Billeje i Alaska

Lej en bil i USAs største delstat, Alaska, og oplev den storslåede natur med en bil til rådighed. Det er nemt og billigt at booke billeje i Alaska til sin rejse i det nordvestlige USA og gennem vores søgemaskine, der søger priser fra alle biludlejningselskaber i staten, kan du hurtigt finde den bedste pris.

Mount McKinley
Mount McKinley, USAs højeste bjerg. Foto: Christoph Strässler, CC BY-SA 2.0

Den største stat i USA

Alaska er suverænt den største stat i USA, men har blot et indbyggertal på omkring 737.000. Der bor med andre ord det, der nogenlunde svarer til befolkningen i Amsterdam i en stat, der er næsten fem gange større end Tyskland. Befolkningen lever dog hovedsageligt i byerne i kystområderne ved Alaskabugten og nær sydgrænsen til Canada, Alaska Panhandle. Statens hovedstad er Juneau, selvom Anchorage har over 9 gange flere indbyggere.

Historien bag Alaska er ganske interessant. USA købte området fra Rusland i 1860’erne og først i 1959 blev Alaska en delstat i USA. De mange naturressourcer i Alaska såsom fisk, træ og ikke mindst olien har stor betydning for statens økonomi. Der er dog også en del turisme takket være den enestående natur. Udover den karakteristiske arktiske tundra og enorme skove har Alaska også de 10 højeste bjerge i USA. I den berømte Denali National Park finder man for eksempel Mount McKinley (officielt kendt som Denali).

Lej en bil i Alaska

På grund af de store afstande vælger mange at flyve videre fra Anchorage Lufthavn til deres endelige destination i et mindre fly. Skal man ud til nogle af de mere afsidesliggende byer, er små fly faktisk ofte det eneste mulighed. Det er dog ofte dyrt at flyve indenrigs i Alaska, da det lokale flyselskab Alaska Airlines har noget nær monopol på trafikken.

Du finder et godt udvalg af internationale biludlejningsselskaber i både Anchorage og Fairbanks som for eksempel Avis, Hertz og Enterprise. Dertil kommer en række mindre, lokale udbydere. I statens lidt mindre byer, er der ofte kun en eller flere af de store biludlejere til stede. Alaska adskiller sig fra USA i forhold til prisen på billeje, der således generelt er dyrere her end noget andet sted i landet. Særligt i den korte sommersæson vil det ofte være svært at finde lejebiler til priser, der kan matche dem man finder sydpå.

Ikke desto mindre kan du spare penge ved at bestille biludlejning i Alaska online. Så kan du så lettere sammenligne priser fra de forskellige biludlejere, men ikke mindst sikrer dig, at der i det hele taget er en ledig bil til dig. Brug søgemaskinen øverst her på siden til hurtigt at tjekke priser på forskellige typer lejebiler i Alaska og booke den, som passer bedst til dine behov.

Flyv til Alaska og lej en bil

Man kan bestille en lejebil i Alaska fra en af statens lufthavne. Flyv for eksempel til Ted Stevens International Airport i Anchorage og fortsæt direkte fra lufthavnen med billeje. Det er værd at bemærke, at det typisk er lidt dyrere at leje sin bil her end inde i byerne. Det kan dog være det værd, hvis du vil slippe for besværet med at skulle finde væk fra lufthavnen med taxi eller offentlig transport.

Oplev Alaska med billeje

Alaska er med rette kendt for sin skønne natur og bjergrige område. Meget af det kan du opleve på egen hånd, hvis du lejer en bil. Ganske vist er kun en mindre del af Alaska tilgængeligt ad vej, men staten er så stor, at selv hvis du kommer her mange gange, når du sandsynligvis kun at “kradse i overfladen” på de tilgængelige steder. Du kan for eksempel sagtens bruge en hel ferie på at udforske Kenai-halvøen, syd for Anchorage, hvis du lejer en bil. Her er der rigeligt med offentlige campingpladser, hvilket gør det til et prisbilligt alternativ til at besøge områder, der kræver flytransport. Specielt hvis man er flere om at deles om udgifterne til billeje.

Det er også populært at leje en bil i Alaska for at køre den rundtur, der omfatter Anchorage, Denali, Fairbanks og Valdez. Rundturen, der byder på rigelig med oplevelser og seværdigheder til en to-ugers ferie eller mere, kan således gøres forholdsvis billigt med billeje og campering.

Har du en lejebil til rådighed, kan du helt selv bestemme, hvornår du vil hold ind for at nyde en flot udsigt eller vandre en tur i den uspolerede natur. Mange naturområder i denne stat er beskyttede områder, og det er derfor værd på forhånd at tjekke, hvor det er muligt at køre på egen hånd.

Populære destinationer med billeje

  • Anchorage
  • Fairbanks
  • Denali National Park
  • Kenai Peninsula

Nyttige links

Statens officielle hjemmeside
The Milepost – guide til kør-selv-ferier i staten

Find den billigste lejebil i Alaska Find Billeje her --> Sammenlign priser her