Billeje i Anchorage Lufthavn

Alaska er hjemsted for en række fantastiske turistattraktioner, hvor storslået og uberørt natur er omdrejningspunktet. For dig som vil besøge denne amerikanske stat, er det oplagt at flyve til Anchorage International Airport. Herfra har du med billeje mange af den store stats smukkeste områder inden for din rækkevidde. Med en lejebil til rådighed får du mest muligt ud af dit besøg i USA’s nordligste stat, men du bør bestille den i god tid.

Anchorage er omgivet af fantastisk natur, der en stor del af året bliver tilgængelig med lejebil. Foto: Jerzy Strzelecki, CC BY-SA 3.0

Lufthavnen

Anchorage Lufthavn ligger omkring 8 kilometer sydvest for selve Anchorage, Alaskas største by. Lufthavnen, der årligt betjener mere end 5 millioner passagerer, er en af de vigtigste indgangsporte til USA’s nordligste og største stat. De senere år er lufthavnen blevet moderniseret og udvidet over flere omgange i takt med, at Alaska er blevet et mere populært rejsemål.

Anchorage Lufthavn er desuden en af landets vigtigste lufthavn for fragt, da den har en fordelagtig placering mellem Fjernøsten og USA. Lufthavnen ligger således cirka midtvejs mellem Tokyo og New York.

Inden i lufthavnen finder du moderne faciliteter, som byder på både komfort og bekvemmelighed for de rejsende. Du kan således butikker samt et dusin barer og restauranter, hvor McDonald’s og Starbucks i vanlig amerikansk stil holder døgnåbent, så du kan få en forfriskning uanset, hvornår du skal flyve. Derudover tilbydes der internet, lounges og et bredt udvalg af biludlejningsselskaber.

Biludlejning Anchorage lufthavn

Der er forskellige former for transport til rådighed i Ted Stevens Anchorage International Airport. Det inkluderer busser, taxier og ikke mindst et bredt udvalg af biludlejningsfirmaer på lufthavneområdet.

Lufthavnens biludlejere inkluderer blandt andre Alamo, Budget, Dollar, Hertz, National og Thrifty. Disse har siden 2007 været samlet i et moderne biludlejningscenter overfor South Terminal. Der kører gratis shuttlebusser mellem South Terminal, North Terminal og biludlejningscenteret hvert kvarter hele dagen. De er desuden enkelte firmaer uden for lufthavnsområdet, som også tilbyder billeje til lufthavnens rejsende.

Du bør reservere din lejebil på forhånd og i god tid før ankomst. Særligt hvis du ankommer i den korte sommersæson fra midt i juni til slutningen af august, vil du ofte opleve, at de fleste lejebiler er udlejet. Priserne på billeje er desuden normalt markant højere om sommeren end i de mørke vintermåneder, hvor der ikke er nær så meget rift om lejebilerne. Vil du ikke risikere at stå uden mulighed for at komme rundt på egen hånd, kan du booke billeje i Anchorage i søgemaskinen øverst her på siden.

Du skal blot angive den ønskede lejeperiode for at få en hurtigt oversigt over billige lejebiler fra de forskellige udlejere i byen. Søgeresultatet inkluderer normalt biler af flere forskellige størrelser og typer. Har du planer om at køre på ture uden for byen, er det værd at overveje at leje en SUV. Derefter kan du opleve Alaska med den uovertrufne frihed en lejet bil giver.

Oplev Alaska med billeje

Selv hvis du planlægger at opholde dig mest i og omkring Anchorage, kan det anbefales at leje en bil. Selvom befolkningstallet “kun” er på omkring 300.000, er byen stor målt på areal. Den er således spredt meget ud og med undtagelse af centrum er det i de fleste områder ikke særlig praktisk at færdes til fods.

Det er dog især, hvis du vil opleve resten af Alaska, at billeje i Anchorage for alvor kommer til sin ret. Byen ligger for eksempel med flere af statens mest kendte nationalparker inden for rækkevidde, hvor du udover enorme gletsjere kan møde et rigt dyreliv med elge, rener, bjørne og ulve. Det tager for eksempel kun omkring 5 timer at køre nordpå til den fantastiske Denali National Park. Køreturen dertil er i sig selv en oplevelse, og med en lejebil har du mulighed for at stoppe for at nyde seværdighederne undervejs.

Eksempel

Mini

Fiat 500

mini fiat 500
Book fra 120,- pr. dag
Eksempel

Kompakt

Toyota Corolla

kompakt toyota corolla
Book fra 119,- pr. dag
Eksempel

Mellemstørrelse

Nissan Qashqai

mellemstørrelse nissan qashqai
Book fra 210,- pr. dag

Populære udflugtsmål inden for rækkevidde i bil

  • Seward Highway mod syd til Kenai-halvøen
  • Denali National Park mod nord
  • Glen Alps for at nyde udsigten over Anchorage
  • Matanuska Valley – du kan se gletsjere fra vejen (Glenn Highway)

Du kan læse mere om Anchorage på byens officielle hjemmeside for besøgende og turister. Der finder du også informationer om de omgivende naturområder i Alaska. På den officielle lufthavnshjemmeside kan du finde oplysninger om aktuelle flyforbindelser.

Find den billigste lejebil i Anchorage Lufthavn Find Billeje her --> Sammenlign priser her