Billeje Oakland lufthavn

Du kan flyve direkte til Oakland Lufthavn i Californien fra Skandinavien og med billig billeje begynde det ultimative amerikanske roadtrip fra en af San Francisco Bays mest attraktive byer og vigtigste trafikale knudepunkter i staten.

Start din rejse med at find og bestille billig billeje i Oakland International Aiport her på Billeje.info, hvor du med blot én søgning kan finde og sammenligne de bedste tilbud fra de mange biludlejere i lufthavnen.

Oakland Lufthavn OAK
Oakland Lufthavn ligger lige ud til San Francisco Bay. Foto: Alfred Twu, CC0 1.0

Oakland Lufthavn

Oakland Lufthavn, der officielt hedder Oakland International Airport og har lufthavnskoden OAK, er Californiens fjerdestørste lufthavn, som årligt benyttes af over 13 millioner passagerer. Aktuelt betjener 13 flyselskaber lufthavnen og tilbyder ruter til omkring 55 amerikanske og internationale destinationer, heriblandt de skandinaviske hovedstæder.

Det er ikke usandsynligt, at lufthavnen vil vokse sig større de kommende år med især nye europæiske luftfartsselskaber, når flere får øjnene op for fordelene ved at lande her fremfor den større og mere populære San Francisco Internationale lufthavn. Her oplever man som rejsende nemlig ofte mere ventetid og en lavere rettidighed for flyvningerne på trods af de mange dage med tåget vejr i Oakland lufthavn.

Lufthavnen ligger omkring 16 kilometer syd for centrum af selve Oakland med udsigt til San Francisco på modsatte side af bugten. Selvom Oakland Lufthavn således ligger ideelt placeret tæt ved flere af Californiens mest berømte rejsemål og seværdigheder, så man næppe kan være i tvivl om, hvilken del af USA man befinder sig i. Alligevel er der nogle rejsende som havner på den forkerte side af Stillehavet, når de skal flyve hertil. Der er således efter sigende flere eksempler på at flyrejsende har taget det forkerte fly og er endt i Auckland, New Zealand, i stedet, da udtalen af de to bynavne kan lyde ens, hvis engelsk ikke er ens modersmål.

Oakland Lufthavn er opdelt i to dele: North Field og South Field. Den oprindelige lufthavn blev etableret i 1927 i den nordlige del. I dag bruges denne del dog kun af fragtfly og privatfly, mens de almindelige passagerfly benytter South Field, som blev taget i brug i 1962. Denne sydlige del af lufthavnen, som har den længste landingsbane, består af to terminaler med tilsammen 29 gates. I lufthavnsterminalerne finder du et godt udvalg af både restauranter, caféer og butikker.

Der er gode transportforbindelser videre fra lufthavnen. Vil du helt undgå trafikken, kan du for eksempel tage det metro-lignende tog BART, som siden 2014 har forbundet lufthavnen med San Francisco, Oakland, Berkeley og andre byer i området. Uden din egen bil vil du dog være stærkt begrænset i dine muligheder for at udforske resten af Californien. Derfor bør du allerede hjemmefra sørge for at booke billeje i Oakland Lufthavn, så du er sikker på, at der står en lejebil klar til dig ved ankomst.

Billigste billeje i Oakland Lufthavn

I søgemaskinen foroven kan du finde den billigste billeje i Oakland Lufthavn, idet den sammenligner priser på lejebiler fra mange biludlejningsselskaber på én gang. Herved har du mulighed for at booke din lejebil i Oakland Lufthavn nemt, hurtigt og sikkert online, allerede inden du ankommer til lufthavnen. I prisen på biludlejning i Oakland Lufthavn er blandt andet inkluderet fri kilometer, ansvarsforsikring og alle skatter – der gemmer sig ingen skjulte gebyrer i prisen.

I og med at søgemaskinen indhenter de billigste priser på billeje i Oakland Lufthavn fra mange forskellige udbydere, præsenteres du også for et bredt sortiment af lejebiler – både hvad angår pris og type. Dit søgeresultat vil derfor inkluderer alt fra små, økonomiske biler til store, rummelige mini-vans og terrængående SUV’er. Har du allerede en bestemt biltype i tanker, kan du med fordel benytte søgemaskinens filterfunktion. Den kan du desuden bruge, hvis du kun vil se priser fra et bestemt biludlejningsfirma i Oakland Lufthavn.

Foruden den billigste biludlejning i Oakland lufthavn byder vi også på masser af information, gode råd og tips om biludlejning her på Billeje.info, således at du er klædt ordentligt på inden du skal hente din lejebil i Oakland lufthavn. Du kan f.eks. finde nyttige tips i vores FAQ, dvs. de mest stillede spørgsmål om billeje, hvor du bl.a. kan læse om regler omkring chauffør, kørekort, forsikring, gebyrer, afbestilling, og mange andre relevante spørgsmål vedrørende reservation af lejebil i Oakland Lufthavn og andre steder i udlandet.

Find din lejebil i Oakland Lufthavn

Biludlejningsselskaberne i Oakland Lufthavn er samlet i det døgnåbne ‘Rental Car Center’, der ligger omkring 10 minutter nord for terminalerne (7600 Earhart Road, Oakland, CA 94621). Her holder blandt andre Alamo, Avis, Budget, Hertz og Thrifty til.

