på Billeje.info, du bør fæstne din lid til. Tager du chancen og blot møder op ved en tilfældig udlejer uden en reservation, må du tage til takke med den pris og bil, du tilbydes der. Så er det altid bedre på forhånd at bruge søgemaskinen, hvor du helt indtil få timer før afhentning kan få et overblik over tilgængelige lejebiler og priser fra flere forskellige firmaer.

Afhentning i lufthavn eller by?

Du kan frit vælge om du vil bestille din lejebil med afhentning i en lufthavn eller by, når du bruger søgemaskinen fra CarTrawler her på siden. Der er for det meste et bedre udvalg af lejebiler i lufthavnene, og desuden er det i de fleste tilfælde mest praktisk at afhente sin bil her. Det er ganske vist ofte muligt at finde biludlejningsfirmaer med udlejningsstationer i nærliggende byer, men medmindre de tilbyder levering eller transport fra lufthavnen, skal du først selv finde derhen med taxi eller bus.

Læs mere om biludlejning i lufthavnen

Mens der således er indlysende praktiske fordele ved at leje sin bil med afhentning direkte i lufthavnen, kan det dog også være dyrere. I nogle tilfælde skyldes dette, at biludlejningsfirmaerne i lufthavnene fra myndighedernes side er blevet pålagt at opkræve en ekstra afgift, en slags turistskat, fra deres kunder.

Vil du ikke betale en lidt højere lejepris for den ekstra bekvemmelighed, der ligger i at kunne fortsætte direkte videre fra lufthavnen i din lejebil? Så er det nemt at søge efter billeje i byer i nærheden med søgemaskinen her på Billeje.info.

Husk at der normalt er mulighed for at bestille en lejebil i én by/lufthavn og returnere den i en anden by/lufthavn. Det er en oplagt mulighed, hvis du vil holde bilferie med en lejebil, men ikke at ønsker at køre i ring. Ligeledes kan kan muligheden for at benytte forskellige afhentnings- og afleveringssteder være nyttig, hvis du kun skal bruge en lejebil på en del af din rejse.

Sådan booker du en billige lejebil

Det er ikke svært at bruge søgemaskinen her på siden. I første omgang er det eneste, du skal gøre,  at angive hvor og hvornår, du ønsker at hente og aflevere din lejebil. Derefter bruge søgemaskinen nogle få sekunder på at indhente og sammenligne priser fra en lang række biludlejere.

Som du derefter vil se i oversigten over ledige lejebiler, er der tilbud fra både store, internationale biludlejningsfirmaer som Avis, Hertz, Enterprise, Sixt og Europcar, men også mindre lokale udlejere. For at tage kampen op med de store firmaer, har de ofte gode tilbud.

Foretrækker du at benytte bestemte leverandører, kan du eventuelt indsnævre oversigten til kun at vise disse ved at benytte filterfunktionen. Her kan du også angive andre ønsker til din lejebil, såsom størrelse. I et af de næste trin i bestillingsprocessen har du mulighed for at vælge ekstraudstyr til din lejebil som GPS, autostol og snekæder (Betales ved afhentning).

Er der noget, du er i tvivl om i forbindelse med booking af billeje? Så tjek vores FAQ, hvor du finder svar på de mest almindelige spørgsmål om billeje.

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!