Billeje og forsikring - hvad betyder excess?

Kort fortalt er excess (eller deductible) det engelske ord for selvrisiko, det vil sige det beløb, du selv skal betale ved en skade eller tyveri før forsikringen dækker.

Selvrisiko eller ekstra forsikring?

Mens du ikke kan leje en bil uden at have de lovpligtige forsikringer, ansvarsforsikring og tyveriforsikring, (som normalt er inkluderet i prisen, når du bestiller din lejebil her på Billeje.info), er det derimod op til dig selv, om du vil tegne yderligere forsikring for at bringe selvrisikoen ned – eller eventuelt helt fjerne den.

I dine overvejelser bør naturligvis indgå, hvor meget selvrisikoen er på, og om dette er et beløb, som vil vælte dit budget, hvis uheldet er ude. Der er tilfælde, hvor selvrisikoen har være på næsten hele bilens værdi! Derudover kan du også forsøge at vurdere dine egne evner som billist, og om der er for eksempel er aflukket, privat parkering ved din feriebolig, eller om lejebilen kommer til at holde mere udsat i en storby.

Tjek størrelse på selvrisiko

Vær opmærksom på at selvrisikoens størrelse afhænger af biludlejningsfirmaet, samt hvilken type bil du lejer. Hos de fleste udlejere er det netop selvrisikoen, som kræves deponeret via kreditkortet. Beløbet frigives så efter en periode, når du har returneret bilen, hvis der ikke er nogen skader.

Inden du betaler ekstra for at reducere selvrisikoen, er det værd at undersøge, om du i forvejen har dækning fra dit eget forsikringsselskab. Bemærk at nogle biludlejningsfirmaer vil kræve at navnet på forsikringen er identisk med navnet på billejekontrakten. Læs mere om, hvad du ellers bør være opmærksom på omkring selvrisiko ved billeje.

Har du stadig usikker på, hvilke forsikringer der er inkluderet i prisen, og hvad du eventuelt selv skal tilvælge? Så læs mere i vores artikel om forsikring af din lejebil.

Information om forsikring i forbindelse med biludlejning her på Billeje.info er kun vejledende og stilles til rådighed uden ansvar. Forsikringsvilkår og forsikringstermer kan varierer mellem de forskellige udlejere. Læs derfor altid dine forsikringsvilkår grundigt, så du ved nøjagtigt, hvordan du er dækket og kan vurdere om det er tilstrækkeligt.

Bestil billig billeje online – nemt og hurtigt

Har du brug for en billig lejebil til ferien eller en forretningsrejse? Så benyt billeje-søgemaskinen her på siden, hvor du kan sammenligne priser på billeje fra alle biludlejningsfirmaerne på dit rejsemål. Det er din bedste og hurtigste mulighed for at få den laveste pris på lige præcis den lejebil, som passer til dine behov.

>> Find den billigste lejebil << Find Billeje her --> Sammenlign priser her!