Tag billeder af din lejebil

Vil du slippe for at betale for skader, du ikke har lavet, er det en god ide at tage billeder af din lejebil. Særligt hvis du afleverer bilen efter lukketid, bør du have fotodokumentation.

uheld
Sørg for at tage billeder af din lejebil både før og efter, så du har god dokumentation.

Tillid er godt, dokumentation er bedre

For langt de fleste kunder er billeje en helt problemfri oplevelse, som sikrer en vellykket rejse. Men lige som i alle andre brancher finder der enkelte sorte får blandt biludlejningsfirmaerne, for hvem god kundeservice ikke har førsteprioritet. Der er heldigvis flere ting du selv kan gøre for at gardere dig mod ubehagelige overraskelser i forbindelse med billeje.

Returnerer du din bil i udlejningsfirmaets åbningstid, kan du være tilstede, når bilen bliver undersøgt for skader. Normalt vil en ansat fra udlejningsfirmaet her notere bilens tilstand og brændstofstand i en kontrolrapport, som I begge underskriver. Behold en kopi af denne kontrolrapport.

Det sker dog, at der på grund af travlhed kan være ventetid ved aflevering af lejebilen. Undgå derfor helst at aflevere bilen i sidste øjeblik. Er dette ikke muligt, eller afleverer du efter aftale bilen uden for åbningstid, bør du tage billeder af bilen fra alle vinkler for at dokumentere, at den blev afleveret i god stand. Fotografer også interiøret.

Flere tips og råd om aflevering af lejebil

Det er ikke kun ved aflevering, men også ved udleveringen, at du med fordel kan finde kameraet frem. Du bør som minimum altid se bilen grundigt efter for ridser, buler og andre skader, så du ikke ender med at hæfte for en skade, der allerede var på bilen, da du fik den. Er der en skade? Tag et billede af skaden, og tjek at skaden er noteret i udlejerens kontrolrapport, før du ruller afsted.

Ofte findes der en lille tegning af bilen blandt de papirer, der følger med lejebilen, hvor ridser og skrammer er markeret. Her kan du som regel hurtigt se om udlejer har fået alt med. Det er ikke nødvendigvis af ond vilje, hvis der findes andre skader. På grund af tidspres opdages småskader på bilen ofte først ved afleveringen af bilen til næste kunde.

Depositum reserveres på kreditkort

Har du lavet skader på din lejebil, vil der som udgangspunkt ske det, at udlejningsfirmaet dækker udgifterne ved at tage noget af dit depositum. Det er derfor de fleste biludlejningsfirmaer kæver, at du betaler med et kreditkort, hvor det er muligt at reservere et beløb på.

Husk kreditkortet når du skal leje en bil

Det er dog ikke kun til fordel for biludlejningsfirmaet, at billejen betales med et kreditkort. Hæver udlejningsfirmaet penge på din konto uden din accept, er der ofte mulighed for at få dine penge tilbage ved at tage kontakt til din bank.

Har du spørgsmål i forbindelse med at bestille billeje, afhentning eller aflevering? Så start med at tage et kig i vores FAQ med svar på de mest almindelige spørgsmål. Har du spørgsmål, dervedrører din lejekontrakt, betaling, forsikringer etc. hos CarTrawler, skal du altid rette hevendelse direkte til CarTrawlers kundeservice

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!