Der kører gratis shuttle-busser mellem terminalerne og dette biludlejningscenter minimum hvert 10. minut. Mellem klokken 1:30 og 4:30 kører de dog kun “efter behov”. Vær desuden opmærksom på, at selvom biludlejningscenteret har åbent døgnet rundt, bør du tjekke om din udlejer har andre åbningstider.

Når du har fundet skranken for dit biludlejningsselskab, kan du lette ekspeditionen ved at have din billejevoucher, kreditkort, og de andre nødvendige dokumenter klar. Du kan godt nøjes med at medbringe din voucher på din telefon, men vi anbefaler, at du også printer den ud. Et andet godt, tidsbesparende tip er også at lave en seddel, hvorpå dit navn, adresse i Danmark, mobilnummer og e-mail fremgår tydeligt. Disse oplysninger vil personalet som regel spørge efter.

Udover udlejerne i Rental Car Center tilbyder en række andre firmaer, som har deres kontorer udenfor lufthavnsområdet, også biludlejning i Oakland Lufthavn. Har du bestilt en lejebil hos et af disse “off-airport” firmaer, skal du med en anden shuttle-bus. Denne kan du ringe efter fra enten terminalen eller biludlejningscenteret.

Aflevering af lejebil

Returnerer du til Oakland Lufthavn med en lejebil, er det også biludlejningscenteret, du skal køre efter. Når du har afleveret din bil her, er det nemt at komme med shuttle-bussen hen til din terminal. Afleverer du en lejebil hos en af biludlejerne udenfor lufthavnsområdet, kommer du hen til lufthavnen ved først at tage deres shuttle-bus til biludlejningscenteret og her skifte til bussen, der har forbindelse med terminalerne.

Nemt videre fra Oakland

Har du lejet en bil, kommer du nemt videre fra lufthavnen. Oakland og lufthavnen er således forbundet med flere store motorveje, som gør byen til et trafikalt og infrastrukturelt centrum i San Francisco Bay-området. Interstate 580 (MacArthur Freeway) går mod sydøst mod Hayward og ender til sidst i Californiens Central Valley; Interstate 880 (Nimitz Freeway) løber mod syd til San Jose, og Eastshore Freeway ( Interstate 80 / I-580) løber mod nord, hvor den skaber forbindelse til Sacramento og San Rafael.

Interstate 980 (Williams Freeway) begynder sin østgående rejse på I-880 i Downtown Oakland, før den konverterer til State Route 24 (Grove Shafter Freeway) ved I-580. Og State Route 13 begynder som Warren Freeway på I-580, og løber derefter gennem en smuk dal i Montclair District, før den når frem til Berkeley.

Har du mulighed for at undgå myldretiden, er det selvfølgelig en fordel, men selv her, er det normalt problemfrit at komme videre fra lufthavnen. Det kan dog være en fordel med en gps, så du får hjælp til at finde de rette til- og afkørsler.

Oplev mere af Californien med billeje

Selvom den offentlig transport i San Francisco Bay området generelt fungerer bedre end i det meste af USA, er der ingen tvivl om, at du får mere ud af din tid i Californien ved at leje en bil i Oakland Lufthavn. Lige så snart du bevæger dig uden for byen, får du med en bil således meget mere frihed til at udforske seværdigheder og attraktioner. Det gælder både for dig, som vil bruge lufthavnen som udgangspunkt for et ægte amerikansk roadtrip og for dig, som vil tage på spændende udflugter fra en fast base.

Populære destinationer indenfor rækkevidde

  • Lake Tahoe: På lidt over 3 timer kan du køre fra lufthavnen til det populære ferieområde Lake Tahoe på grænsen mellem Californien og Nevada. Både sommer og vinter er der her masser af muligheder for en aktiv ferie.
  • Big Sur & Monterey Bay: Et af de smukkeste stræk på Highway 1, en af de mest populære roadtrips i Californien, finder du blot et par timers kørsel fra Oakland Lufthavn.
  • Vinområderne: Du har et godt udgangspunkt for at udforske USA’s bedste vinområde, der inkluderer berømte Napa Valley, Sonoma og Russian River.
  • Berkeley: Byen der støder op til den nordlige del af Oakland, er mest kendt for sit universitet, men har også udviklet sig til en kulturel attraktion, ikke mindst takket være restaurantlivet.
  • Yosemite National Park: Det er næsten et must at have en lejebil til rådighed for at få mest muligt ud af et besøg i Yosemite National Park, et af USA’s mest storslåede naturområder. Her venter legendariske Half Dome og et rigt dyreliv.

Godt at vide

Modsat nærliggende San Francisco, som er kendt for at have tæt trafik, der kan gøre det til en udfordring at komme omkring som billist, er Oakland lettere at udforske i bil. Foretrækker du alligevel at starte din tid i Oakland uden bil, er det naturligvis også en mulighed. Blandt andre Avis, Enterprise og Hertz har således også udlejningskontorer inde i selve byen. Når du får lyst til at opleve mere af Californien, er det derfor en smal sag at gøre det med billeje. Sørg dog for at reservere din lejebil ved hjælp af søgemaskinen øverst her på siden, så du ikke risikerer at den ønskede biltype ikke er ledig.

Læs mere om lufthavnen på den officielle hjemmeside.

Find den billigste lejebil i Oakland Lufthavn Find Billeje her --> Sammenlign priser her